Finsk U21-landslagsspiller har signert for IK Start

Den 20 år gamle finske høyrebacken Kalle Wallius har signert for IK Start, etter å ha imponert på prøvespill tidligere i sommer.

Annonse:

Den finske høyrebacken, Kalle Wallius, har signert en avtale med IK Start. U21-landslagsspilleren til Finland kommer fra spill i italienske Bologna, og har tidligere spilt i HJK Helsinki-systemet i den finske hovedstaden. Avtalen med IK Start strekker seg ut 2026.

- Jeg er veldig glad for å være på plass her i IK Start og Kristiansand. Jeg gleder meg til å vise frem mine kvaliteter foran fansen, Kalle Wallius til ikstart.no og fortsetter:

- Jeg har trent en uke med laget, og fått ett godt inntrykk av spillertroppen og trenerteamet. De har tatt meg i mot på en fin måte. Nå gleder jeg meg virkelig til å komme skikkelig i gang.

Sportssjef Magni Fannberg er glad for å ha høyrebacken på plass, og skryter av hans egenskaper både offensivt og defensivt.

- Kalle er en spiller som vi har fulgt tett over en lengre periode. Han besitter kvaliteter som tilfører spillet vårt både offensivt, defensivt og som tilfører konkurranse på flankene, sier sportssjef Magni Fannberg om nysigneringen.

Wallius kommer fra akademiet til Bologna, der han spilte frem til sommeren i år. Etter kontrakten hans med den italienske kontrakten gikk ut, imponerte han på prøvespill hos oss. Nå er treningsoppholdet gjort permanent, og Wallius skal spille i gult og svart ut 2026. Fannberg er fornøyd med de kvalitetene Wallius tilfører spillertroppen.

- Han har en god innleggsfot og en tydelig etterlevelse i forsvarsspillet. Han er også i en alder der vi føler at vi kan utvikle både ham og spillet vårt til neste nivå, sier sportssjef i IK Start, Magni Fannberg, om 20-åringen.

Nå jobbes det på spreng for å få 20-åringen spilleklar til morgendagens oppgjør mot Skeid.

Velkommen til IK Start, Kalle!

Annonse fra Obos-ligaen: