BLOGG: FORAN ARENDAL - START

Med kun 3 kamper igjen av sesongen kan vi absolutt kalle kampen mot Arendal en matchball.

Annonse:

Etter seieren mot Ranheim har vi et kjempebra utgangspunkt og trenger kun å ta 5 poeng på våre tre siste kamper. Men mot lag som kjemper om å unngå nedrykk blir det absolutt ikke enkelt..

TABELLEN 
2. Start........ 27...15-7-5...53-32...52
16. Arendal... 27...5-6-16...30-54...21

ARENDAL FOTBALL
Arendal har hatt en tung sesong og står med begge bena i nedrykkstriden. Laget har stort sett kjempet i bunnen det meste av sesongen og i juni ble trener Knut Tørum sparket. Mattias Andersson ble hentet fra Fløy - uten at det hjalp spesielt mye. Faktisk gikk det 7 runder etter trenerbyttet før det ble 3 poeng for den tidligere Start-2 treneren. Da slo man Jerv 3-2 i Grimstad.. Etter dette har laget variert endel og gikk blant annet fra et sviende 0-5 tap mot nedrykksrival Elverum før man i kampen etter slo Kongsvinger 3-0. Laget leverte en meget sterk kamp borte mot Sandnes Ulf i forrige runde - og det ser ut som det blir en thriller i bunnen av tabellen der Arendal, Elverum og Fredrikstad kjemper om å sikre seg den ene kvalik-plassen som gir mulighet for fornyet spill i OBOS-ligaen.

Litt spesielt er det jo også at Arendal har to tidligere Start-trenere på trenerbenken. Øyvind Riise Dalseth og Mattias Andersson har begge flere år bak seg i Start og kjenner dermed godt til de fleste av Starts spillere. (mens Start vel også kjenner til hvordan Mattias Andersson liker å spille)

Marius Andersen må sone karantene i denne kampen, men dette er ikke en spiller som er fast på laget så det er ikke det store tapet for Arendal.
Jeg kjenner ikke til om laget har noen spesielle skader. Viktor Lövgren har operert hånda og er nok tvilsom men ellers kan nok Arendal spille med stort sett samme mannskap som spilte 2-2 mot Sandnes Ulf sist.

Arendals mestscorende er to dansker. Jakob Rasmussen har 6 scoringer mens Rasmus Christensen har nettet 5 ganger. Ylldren Ibrahimaj har 5 målgivende og leder den statistikken.

I det omvendte oppgjøret i Kristiansand vant Start 3-1 etter scoringer av N'Guessan og Antwi i tillegg til at Sven Fredrik Stray scoret selvmål for Arendal. Sune Killerich scoret målet for bortelaget.

ARENDAL's 5 SISTE KAMPER
10 september: Florø - Arendal 0-1 (serie)
17 september: Arendal - Mjøndalen 0-1 (serie)
24 september: Elverum - Arendal 5-0 (serie)
1 oktober: Arendal - Kongsvinger 3-0 (serie)
15 oktober: Sandnes Ulf - Arendal 2-2 (serie)

IK START
Hos Start så er Tapio Heikkila tilbake fra karantene og det blir spennende å se om han tar tilbake plassen fra Damion Lowe. Vår landslagspiller fra Jamaica hadde en svak 1.omgang, men spilte seg opp utover kampen. Jeg tror Lowe blir bedre med mere spilletid og at han får sjansen igjen mot Arendal. Eirik Wichne er småskadet og har ikke trent denne uken og derfor er det mye som tyder på at Jens Kristian Skogmo vil spille høyreback i denne kampen.
Framover tipper jeg vi starter som vi gjorde mot Ranheim. Det vil bli mange dueller foran målene og da tror jeg vi trenger Finnbogasons hodestyrke mer enn Daniel Aase's driblerier.
Jeg tipper vi starter som dette (4-3-3)

Håkon Opdal

Jens Kristian Skogmo
Simon Larsen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Niels Vorthoren
Conor O'Brien
Tobias Christensen

Steffen Lie Skålevik
Kristján Flóki Finnbogason
Espen Børufsen

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi hjemme mot Elverum, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, Steffen Lie Skålevik, Espen Børufsen
Elverum: Fredrik Tervaniemi, Goran Antonic, Igor Cukovic, Stian Simenstad, Erlend Eggen Persgård, Remi Andre Svindland, Sabri Khattab, Marius Hagen, Adnan Círak, Sivert Solli, Silas Songani

NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter at Sandnes Ulf bare fikk 1 poeng mot Arendal hadde Start en kjempemulighet til å få en ny luke ned til vår argeste opprykksrival. I tillegg så er Mjøndalen i storform og har kommet helt i ryggen på Sandnes Ulf og dermed var tirsdagens kamp mot Ranheim så utrolig viktig. Ikke bare kunne vi stikke fra Sandnes Ulf, men vi kunne også riste av oss Ranheim som med tap ville ligge 9 poeng bak oss - med 3 runder igjen.
Kampen begynte helt greit og vi var det dominerende laget, men i løpet av 3 minutter scoret Ranheim på to kontringer og plutselig stod det 0-2.. Like etter kunne Ranheim gått opp i 0-3 men Opdal reddet fint - og dette viste seg å bli et vendepunkt i kampen. 
Den flyvende hollender - Niels Vorthoren viste igjen sin hodestyrke og både reduserte og utlignet før pause. Etter pause var det stort sett enveiskjøring og vår fantastiske leiesoldat Steffen Lie Skålevik scoret sitt 7 og 8 mål på sine 8 kamper lange karriere i Start og dermed tok vi en av sesongens viktigste 3-poengere. Helt nydelig!

Det betyr at vi har råd til å tape en av våre 3 siste kamper, og selv om vi selvfølgelig ikke kan tenke på det - og at vi alltid går for å vinne, så er det deilig å ikke føle det presset som man har når man vet at et annet lag er like bak. Jeg vil tro og håpe at det gjør at gutta senker skuldrene litt i de siste 3 kampene, og tenker på muligheter i stedet for konsekvenser.

Start har 9 av 9 mulige poeng mot de andre sørlandslagene denne sesongen, og lørdag ettermiddag får vi se om vi tar full pott eller om vi skal rote det til mot lille Arendal. Mattias Andersson's lag har variert voldsomt i det siste, men kampen mot Sandnes Ulf viste helt klart at de ikke har gitt opp drømmen om å holde seg i OBOS-ligaen. De kjempet et opprykksjagende Sandnes-lag ut av stilen og det var ikke ufortjent at man fikk med seg 1 poeng tilbake til Arendal. For hjemmelaget blir det et rotterace om å kunne komme seg forbi Elverum og Fredrikstad. Begge disse lagene har knallhard motstand i de siste kampene og derfor er kampen mot Start ekstremt viktig.

Det er meldt masse regn både foran og underveis i kampen så det er godt at kampen skal spilles på kunstgress. Hvis ikke hadde det blitt et skikkelig gjørmebad. Men uansett hva slags underlag kampen spilles på, så blir dette en krig. Det kommer til å smelle i duellene og Arendal vet at skal de få noe som helst ut av denne kampen så må de krige Start ut av stilen. Jeg tipper det blir lite finspill og mange dueller foran begge målene og da er det viktig at vi er klare til å kjempe som løver i hver eneste duell. Det er kun 270 minutter igjen av sesongen og jeg håper at Mick Priest virkelig får tent gutta foran kampen og at vi får se et Start-lag som vet at 3 poeng her - trolig betyr opprykk til eliteserien. Da kan Norac stadion og Arendal bli byttet ut med Lerkendal stadion og Rosenborg. 

Start har satt opp gratis buss til Arendal, og man betaler dermed kun for kampbilletten på 150 kroner. Jeg håper mange blir med og at vi kan få til en enorm stemning i Arendal lørdag ettermiddag. La oss hjelpe Start-gutta til 3 utrolig viktige poeng og et kjempeskritt mot opprykk til eliteserien. Dersom vi vinner - og Elverum tar poeng mot Sandnes Ulf (som ikke er helt urealistisk) så er opprykket praktisk talt klart. Da er det bare teori som kan velte at vi spiller i det beste selskap i 2018.

Til slutt: Det ble klart denne uka at Start nå skal bytte utstyrsleverandør. Etter 23 år med et flott samarbeid med lokale Scantrade skal vi nå bruke Macron de neste 6 årene i en avtale som tilsynelatende er veldig bra for Start. Det loves også at det skal lages en unik drakt. Her håper jeg virkelig at man ikke dummer seg ut på samme måte man gjorde med årets drakt (for den drakta var vel også unik). Vi må ha en drakt som er gul både foran og bak. At det er svarte innslag er helt greit, men man kan ikke ha en drakt som har forskjellig hovedfarge foran og bak. Hvem skulle trodd at Start ikke kunne spille i sine vanlige gule farger i en bortekamp mot Mjøndalen? Vet ikke om det er Sparebanken Sør som har krevd en stor svart framside, men det er jo mye bedre eksponering hvis man har en kjempekul drakt som massevis av sørlendinger handler og bruker på skolen, jobb, trening og andre steder. Uansett så er det gledelig at Start fortsetter å få til gode avtaler og det viser at folk rundt forbi tror på det Start nå er i ferd med å få til... Fremtiden er kjempespennende for oss som kaller oss Start-supportere!!

Men først må vi vinne krigen i Arendal!! Gjør vi det tar vi et kjempeskritt mot Eliteserien 2018. 

Drømmen lever i beste velgående...

Lykke til alle Start-venner!

 

FROM HERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: