Dette er nok den vanskeligste bortekampen vi har igjen denne sesongen, og det kan fort bli en krig der det laget som vil mest - får med seg 3 poeng.

Skulle vi dog klare å få med oss full pott vestover, så vil vi ta et stort steg mot opprykk til eliteserien.

TABELLEN
2. Start..... 21...12-5-4...40-23...41
10. Jerv.... 21....6-7-8....33-37...25

JERV
Det var mange som mente at Jerv ville komme høyere enn Start på tabellen denne sesongen - etter to gode sesonger der de har tapt i siste hinder i kvalifiseringen. Laget har dog slitt enormt til tider og man måtte vente helt til 4 juni (11 runde) før det ble en Jerv-seier i serien. Etter dette har de hevet seg noe, og er nok utenfor fare når det gjelder å rykke ned. Samtidig er det bare 5 poeng opp til Ullensaker/Kisa som har den siste kvalikplassen for øyeblikket, så med en god sesonginnspurt kan Jerv fremdeles klare en ny kvalik.
Laget er ikke i god form og har slitt veldig i det siste. De tapte blant annet 6-1 borte mot Kongsvinger, før det ble tap hjemme mot Arendal. I forrige uke lå de under 1-2 med 5 minutter igjen av kampen mot Elverum, men to sene mål gjorde at de snudde kampen og fikk med seg 3 viktige poeng mot et annet bunnlag.

Toppscorer for Jerv er Glenn Andersen, Jakob Toft og Andreas Hagen - som alle har 4 mål hver. Ulrik Berglann og Kristoffer Tønnesen har flest målgivende (4 hver).

Av skader så er Jan Jenssen skadet. Martin Hoel Andersen er på vei tilbake fra skade, men denne kampen kommer kanskje litt tidlig. Eirik Haugestad er også skadet. Alexander Lind har også slitt med skader, men er tilbake og spilte B-kamp denne uka. Han er nok aktuell til denne kampen.

Laget har ingen karantener.

I det omvendte oppgjøret i Kristiansand, vant Start 3-2 etter scoringer av Simon Larsen, Daniel Aase og Espen Børufsen. Jerv reduserte to ganger mot slutten av kampen ved Christopher MacConnacher og Eirik Haugstad, men kampen ebbet ut med en fortjent seier til Start.

JERV's 5 SISTE KAMPER
6 august: Jerv - Fredrikstad 2-0 (serie)
9 august: Jerv - Rosenborg 1-2 (cup)
13 august: Kongsvinger - Jerv 6-1 (serie)
16 august: Jerv - Arendal 2-3 (serie)
20 august: Elverum - Jerv 2-3 (serie)

IK START
Hos Start så har vi denne uken hentet nok en spiller. Conor O'Brian er en amerikansk midtbanespiller med masse erfaring fra blant annet dansk superliga. Det er veldig sannsynlig at han tar plassen sentralt på midtbanen allerede mot Jerv. Damian Lowe er dessverre opptatt med landskamp for Jamaica (mot Canada) og er uaktuell her. Tobias Christensen er opptatt med U-landslaget og er heller ikke aktuell. Henrik Robstad håpte å bli klar men fikk ny kjenning med problemene i lysken og må dermed stå over kampen mot klubben han ble hentet fra. Dermed blir nok forsvaret det samme som i forrige seriekamp. På midten tror jeg vi får se O'Brian sentralt og at vi fortsetter med Vorthoren og Zernichow som indreløpere. Gummi er nok også aktuell som indreløper i en kamp som trolig vil bli veldig fysisk. Helt framme tror jeg vi starter som sist, med Skålevik på topp. Tipper dog at Finnbogason vil få spilletid utover i kampen. Jeg tipper vi starter med disse (4-3-3):

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi hjemme mot Bodø/Glimt, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Tapio Heikkila, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson,
Bodø/Glimt: Marius Lode, Thomas Jacobsen, Vegard Leikvoll Moberg

NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter mange gode kamper og nye spillere inn var det store forventninger foran kampen mot Tromsdalen for 2 uker siden. Men plutselig var vi usikre bakover og vi slet veldig på midten. Første omgang var veldig svak, men da Skålevik utlignet like før pause, trodde mange at det ville snu. Men da andre omgangen startet var vi ufokuserte og slurvet med manglende press, og dermed lot vi bortelaget ta ledelsen igjen.
10 minutter før slutt fikk vi se Finnbogason score sitt første mål i Start-drakta da han kunne bredside inn et innlegg fra banens beste - Espen Børufsen. Det ebbet ut med 2-2 og 2 poeng tapt for Start. Dermed var luken ned til Sandnes Ulf og Ranheim tettet igjen.

Siden kampen mot Tromsdalen har vi spilt treningskamp mot Sandefjord, og selv om det ble 1-2 tap, så var spesielt andre omgang veldig oppløftende sett med Start-øyne. Vi produserte mange sjanser og spesielt Adnan Hadzic imponerte som sentral midtbanespiller.. Vi fikk også se Damian Lowe i midtforsvaret og det er ingen tvil om at han vil forsterke oss bakover. Steffen Lie Skålevik scoret igjen, og det var hans tredje scoring på like mange kamper. Imponerende.

Forhåpentligvis har pausen gjort oss godt og fått våre nye spillere kjent med medspillere og system. Den siste uken har vi også hentet Conor O'Brian til klubben, og trolig vil han gå rett inn sentralt på midtbanen. Der har vi slitt i det siste, og derfor er det sannsynlig at O'Brian vil få sjansen allerede i denne kampen.

Vi har 9 kamper igjen av sesongen og hver eneste kamp er utrolig viktig. Dette er nok en av de vanskeligste kampene. Ikke fordi Jerv er så gode eller ligger høyt på tabellen, men fordi dette er et lokaloppgjør mot et lag vi har hentet mange spillere+trener fra. I tillegg har Jerv en tidligere trener fra Start og flere tidligere Start-spillere. Dette er og blir en veldig spesiell kamp som begge lag nok garantert er motiverte for å gi litt ekstra.

Denne krigen må og skal vi vinne. Vi har hentet flere nye spillere. Vi er bedre i hver eneste posisjon på banen og vi må vise det i denne kampen. Jeg er ikke veldig stor fan av Tom Nordlie, men vi kunne gjerne hentet han inn til spillermøtet foran kampen for var det en ting Tom Nordlie var god til så var det å tenne gutta. Jeg håper virkelig at Steinar og Mitch Priest klarer å motivere hver eneste Start-spiller til å se alvoret i denne kampen. Tar vi 3 poeng her, tar vi et stort nytt steg mot 2.plassen som gir direkte opprykk. Sandnes Ulf skal til Bodø denne runden og det er lite trolig at de får med seg poeng derfra, så her har vi en mulighet til å få en ny luke.

Skal vi dog klare det, så må hver eneste spiller gi 110 %, for Jerv er bedre enn tabellposisjonen tilsier. De har blant annet vunnet 3-0 borte mot Sandnes Ulf og de spilte jevnt med Rosenborg.

Start har alle tiders mulighet til å komme seg opp i eliteserien og få realisert drømmen om å bli en toppklubb i Norge, men bak den drømmen må det ligge knallhardt arbeid.
Eierne har levert varene - ved blant annet å hente en mann som Tor-Kristian Karlsen som sportsdirektør.
Tor-Kristian Karlsen har levert varene - ved å hente hele 5 nye og spennende spillere som har styrket oss vesentlig sportslig.
Nå er det opp til Steinar og gutta å levere varene.

Gjør de det, så vinner vi på Levermyr - og tar et nytt steg mot opprykk til eliteserien.

Ellers håper jeg mange Start-supportere tar turen til Grimstad og hjelper gutta.