Daland til Belgia for rekordsum

Jesper Daland har signert for belgiske Cercle Brugge KSV, i det som er det største spillersalget i Starts historie.

Annonse:

Daland er for tiden i Belgia for å gjøre unna de siste formalitetene foran overgangen og kommer til å flytte ned til sin nye klubb før sesongoppkjøringen til 2021/22-sesongen.

Midtstopperen er flasket opp i Vigør, men tilbrakte to og et halvt år i Stabæks akademi før han signerte for Start i 2019.

ugland daland.JPG
Jesper Daland og Mikael Ugland

 

Grunnet en skade ble hele 2019-sesongen tilbrakt på sidelinjen, men den dedikerte unggutten jobbet seg tilbake og debuterte for Start i Eliteserien mot Strømsgodset på Sparebanken Sør Arena. Faktisk var dette hans første kamp noensinne på de to øverste nivåene i Norge.

Han spilte samtlige kamper for Start i 2020-sesongen og ble kåret til årets unge spiller i klubben. Innsatsen hans vakte stor interesse både nasjonalt og internasjonalt, og han ble belønnet med spill for Norges U21-landslag.

I vinter var han nære på en overgang til utlandet, men overgangen røk i siste sekund.

Men den sindige sørlendingen har fortsatt å jobbe og prestere for Start i oppkjøringen til denne sesongen, og har virkelig vist at han ønsker å levere sitt beste for klubben sin.

Så det er med stor glede vi ønsker Jesper lykke til med utenlandseventyret, og vi håper vi ser ham tilbake i Start-drakten senere i karrieren.

sandefjord start foto ntb scanpix 2.jpg
Jesper Norman Daland og Start jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Start på Sandefjord Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

 

En overgang som er stor for både Start og spiller

 

– Vi er selvsagt veldig fornøyde og stolte av å kunne sende Jesper videre til en topp ti-liga i Europa. Jesper er en flott gutt, og vi ønsker han lykke til videre i karrieren. Vi kommer garantert til å følge ham tett videre og kommer selvfølgelig til å savne ham i miljøet vårt, sier sportslig leder, Atle Roar Håland, i en kommentar.

– Han har jobbet utrolig bra for å komme tilbake etter et langt skadeavbrekk og gjennomførte en fantastisk 2020-sesong. Det er også en fjær i hatten for alle oss her i klubben at vi klarer å videreutvikle spillere som blir gode nok til å dra til større klubber rundt om i Europa.

– Det er blitt gjort en enorm innsats av både spiller og støtteapparatet rundt ham for å løfte ham opp på det nivået.

– Vi håper selvsagt at vi kommer til å se Jesper tilbake i gult og svart på Sparebanken Sør Arena en gang i fremtiden.

 

Etter en lang dag med signering av papirer og fysiske sjekker, fikk Jesper noen minutter på hotellrommet for å snakke med oss.

– Jeg var veldig glad da dette gikk i orden. Det er et positivt steg for karrieren min. Det er en klubb som jeg har hatt god kontakt med i lang tid og som jeg har hatt en fin dialog med, sier Jesper på telefon fra Belgia.

– De liker å bruke unge spillere, og jeg tror dette kan være et godt steg for meg nå. Det er en stor liga som er veldig konkurransedyktig, så jeg tror dette blir veldig bra.

– Da jeg fikk denne muligheten, så var valget ganske enkelt.

– Det er utrolig mange unge spillere her som er sultne, og laget er kontinuerlig i utvikling. Også håper jeg at jeg får ting på plass ganske snart og kan konsentrere meg om å spille fotball.

 

Har snakket med gamle lagkamerater

 

– Jeg har spilt sammen med Kristian Thorstvedt (KRC Genk) og Andreas Hanche-Olsen (AA Gent) i Stabæk tidligere og har pratet litt med dem.

– Det er vemodig å forlate Start. Det er en klubb jeg bryr meg veldig mye om og som har gitt meg mye. Det er hjembyen min, så det er ikke lett å takke farvel til den fine gjengen som er der nå. Vi får heller håpe at jeg får muligheten til å spille i Start-drakten en gang i fremtiden.

 

start haugesund ntb scanpix 2.jpg
Starts Henrik Robstad, Jesper Daland og Kevin Kabran etter eliteseriekampen mellom Start og Haugesund på Sør Arena.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

 

– Jeg vil gjerne takke for min lille tid i klubben. Jeg er vokst opp med Start og med å gå på Start-kamper, så jeg håper folk forstår at dette er en drøm for meg og har vært det siden jeg begynte å spille fotball.

– Når jeg kommer hjem så håper jeg at jeg får vært litt med gutta og håper de rykker rett opp fra OBOS-ligaen.

 

Og den belgiske klubben bekrefter at de har stor tro på sin nye midtstopper.

– Jesper er en spiller som på tross av hans unge alder kommer til å prestere på det høyeste nivået med en gang. Han har vist sine lederskapegenskaper og modenhet i IK Start, der han til og med ble kaptein og spilte nesten hvert eneste minutt forrige sesong, sier Club Brugges tekniske direktør, Carlos Aviña.

Fakta om klubben:

Cercle Brugge, eller Cercle Brugge Koninklijke Sportvereniging, som er deres fulle navn, spiller i den belgiske Pro League og har gjort det siden 2003/04-sesongen. Laget spiller hjemmekampene deres på Jan Breydel stadion, en arena som rommer over 29 000 tilskuere.

Laget har vunnet den belgiske toppdivisjonen tre ganger, men det er snart 100 år siden de vant sist. Gullene kom i 1919/11-, 1926/27- og 1929/30-sesongen.

De står også med to cupgull fra 1926/27- og 1984/85-sesongen.

De har ikke all verdens historie fra europeisk klubbfotball, men spilte senest i kvalifiseringen til UEFA Europa League i 2010/11-sesongen og møtte Brann i første runde av Cupvinnercupen tilbake i 1996/97.

I Belgia blir han blant annet lagkamerat med Kylian Hazard, som er lillebror til Eden og Thorgan som henholdsvis spiller for Real Madrid og Borussia Dortmund.

– Jeg traff ham her i dag. Han ser ut som en Hazard-bror for å si det sånn. Han har samme kroppsbygning og ligner veldig, så jeg skal få brynt meg mot spillere som ham på trening, sier Jesper.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: