BRUK blogg, thomassen supporteren

FORAN KONGSVINGER - START

Den siste uka ble absolutt ikke som vi som heier på Start hadde håpet på.

Annonse:

At Abu ikke var spilleklar, at vi skulle slite såpass mot FFK og attpåtil få to av våre tre spisser med alvorlige skader.. var absolutt ikke i planene mine. 

Vi visste at denne sesongen i OBOS-ligaen ikke kom til å bli enkel, men den har blitt littegrann vanskeligere nå, MEN det betyr ikke at vi kan glemme opprykket. Vi har ennå massevis av kvalitet i laget og vi har absolutt gode muligheter til å ta minst 1 (og aller helst 3) poeng borte mot Kongsvinger søndag ettermiddag!

TABELLEN

6. Start............ 1 0-1-0 2-2 1
12. Kongsvinger 1 0-0-1 2-3 0

KONGSVINGER IL

Kongsvinger Idrettslags historie begynner med dannelsen av Kongsvinger og Omegns Skiløberforening 31. januar 1892 der noen framsynte kvinner og menn samlet seg i Herdahls Lokale for å danne en forening som samlet og utviklet idretten i Kongsvinger.
Tidsperioden fra 1982 til 1999 må ses på som KILs storhetstid i norsk fotball. Fra opprykket 10. oktober 1982 og til nedrykket i 1999 hadde klubben holdt seg 17 strake sesonger på rad i landets øverste divisjon. I løpet av denne tiden tok klubben ett sølv, to bronse og nådde semifinalen i norgesmesterskapet fire ganger. 
Bortsett fra et kort opphold i Tippeligaen i 2010 har klubben slitt i 1 divisjon og 2 divisjon, men noe er på gang igjen med laget fra de dype skoger. I fjor endte laget på 5 plass i serien men kom seg i tillegg helt til cupfinalen - der det ble et klart tap for Rosenborg.

Trener er Hans-Erik Eriksen og et par av deres profilerte spillere er Adem Guven (som scoret begge KIL's mål mot Glimt) og Espen Nystuen som begge har eliteserie-erfaring. I tillegg har de Jørgen Kolstad på lån fra Lillestrøm.
Vi må jo også nevne Jørgen Richardsen som er sønn til selveste Paul "Tåa" Richardsen.

Laget tapte 2-3 borte mot Bodø/Glimt i sin første kamp, men er absolutt et av lagene som blir å regne med i opprykkskampen.


KONGSVINGER'S 5 SISTE KAMPER

24 februar: Jerv - Kongsvinger 1-1 (treningskamp)
11 mars: Kongsvinger - Mjøndalen 2-2 (treningskamp)
17 mars: Strømmen - Kongsvinger 1-0 (treningskamp)
25 mars: Kongsvinger - Vålerenga 2-1 (treningskamp)
4 april: Bodø/Glimt - Kongsvinger 3-2 (serie)


IK START

Hos Start er skadesituasjonen plutselig blitt kritisk med stygge skader både for Lasse Sigurdsen og Lars-Jørgen Salvesen og akkurat nå har vi kun Dennis Antwi av rene spisser. Dermed har Uduak Idemokon blitt hentet tilbake - i første omgang for å fylle opp med litt spisser på trening. Uduak er ikke spilleklar her. En annen som ikke er spilleklar er Abubakar Ibrahim. Overgangen er ennå ikke klarert etter papirkrøll mellom spillerens tidligere klubber. FIFA er koblet inn og vi håper Abu er klar til neste kamp, men han er ikke med til Kongsvinger.

Ellers gjorde Tapio Heikkila en god jobb og scoret 2 ganger mot FFK så han beholder nok plassen ved siden av Simon Larsen.
Jeg tipper vi starter med følgende lag: (4-4-1-1)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Daniel Aase
Gummi Kristiansson
Niels Vorthoren
Espen Børufsen

Tobias Christensen

Dennis Antwi


NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter en god vinter med lite skader og gode resultater, har vi virkelig møtt motgang denne uka. Det startet med at vi fikk vite at Abu ikke var klarert for spill pga rot i tidligere klubber. Deretter berget vi med nød og neppe ett poeng hjemme mot FFK i serieåpningen. Det som virkelig rammet oss hardt var at Lasse Sigurdsen igjen fikk en alvorlig skade, og nå blir borte et par måneder, og om ikke det var ille, så ble Lars-Jørgen Salvesen skadet på trening med noe som virker som en alvorlig kneskade. Det tar nok dessverre litt tid før lysluggen er tilbake på banen. Utrolig synd for både Start og disse ungguttene - som begge har levert gode prestasjoner i vinter.

Nå er det dessverre ikke noe vi kan gjøre med dette og da er Steinars jobb å plukke ut de rette erstatterne og det er mye som tyder på at vi nå endrer om fra 4-4-2 til 4-4-1-1 og at Tobias Christensen får muligheten i drømmerollen (i følge han selv) like bak Antwi. Det blir spennende å se om det er dette Steinar velger og i såfall hvordan det slår ut. Er nok uansett ikke lett for KIL's trenere å vite hva som møter dem på søndag...

Nå som to av våre spisser er ute er det viktig at andre tar ansvar. Antwi må begynne å score for han er den eneste rene spissen vi nå har, og Espen Børufsen er en annen som er målfarlig og som vi nå må stole mer på.

Etter kun 1 poeng mot FFK så fikk både jeg og andre optimister noe å tenke på, men det er ennå 28 kamper igjen av sesongen så det er altfor tidlig å trekke noen konklusjoner. Vi har ennå nok av gode spillere til å vinne mot Kongsvinger. Jeg håper de som tar på seg Start-drakta søndag ettermiddag virkelig vil blø for drakta og at vi kan få med oss 3 poeng hjem til sørlandet. I utgangspunktet er jeg OK fornøyd med 1 poeng i denne kampen, men samtidig mener jeg at Start er gode nok til å vinne.

Til slutt må jeg få luftet litt skuffelse og frustrasjon. Det er ikke ofte jeg klager og jeg pleier som oftest å se positivt på det meste, men da jeg fikk sett de nye hjemmedraktene til Start ble jeg utrolig skuffet. For meg skal en Start-drakt ha gul som hovedfarge, så at vi nå spiller med en drakt som forfra har svart som hovedfarge er utrolig trist. Jeg synes det er greit at man er kreative, men når man ikke lenger har gult som hovedfarge, da er man på helt feil vei. Min drøm som Start-supporter er at de fleste som kommer på stadion har på seg Start-drakt og at man etterhvert kan farge Sparebanken Sør Arena gul. (slik man ser hos Borussia Dortmund og andre gulkledde lag). Om hele stadion hadde hatt på seg den nye drakta, hadde man sett mer svart enn gult - og for meg blir det helt feil. Jeg støtter IK Start av hele mitt hjerte og håper vi kan komme oss opp i Tippeligaen så fort som mulig, men denne drakta er dessverre den verste jeg har sett i min tid som Start-supporter.

Heldigvis er det ikke draktene som avgjør hvor mange poeng vi får søndag. Det er de gutta som er inni draktene som betyr noe og så får vi bare håpe at samtlige 11 spillere i svart og gult har dagen - og at vi ikke får noen flere skader. 

Vi trenger desperat noen gode nyheter nå etter en veldig tung uke for oss som heier på Start!

HEIA START!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: