Drømmer og visjoner

På vegne av Start En Drøm AS holdt Christopher Langeland dette innlegget på det ekstraordinære årsmøtet.

Annonse:

Til IK Starts medlemmer,

Det var med stor entusiasme og stolthet vi den 22. juni, i samarbeid med styret i IK Start, fremla forslag til samarbeidsavtale mellom IK Start og Start En Drøm AS. Samarbeidsavtalen har i henhold til Norges Fotballforbund sin standard til dual-modell en varighet på 10 år.  Et godt ekteskap varer lengre enn 10 år og vi i Start En Drøm håper reisen blir langt lengre enn som så. Start ble etablert i 1905, og er en institusjon for sørlendinger. Vi ønsker og evner å tenke i de lange linjer.

Start En Drøm AS sin visjon er at ”Start skal inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og å realisere sine drømmer og visjoner” 

Start er så mye mer enn femten fotballkamper på Sparebanken Sør Arena. Start er starten på et vennskap. Start er felleskap. Start er lidenskap. Start er drømmer.

Start har potensial til å inspirere, glede og skape positive følelser for de fleste, store som små, på tvers av tro, kjønn og legning. I en hel landsdel.

Sist vi så det var i 2005. Et lag bestående av lokale unggutter var kun en feilaktig offside avgjørelse unna seriemesterskapet – Det skjedde året etter de rykket opp…

Tre av oss ifra Start En Drøm AS var på stadion den dagen. En dag vi aldri kommer til å glemme og som vi drømmer om å gjenskape. Da med et annet utfall.

Vi i Start En Drøm AS ønsker å legge forholdene til rette for en offensiv og ambisiøs, men samtidig fornuftig og bærekraftig satsing i årene fremover. Det er slik vi alltid har gjort det i våre virksomheter. Langsiktighet. Næring foran tæring. Nøkternhet bak ambisjoner.

For å legge forholdene til rette for en strategisk og langsiktig satsing er det et behov for kapital.  

I tillegg til kapital skal vi bidra med kunnskap. Vi ønsker å bidra til å bygge en profesjonell organisasjon - på og utenfor banen. Det er allerede svært mange flinke mennesker i Start. Nå skal vi også gi dem rammevilkårene. 

Vi ønsker en fremtidsrettet organisasjon. Viktigheten av teknologi og data har aldri vært mer aktuell enn den er i dag. Vi har god kunnskap, erfaring og «track record» på området. Vi har noen meget spennende verktøy som vil komme Start til gode. 

Nå er «big data» på vei inn i norsk fotball. I Start skal vi være best på dette. 

For å ta et eksempel: I dag har Start 49% sjanse til å rykke opp. Det er kanskje litt mindre enn mange her i salen har sett for seg, men på den positive siden, dersom vi signer Lionell Messi øker sjansen til 92%. 

Nå signerte han ny kontrakt med Barcelona i går.  Og det spørs om våre modeller hadde regnet hjem lønnskostnaden på 330 millioner i året.

Mest av alt ønsker vi en virksomhet som er bygget på sterke verdier.  Det er visjonen og kulturen som holder virksomheten samlet. Vi skal engasjere omverdenen. Våre seire skal bety mer enn tre poeng. 

Vi i Start En Drøm AS har registrert den store medieoppmerksomheten som samarbeidsavtalen har medført. Blant annet ved uttalelser ifra idrettstopper og meningsbærende ledere og kommentatorer. 

Vi har ikke ønsket å engasjere oss gjennom mediene. Men vi har forståelse for at spørsmålene har blitt stilt. 

Og vårt svar er:

Vi er stolte over å ha bygget opp et teknologiselskap og spilltilbud som er blant de ledende i verden. Med kontor på seks lokasjoner, blant annet på Tangen, her i Kristiansand. Vi er nesten 500 medarbeidere. Mange av disse er svært stolte over det vi ønsker å bidra med i Start. 

Det er også med undring vi registrerer debatten knyttet til vår bakgrunn. For under et år siden så ble selskapet vårt invitert til anbudsrunde som systemleverandør til Norsk Tipping. Det var derfor overraskende å lese at deres egen Tonje Sagstuen ba dere Start-medlemmer stille spørsmålstegn rundt hvor våre midler kommer fra…  

GiG er notert på hovedlisten til Oslo Børs og forholder seg til alle gjeldende lover og regler, og 

Nå ønsker vi å se fremover.

Vi gleder oss til matchday. Vi ønsker å skape øyeblikk vi ikke kommer til å glemme. 

Folkeliv. 

Vi skal engasjere. 

Vi håper at dere medlemmer ønsker å spille på lag sammen med oss.

Takk

Annonse fra Obos-ligaen: