Blogg thomassen

FORAN ÅSANE - START

Ja, da var det klart for sesongens siste seriekamp - og forhåpentligvis den siste i OBOS-ligaen/1.divisjon på lang lang tid.

Annonse:

Vi drar til Bergen uten press - for opprykket er i boks. Vi kan også glede oss over alt det spennende som skjer i Start - uavhengig om du ønsker ny logo eller ikke. Jeg kan ikke huske at jeg noensinne har hatt større forventninger til en vinter-pause. Hvem kommer inn? Hvem forsvinner ut? Hvem blir ny trener? Kan vi lykkes allerede i 2018? Det er så utrolig mye spennende på gang - men først skal vi besøke Mons Ivar Mjelde i Bergen - og avslutte 2017-sesongen på en bedre måte enn vi gjorde i vår siste hjemmekamp.

TABELLEN 
2. Start........ 29....16-7-6...55-33...55 poeng
13. Åsane..... 29...6-12-11..35-54...30 poeng

ÅSANE FOTBALL
Mons Ivar Mjelde's Åsane har kjempet rett over nedrykksstreken det meste av sesongen men har holdt en grei luke ned til de tre bunnlagene, så det har ikke blitt spist så altfor mange negler iblant Åsane's supportere. Det skal dog sies at de er i svak form og kun har en seier i serien siden 23 juli. Det var hjemme mot Elverum den 1 oktober da det endte med en 1-0 seier. 
I sin forrige kamp ble de feid av banen mot et Glimt-lag som ikke gav seg før det stod 6-0. Laget er svake bakover på banen og har sluppet inn 54 mål så langt. Kun våre naboer i sør har sluppet inn flere.. (Arendal 60 og Jerv 57).

Framover har de et par gode spillere i Eirik Huseklepp og Geir Andre Herrem. Begge to er gode spisser og har scoret omtrent halvparten av alle målene til Åsane i 2017. Herrem har 11 mens Huseklepp har 6 nettkjenninger.

Laget har ingen karantener til denne kampen, men det er jo mulig at Mjelde vil la noen yngre spillere få sjansen i og med at kampen ikke betyr noe spesielt for tabellplasseringen. (med seier kan de gå forbi Jerv)

I det omvendte oppgjøret i Kristiansand endte kampen 4-0 til Start. Niels Vorthoren scoret 3 mål og Dennis Antwi scoret en gang - mens bortelaget fikk Heggland utvist etter 51 minutter. 

ÅSANE's 5 SISTE KAMPER
24 september: Mjøndalen - Åsane 3-0 (serie)
1 oktober: Åsane - Elverum 1-0 (serie)
15 oktober: Florø - Åsane 1-1 (serie)
22 oktober: Åsane - Tromsdalen 2-2 (serie)
29 oktober: Bodø/Glimt - Åsane 6-0 (serie)

IK START
Hos Start er det klart at Eirik Wichne er ferdig for sesongen. Dermed får Skogmo trolig sjansen også i denne kampen. Håkon Opdal er småskadet og er tvilsom, så det er nok gode muligheter for at Benjamin Boujar får sjansen her.
Mick Priest har ellers uttalt at det trolig ikke blir mange endringer fra laget som starter da han vil at disse skal få muligheten til å revansjere seg etter den svake kampen mot Elverum. 

Det blir trolig med endel unggutter til Bergen og det er gode sjanser for at spillere som Philip Aukland (forsvar) og Mikael Ugland (midtbane) får spilletid i denne kampen. Start ender på 2.plass uansett, så dette er en fin anledning til å la noen av unggutta få prøve seg i A-kamp. 


Jeg tipper derimot at vi starter med disse i en 4-2-1-3 oppstilling)

Benjamin Boujar

Jens Kristian Skogmo
Simon Larsen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Niels Vorthoren
Conor O'Brien

Tobias Christensen

Steffen Lie Skålevik
Kristján Flóki Finnbogason
Espen Børufsen

NOEN TANKER TIL SLUTT
Først av alt - GRATULERER MED OPPRYKK alle Start-venner. Du verden hvor godt det er å ha det på plass og slippe noe som helst press i siste runde. Nå kan vi reise til Bergen med lave skuldre og slippe oss løs...

Men vi må prate litt om det som skjedde mot Elverum for det var en trist forestilling. Joda, Elverum spilte bra og viste at de nok er bedre enn tabellen viser, men det unnskylder ikke våre gutter. Vi var nest-best i det meste og når vi er svake i dueller og har liten bevegelse så måtte det nesten gå som det gjorde. Det er jo ekstra trist at dette skjer når over 6000 mennesker møter opp for å se Start avgjøre opprykket på egenhånd. Vi var klare til å feire et opprykk, men når man taper hjemme for Elverum så blir det litt rart å skulle feire... 

MEN, den kampen er historie og vi trenger ikke å rippe opp i hva som skjedde der. Vi må bare sørge for at det ikke skjer igjen på søndag. 

Vel, det var ett lyspunkt fra kampen mot Elverum og han heter Damion Lowe. Han var vår klart beste spiller og det er mange år siden jeg har opplevd et jubelbrøl som det vi opplevde i 2.omgang da Lowe smalt til med en knallhard (men ren) takling på en Elverum-spiller - som trolig fremdeles sliter med å finne ut hva som egentlig traff han. Lowe er en spiller jeg tror vi får mye glede av i 2018 - selv om det nok blir noen kort i forskjellige farger....

Nok om kampen mot Elverum - for med Kongsvingers imponerende seier i Sandnes, er Start nå klare for eliteserien 2018. Vi hadde ett eneste mål denne sesongen og det var å komme oss rett opp igjen til det gjeveste selskap - og der er vi nå. Neste år kan vi ønske velkommen til blant andre Rosenborg, Molde, Brann og Vålerenga -  og det blir så utrolig mye gøyere enn de bakgårdsklubbene vi har tatt i mot denne sesongen. Heldigvis er sesongstart så tidlig som den 10/11 mars så det er bare drøyt 4 måneder til alvoret er i gang igjen... 

Det er flere som fortjener ros for dette opprykket og jeg vil begynne med Steinar Pedersen. Han kom til en klubb fullstendig blottet for selvtillit. Man gikk fra tap til tap til tap og når man skulle forsterke stallen, måtte man stort sett lete blant spillerne ingen andre ville ha. Da synes jeg det er sterkt å lede laget til en 2.plass - med kun 5 runder igjen av sesongen. Jeg tror derimot det var riktig å bytte trener da det ble gjort - mest på grunn av de 3 veldig svake kampene rett i forkant av trenerbyttet - MEN han fortjener absolutt masse ros for å ha gjort en god jobb. 


Men de som skal ha aller mest ros er gutta bak Start En Drøm AS. Det faktum at disse 5 gutta (3 lokale) ville bruke både penger og kompetanse på Start - det var nesten for godt til å være sant. Ut forsvant alle økonomiske bekymringer og det evinnelige maset om å kutte i utgifter for å unngå konkurs - og inn kom den ene ressurspersonen etter den andre. Ny trener, ny sportssjef, 5 nye spillere, nye folk i markedsavdelingen og rosinen i pølsa var at vi klarte å lokke Morten Aa Djupvik bort fra det fantastiske skiskytterlandsslaget og inn i en OBOS-klubb. 

Disse gutta har igjen og igjen vist at de mener alvor og at de ikke har noen hensikt om å gi seg før Start er i toppen av norsk fotball. Nå er opprykket i boks - og vi venter med spenning på hvem som blir vår nye trener, hvem som blir vår nye midtbanesjef, hvem som skal score målene og hvem andre Tor-Kristian Karlsen klarer å trylle opp av hatten fram mot 2018-sesongen.

Denne uka kom derimot nyheten om at Start En Drøm AS ønsker å bytte logo. Man ønsker at vimpelen fra 1905 skal erstattes med et løvehode - som de aller fleste har hatt problemer med å se hva er. Jeg synes det er positivt at man tenker nytt og er ikke i mot at vi bytter ut logoen, men personlig skulle jeg ønsket at man kom fram med et forslag der den historiske vimpelen også var med og at det var enklere å se hva logoen var for noe... 

Det er mange som har meninger om dette, og om få dager skal dette opp til votering blant klubbens medlemmer. Selv om jeg ikke er veldig begeistret for den nye logoen så har jeg bestemt meg for å overlate denne beslutningen til klubbens medlemmer. Om forslaget går gjennom så vil jeg støtte dette fullt ut og anbefaler alle andre å gjøre det samme. 

Hvorfor? 
Jo, fordi det er så utrolig mye spennende som skjer i klubben nå - og da blir det feil om en liten logo skal skape splid og opprør i vår fantastiske klubb. Våre nye eiere har i mine øyne gjort det aller meste riktig siden de kom - og det er veldig mange år siden jeg har hatt større tro på at klubben i mitt hjerte virkelig kan kjempe helt i toppen av norsk fotball. For å klare det, må vi alle dra i samme ende av tauet - uansett om ditt ønske i logo-saken oppfylles eller ikke.

La oss glede oss over en god sesong - som ble kronet med et fortjent opprykk. La oss glede oss over at sponsorerer kommer til som aldri tidligere. La oss glede oss over at vi har pengesterke eiere som VIL helt til topps og la oss glede oss over at vi heier på verdens flotteste fotballklubb.

Søndag klokken 13 skal vi avslutte 2017-sesongen med stil i Bergen, og deretter skal vi sammen glede oss til 2018, 2019, 2020 og de kommende sesongene. Start er i trygge hender - og jeg tror det kommer til å bli skikkelig fotballfeber på sørlandet i tiden som kommer!!

Start En drøm - har så vidt bare begynt.

 
FROM OVER THERE, 
- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: