Digitale skolebesøk - et godt alternativ

De siste månedene har blitt fylt med digitale skolebesøk for 6. klassingene rundt om i Kristiansand. I samarbeid med Blå Kors har dette blitt et supert initiativ.

Annonse:

- Vi i Blå Kors Snakk Om Mobbing takker for godt samarbeid i forbindelse med digital skoleturnè våren 2021, sier Sven Fredrik Stray, prosjektleder i Blå Kors SnakkOmMobbing.no.

- Med tanke på dagens situasjon, har det dessverre ikke vært mulig med fysiske skolebesøk. I regi av Blå Kors og Start Life Support har Amund Wichne, Henrik Robstad og Mikael Ugland gjort det beste ut av situasjonen, og bidratt på en fantastisk måte, sier Espen Børufsen, leder for samfunnsansvar i IK Start. 

Stray og Børufsen er samstemte om viktigheten av initiativet og synes det er flott at det går an å finne alternative løsninger. 

- A-lagspillerne har vært strålende ambassadører og kommunisert budskapet på en fantastisk måte. Spillerne har bydd på seg selv, og kommet med mange gode eksempler og historier fra egne karrierer, i møte med 6. klassingene . Vi opplever at det er veldig virkningsfullt når budskapet kommer fra forbilder på fotballbanen, noe også lærerne bekrefter, sier Stray og fortsetter:

- Korona-pandemien har ført til at vi må tenke alternativt og litt utenfor boksen. Da er det veldig gøy med «fremoverlente» samarbeidspartnere som IK Start, som blir med på nye ting. Hva er vel bedre enn en digital skoleturnè på Teams, når vi ikke kan møtes fysisk? Eneste minus med digital skoleturnè er at ungene blir litt skuffet når de ikke kan få autografene til spillerne.


Hør Amund Wichne sine tanker om prosjektet i videoen.

Spillerne har gjennom skolebesøkene fortalt om egne erfaring og hvordan et fotballag samhandler med hverandre på lik linje som man gjør i en klasse. Ved siden av dette har Starts A-lagsgutter presentert en anonym chatte-tjeneste, der barn og unge kan bekymringsfritt fortelle om sine opplever, og få eventuell hjelp. 

- Tema for besøkene har vært «Klassen vår, det gode laget» og vi har hatt fokus på inkludering og skolen som en arena der det er viktig å være en del av fellesskapet. Vi har informert om Blå kors sin anonyme chat-tjeneste snakkommobbing.no. Her kan barn og unge komme i kontakt med en trygg fagperson som kan hjelpe, sier Stray og avslutter:

- Vi ser frem til å fortsette det gode og viktige samarbeidet i årene som kommer!  

Annonse fra Obos-ligaen: