FORAN GRORUD - START

Supporter-Frank har gjort sine tanker om bortemøtet med Grorud

Annonse:

Da var det klart at Sindre Tjelmeland er vår nye hovedtrener. Velkommen til IK Start. 
Litt absurd var det derimot å se det laget han dro fra totalt utspille sin nye klubb. 

Nå gleder vi oss derimot til å se Start dyrke en tydelig og offensiv spillestil og håper vi får se glimt allerede mot Grorud.

TABELLEN
9. Grorud.. 6...2-2-2..11-10..8 poeng
12. Start... 6...2-1-3...8-11...7 poeng



3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var hjemmekampen mot Ull/Kisa - som til slutt endte med 1-3.

1. Feil formasjon Det siste Joey gjorde før han forsvant var å endre til et 3-4-3 system, som endte med et fortjent tap i Bergen. Da han måtte gå, fikk Alexander Øren, Adolfo Rodriguez og Erik Mykland ansvaret for laget inn mot kampen mot Ull/Kisa. Disse fortsatte med samme formasjon, men i møtet med Tjelmeland's innarbeidede system fikk vi kjempeproblemer. Med to vingbacker som var med oppover, ble det farlig hver gang vi mistet ballen og når vi tillegg ikke har mye tempo i forsvarsleddet så ble det skapt veldig mange store sjanser foran Deumeland. 
Med de spillerne vi har, blir det veldig vanskelig å spille med 3 forsvarsspillere. Det regner jeg med at Tjelmeland også vet, selv om han vel spiller med 4 i forsvarsleddet.

2. Vinnervilje I denne kampen var det tydelig at spillerne til Ull/Kisa ville mer enn Starts spillere. Om det var løftet om 100 000 i botkassa til Ull/Kisa som gjorde det, eller om det var Starts valg av formasjon er vanskelig å si, men det er ingen tvil om at bortelaget sprang mer og fortere enn Starts spillere. Jeg skulle gjerne ha sett en oversikt over antall kilometer løpt av de to lagene og antall spurter som ble gjort. Da tror jeg det hadde blitt en soleklar borteseier i begge oversikter. 

3. Starts unggutter Joey Hardarson fikk en del kritikk for hans manglende bruk av unge spillere. Han sa etter kampen mot Ranheim at det ville vært galskap å kaste inn noen av de unge spillerne i den kampen, selv om halve laget var totalt tomme tidlig i 2.omgang. 
Mot Ull/Kisa fikk både Jakob Ugland og Preben Hille spilletid og sistemann takket for tilliten med å score på et fint langskudd like før slutt. Jeg håper og tror at under Tjelmeland får vi se mer av Starts unggutter og at man ikke ser på fødselsattesten når man skal bestemme om folk skal spille eller ikke. 



GRORUD IDRETTSLAG
Grorud spiller sin andre sesong i OBOS-ligaen etter å ha havnet på 13 plass i fjor. Denne gangen har de åpnet ganske bra med 2 seire, 2 uavgjorte og 2 tap på sine 6 første kamper. I forrige kamp ble det 2-3 borte mot Bryne, men de var heldige som ikke tapte mer etter å ha tapt skuddstatistikken 3-13. I den kampen ble Grorud møtt av et hjemmelag med høyt press, og det er ikke utenkelig at de møter noe av det samme i kampen mot Start. Grorud scorer mye mål (11 til nå) og den store trusselen er Oscar Aga som har 6 mål så langt og er delt toppscorer i OBOS-ligaen.

GRORUDS 5 SISTE KAMPER
20 mai: Grorud - Strømmen 1-0 (serie)
25 mai: Ham Kam - Grorud 2-2 (serie)
29 mai: Raufoss - Grorud 2-4 (serie)
12 juni: Grorud - KFUM 2-2 (serie)
18 juni: Bryne - Grorud 3-2 (serie




IK START
Hos Start er Joackim Jørgensen og Belli fremdeles ute med skade. Ellers så har Sindre Tjelmeland hatt sin første økt med spillerne sine men siden det er begrenset hva han kan få til på så kort tid så vil Alexander Øren få ansvaret for Start-laget mot Grorud, selv om Tjelmeland nok vil gi beskjeder og bidra fra trenerbenken. Det aller viktigste er at Start nå endrer tilbake til en firer bakerst igjen, og jeg vil tro at vi spiller i en 4-3-3-formasjon og at vi stiller med dette laget:

Deumeland

Reinhardsen
Bergan
Robstad
Tønnessen

Ugland
El Makrini
Schulze

Markovic
Ramsland
Akinyemi



I FARESONEN
Her er en oversikt over hvilke av Starts spillere og vår kommende motstander som står i fare for å måtte sone karantene. Disse må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille neste kamp:


Start: Ingen i faresonen.
Bryne: Josh Robson
 

 

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Ull/Kisa var definitivt et bunn-nivå for Start, men jeg vil ikke legge altfor mye vekt på den kampen. Det var en kombinasjon av feil formasjon, viktige spillere ute med skade eller i elendig kampform (El Makrini), samt at vi møtte et lag som både hadde et innarbeidet system, men hvor det også virket som de ville vinne mer enn Start. Heldigvis er nå Sindre Tjelmeland i gang og selv om vi må være litt tålmodige, så gleder jeg meg til å se et Start-lag hvor vi kan se mye mer bevegelse og kjapt spill i lengderetning. 

Start mangler et par viktige spillere, men jeg mener at vi har et mer enn godt nok lag til å vinne mot Grorud. Om vi ikke får se Tjelmelands system med en gang, så vil jeg tro at vi får se et Start-lag med mye mer entusiasme og vinnervilje. Jeg håper vi ser et lag som fosser fram i angrep med mange mann med en gang vi vinner ballen, og at vi løper som gale når vi taper ballen. Mot Ull/Kisa ble vi ofte stående med lua i hånda og da måtte det gå galt. 

Tjelmeland sier at samhandling og forståelse av hans system kan ta litt tid, men at han aldri vil godta at en spiller ikke gir 100 % hele tiden. Han vil se spillere som løper og løper og aldri gir seg. Det må ligge i bunn i et hvert lag som skal lykkes. Om Start kan løpe 10 % lenger og 10% fortere enn våre motstandere har vi alle forutsetninger for å vinne hver eneste kamp. 

Vi skal gi Tjelmeland tid, men samtidig så er dette et lag med massevis av rutine og erfaring fra eliteseriefotball. Da skal vi kunne vinne - uansett hvem som er trener. 

La oss håpe vi får se et sprudlende Start-lag med 11 spillere som vil vise Tjelmeland at de virkelig vil spille på dette Start-laget. Jeg gleder meg til kamp og håper vi kan få med oss 3 poeng hjem fra Oslo - og at vi kan starte klatringen mot toppen av tabellen.

God kamp til både Tjelmeland, spillere og supportere!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 22.06.2021
Skrevet av: Frank Thomassen - supporterblogger