Erik Mykland fyller 50 – kom og feir ham på Sparebanken Sør Arena

Onsdag 21. juli fyller Erik Mykland 50 år. Det skal markeres skikkelig i pausen og etter kampen mot Stjørdals-Blink.

Annonse:

- Det er nesten for godt til å være sant at Erik Myklands 50-årsdag sammenfaller med kampdag for oss. Vi har jo fått rett i fanget at tidenes største ikon i norsk fotball jubilerer. Erik løftet fotballen til noe nesten overjordisk. Da er det klart at vi må feire ham skikkelig, sier Egil Olsen, mediesjef i Start, og legger til:

- Men for at dette skal bli skikkelig vellykket og slik Erik fortjener, så er vi avhengige av at publikum kommer. Vi håper at 2000 sørlendinger, som er korona-lovlig, vil komme på Sparebanken Sør Arena onsdag kveld og være med på feiringen.

Erik Mykland var involvert i en rekke minnerike fotballkamper i sin Start-karriere. En det fortsatt snakkes om på Sørlandet, og kanskje også i Trøndelag, er kampen mot Rosenborg på gamle Kristiansand stadion 24. juni 1991. Start vant 5-0 og fikk åtte spillere på «ukens lag» i VG. Best av dem alle var Erik Mykland, som fikk nier på børsen!

- Min navnebror med kallenavnet Drillo var landslagssjef. Han sa til Aftenposten at han ikke kunne huske sist han så en så god seriekamp i Norge, sier Mediesjef Olsen.

 «RBK var egentlig ikke så dårlige de heller. Det var bare det at Start var så utrolig mye bedre», sa Drillo.

 

"Kan du fortelle litt om det som skal skje på kamparenaen onsdag kveld?"

- Jeg tok utgangspunkt i laget fra denne kampen (RBK) da jeg startet planleggingen av 50-årsfeiringen. Jeg tok kontakt med nesten hele A-stallen fra 1991, og tenk; 16 av Eriks lagkamerater kommer for å hedre ham. Det kommer spillere fra hele Sørlandet, pluss Bergen, Haugesund og Oslo, sier Olsen.

Følgende spillere kommer:  Johan Sverre Hansen, Tore Løvland, Claus Eftevaag, Jørgen Hammersland, Paul Richardsen, Tommy Svindal Larsen, Viggo Strømme, Frank Våge Skårdal, Morten Ørum Pettersen, Frank Strandli, Sten Glenn Håberg, Arild Tønnessen, Helge Bjønsaas, Sjur Eftevaag, Ivar Sigurdsen og kanskje Olav Klepp.

Kun keeper Dumitru Moraru, Pål Lydersen og Totto Dahlum mangler fra startoppstillingen mot Rosenborg. Moraru bor i Romania, så han ble ikke kontaktet – Pål og Totto har gyldig fravær.

-17 spillere, inkludert Erik, er uansett mer enn jeg hadde drømt om å samle på en ukes varsel midt i fellesferien. Men det sier vel mye om hvor høyt verdsatt han er. Alle skal være med og feire Erik på indrebane i pausen mot Stjørdals-Blink på onsdag. Der skal Paul Richardsen, gummitåa fra Flekkerøy, blant annet være forsanger på «Gratulerer med dagen», sier Egil Olsen, og legger til:

-Jeg håper publikum blir sittende på setene sine etter kampslutt. Da skal vi vise Jim Rune Bjorvands hyldningsvideo om Erik Mykland som han har laget for Fædrelandsvennen, på storskjermene. Jeg har sett utdrag av den, og fikk gåsehud.

Annonse fra Obos-ligaen: