Duket for toppkamp på søndag

Tredjeplassen møter fjerdeplassen på søndag, når Kongsvinger IL kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Annonse:

KJØP BILLETT HER

På søndag er det duket for toppkamp, da IK Start tar imot Kongsvinger på Sparebanken Sør Arena i OBOS-ligaen runde 26. Vegard Hansens menn er for tiden på en tredjeplass og kommer til Kristiansand med et 1-3 tap mot Bryne på søndag. 

K P
3 Kongsvinger 25 43
4 Start 25 39
5 Sogndal 24 38
6 Kristiansund 24 35

Etter helgens OBOS-ligarunde er vi fire poeng bak Kongsvinger og åtte poeng unna KFUM på direkte opprykk. Sist Kongsvinger var på besøk, slo de oss i opprykkskvaliken 13. november 2022 og vi er lystne på revansje mot gjestene fra Innlandet på søndag.

3. plassen kommer på besøk

Kongsvinger har hatt en god sesong i OBOS-ligaen i år, men har, som oss, slitt med resultatene i det siste. På de siste syv har de kun tatt 6 av 21 mulige poeng, med en seier, tre uavgjort og tre tap.

NTB_R40wJllpWx8.jpg
Kongsvinger må klare seg uten sin solide keeper, August Strömberg, som fikk rødt kort sist kamp. (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)

I helgen spilte KIL hjemme mot Bryne hvor de tapte 1-3, og plukket med seg to røde kort. Midtstopper Lars Gerson fikk sitt andre gule for kampen rett før hvilen, mens keeper August Strömberg fikk direkte rødt kort da han lagde straffe ni minutter på overtid. Gerson og Strömberg må dermed stå over kampen til helgen. 

Holtan returnerer til Kristiansand

Kongsvingers toppscorer denne sesongen er en gammel kjenning. Joacim Holtan står foreløpig med ti mål i OBOS-ligaen denne sesongen. Venndølen spilte i Start på ungdomsnivå mellom 2011 og 2016, og fikk også noen kamper for rekruttlaget før han forlot klubben i januar 2018. Holtan ble hentet tilbake på lån fra Haugesund i 2022 hvor han scoret seks mål på syv kamper i OBOS-ligaen. 

21.jpg
I fjor høst spilte han for oss, på søndag returnerer han til Sparebanken Sør Arena. Denne gang som Kongsvinger-spiller.

Rosa sløyfe-kamp

Kampen på søndag er også årets Rosa sløyfe-kamp. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, i tillegg til å støtte livsviktig forskning på brystkreft. Den økte forskningen gjør at flere overlever brystkreft, men vi trenger fortsatt mer kunnskap. Bli med å støtte den livsviktige forskningen på brystkreft.

KJØP BILLETT HER

Annonse fra Obos-ligaen: