Braut Brunes med overtidsmål mot Grorud

Start fikk det ikke helt til å stemme mot Grorud i dagens treningskamp, men Jonatan Braut Brunes sørget for 1-1 etter en sluttspurt fra hjemmelaget. Slik var kampen Foto: NTB

Start røk ut av Norgesmesterskapet mot Sandnes Ulf forrige helg, og i stedet for kvartfinale i NM ble det treningskamp mot Grorud på Sparebanken Sør Arena.

Foran kampen var det klart at midtstopper Vito Wormgoor måtte stå over, mens Sander Sjøkvist fortsatt var ute med skade.

Dermed åpnet det opp for unggutten August Frobenius fra start, mens prøvespiller Mats Viken satt på benken. Målvakten Viken spilte 24 kamper for dagens motstander Grorud i forrige sesong og har også vært innom Lillestrøms juniorlag.

Starts lag:

Mark Fabricius Jensen, Vegard Bergan (Robstad fra ’79), August Frobenius (Ndong fra 45), Luc Mares, Jon-Helge Tveita (Reinhardsen fra ’65), Emir Derviskadic, Bjarni Antonsson (Valsvik fra ’79), Kristoffer Tønnessen (K), Mathias Grundtjern (Cresswell fra ’65), Alagie Sanyang (Schulze fra ’45), Jonatan Braut Brunes.

Det første kvarteret av kampen var svakt fra begge lag, og Vegard Bergans gule kort etter tre minutter, da han dro ned en Grorud-spiller på vei mot mål, var nærmest det eneste å melde tilbake fra Sparebanken Sør Arena.

Start prøvde seg stadig på lange gjennombruddspasninger fra forsvaret, men det ble for enkelt for Grorud å forsvare seg mot.

Etter en drøy halvtime fikk Grorud omgangens største sjanse, da Nikolai Jakobsen Hristov ble spilt alene mot Mark Jensen i Start-buret, men den danske målvakten gikk seirende ut av duellen. Grorud fikk også en sjanse på det påfølgende angrepet, men skuddet ble aldri farlig nok.

Kun minutter etter fikk Start en nestensjanse da Braut Brunes fikk en fin ball fra venstrekanten, men spissen fikk ikke kontroll på ballen i 16-meteren og ballen ble klarert – symptomatisk for omgangen som for vår del hadde vært veldig svak.

Etter 41 minutter fikk Hristov en ny kjempesjanse. Grorud kontret på høyrekanten, og Hristov ble liggende mutters alene på vei mot mål, men mottaket til spissen ble for dårlig og sjansen gikk i vasken.

Lagene gikk til pause på stilling 0-0, der Grorud hadde vært klart nærmest mål av de to lagene.’

Basilio Ndong og Eirik Schulze kom inn i pausen for August Frobenius og Alagie Sanyang.

Etter bare et minutt spilt i andreomgang fikk Start en sjanse etter et Jon-Helge Tveita-innlegg, men Braut Brunes klarte ikke å nå frem med en heading, og Grorud-målvakten fikk kontroll på ballen.

Like etterpå fikk Basilio Ndong svingt inn ballen fra venstrekanten, og Jon-Helge Tveita fikk headet mot mål, men ballen gikk like utenfor stanga til Grorud – Starts første virkelig store sjanse i kampen.

Men Grorud var heller ikke ufarlige, og etter fem minutter av andreomgangen måtte målvakt Jensen varte opp med en flott redning etter at Start mistet ballen i farlig posisjon og Groruds Didrik Sereba fikk avslutte fra kloss hold.

Like etterpå fikk Grorud nok en kjempesjanse da Hristov fikk headet knallhardt fra kloss hold, men Jensen i Start-buret vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning.

Etter en drøy time gikk Tveita og Grundetjern ut, mens Cameron Cresswell og Peter Reinhardsen kom inn.

Etter 73 minutter tok Grorud ledelsen ved Didrik Sereba. Start mistet ballen på midtbanen, og Grorud spilte rett igjennom til Sereba på løp. Alene med Mark Jensen var Grorud-spilleren iskald og 0-1 på SSA.

Vegard Bergan og Bjarni Antonsson forlot banen etter 79 minutter, og inn kom Kristoffer Valsvik og Henrik Robstad.

Tre minutter før slutt fikk Start en gyllen sjanse til å utligne etter at Valsvik fant Braut Brunes med et innlegg, men Grorud-målvakten fikk slått headingen ut til et hjørnespark.

Start kom til en ny kjempemulighet bare minuttet etter.

Luc Mares fant Peter Reinhardsen med en flott pasning, og Reinhardsen fant igjen Braut Brunes fra høyrekanten, men spissens forsøk på å finne Cresswell inne foran mål ble med forsøket. Svært nære en utligning.

På overtid sendte Valsvik Ndong på løpetur på venstrekanten, vingbacken la et flott innlegg til en umarkert Braut Brunes, og spissen var iskald foran Grorud-buret.

Dermed fikk Start uttelling på sin lille sluttspurt og fikk med seg 1-1 fra treningskampen mot Grorud.

Neste treningskamp er borte mot Mjøndalen neste lørdag.