Eman har prikket inn formen

Han måtte vente litt lenger enn ønsket på sin første kamp fra start. Nå er han klar til å spille en større rolle i den avgjørende delen av sesongen.

Annonse:

- Jeg føler formen begynner å komme seg, jeg merket det i sist kamp og også på trening i det siste, forteller Eman Markovic.

20-åringen fra Lyngdal kom til Start fra bosnisk fotball i sommer. Da hadde han tilbragt en sesong i utlandet etter tre år i Molde. Småskader og sykdom gjorde at han ikke fikk den starten på oppholdet i Kristiansand som ønsket, men nå ser han positivt på fremtiden.

- Jeg synes det har vært mye positivt også disse månedene. Jeg skulle selvfølgelig gjerne spilt mer, men nå er det bare å gripe sjansen når jeg får dem og se fremover, forteller Markovic, som leverte en god kamp mot Ull/Kisa på lørdag i det som var hans første kamp fra start i den gule Start-trøya.

eman markovic drakt
Eman poserer med Start-drakta etter å ha signert for klubben i sommer.

Godt å komme tilbake

Markovics familie kommer fra Bosnia, og derfor var ikke oppholdet der så fremmed, men han synes likevel det har vært godt å komme tilbake til norsk fotball.

- Det var godt å komme tilbake til det jeg er vant med. Den største forskjellen er at vi trente mye seinere på dagen i Bosnia. Så er det også mer tempo og trøkk på trening i Norge, i Bosnia bruker man litt mer tid med ballen, sier Markovic.

Han har spilt i litt ulike posisjoner for Start 2 og i innhoppene på A-laget så langt, men han legger ikke skjul på at det er posisjonen bak spissen som er hans ønskeposisjon.

- Jeg synes 10er-rollen passer meg best så jeg håper jeg får flere muligheter til å vise meg frem der, sier han.


Nå venter siste serierunde, borte mot Notodden på lørdag, før fokuset rettes mot opprykkskvalik.

30. november møter vi et OBOS-ligalag på Sparebanken Sør Arena, og en plass i opprykksplayoff ligger i potten.

- Det blir gøy. Vi skulle helst sluppet kvalik, men sånn ble det. Nå er det først Notodden-kampen, og vi må gjøre en god innsats der. Vi får ta det som en generalprøve og prøve å få med oss selvtillit, sier Markovic.

eman markovic nrb scanpix
Eman Markovic gratuleres av Erling Braut Haaland og Tobias Christensen etter hans 10-0 scoring i U20 VM-kampen mellom Norge og Honduras i sommer.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 

Annonse fra Obos-ligaen: