- Den neste Pele kan gjerne komme fra Valle

Det var en fornøyd gjeng fra Valle IL som vendte hjemover i søndag ettermiddag etter noen timer på Norges flotteste arena.

Annonse:

- Dette er et minne for livet. Vi kommer gjerne igjen, sier en fornøyd Valle IL-trener Stein Føreland Straume.

I november lanserte vi sammen med Agder Energi en konkurranse der lag fra barne-og ungdomsfotballen i Agder kunne vinne tre timer treningstid på en snøfri Sparebanken Sør Arena. Ved hjelp av fjernvarme holdes arenaen åpen gjennom vinteren, og det kommer godt med nå som det har vært kaldt over lengre tid. 

Første lag ut var Valle IL, som var vant til langt mer snøfylte omgivelser.

tilsendt1
Laget dokumenterte selv treningen.

Straume forteller at det var deres gutter født i 06/07/08 som tok turen til Kristiansand for treningen de hadde gledet seg til i lang tid. Straume forteller at økta var gull verdt, ettersom de vanligvis ikke har mulighet til å trene ute på vinteren.

- Det er mye guffent vær her fra september og gjennom vinteren. Nå er det rundt 70cm med snø på banene, sier Straume.

Snøen gjør at de vanligvis bruker vintermånedene i en innehall de har tilgjengelig, så Straume påpeker at det var en entusiastisk gjeng som inntok Sparebanken Sør Arena søndag.

- Denne økten var absolutt en vitamininnsprøyting, sier han.

Han dro også frem sitatet fra den avdøde Start-legende Karsten Johannesen, som en gang i tiden sa at «den neste Pele kan gjerne komme fra Valle». 

Kanskje vil vi se mer til noen av Valle-guttene i årene fremover?

Straume synes konkurransen var helt topp og han tror det vil bidra til økt interesse og motivasjon hos guttene.

- Det kan gi yngre spillere i mindre klubber større tro på å jage drømmen sin om å spille profesjonell fotball en dag, sier han.

Helt til slutt ønsker Straume og resten av Valle IL å takke Agder Energi og Start for muligheten.

- Sånne ting som dette kommer guttene til å huske resten av livet, avslutter Straume.

 

Varmen gir muligheter

Daglig leder Christopher MacConnacher i Start tok i mot Valle-lagene da de ankom arenaen søndag. Han gleder seg over å se så mange fotballglade barn og unge utfolde seg på kunstgresset.

- Det at vi holder Sparebanken Sør Arena vinteråpen gir oss helt andre muligheter. Sammen med Agder Energi ønsket vi å gi noe til breddefotballen i regionen, for å inspirere barn og unge til å realisere sine fotballdrømmer. I tillegg er det fint å få frem hvilke muligheter vi har ved å holde arenaen vinteråpen, sier MacConnacher.

Neste søndag er det Øvrebø IL som skal trene på arenaen, før Trauma kommer uka etter. De resterende vinnerne av treningstid trekkes snart.

 

tilsendt

Annonse fra Obos-ligaen: