Det ble et fryktelig 5-0-tap for Stabæk på Nadderud søndag ettermiddag på tross av fantastisk bortesupport. Arkivbilde Tor Erik Schrøder / NTB

Gult kort: Gift Orban, Simen Wangberg, Stabæk - Luc Mares, Start

Starts lag:

Jasper Silva Torkildsen - Peter Reinhardsen, Luc Mares, Vito Wormgoor (Robstad fra 19’), Kristoffer Tønnessen - Eirik Schulze, Bjarni Antonsson, Emir Derviskadic (Sjøkvist fra 70’) - Tom Strannegård, Zakaria Sawo (Nkubiri fra 79)', Basilio Ndong (Grundetjern fra 45’).

Benken: Henrik Robstad, Cameron Cresswell, Sander Sjøkvist, Mathias Grundetjern, Mark Jensen, Salim Frederick Nkubiri.

Det ble en blytung opplevelse i Bærum søndag ettermiddag. Mange Start-supportere hadde tatt turen østover for å følge sine helter i gult og sort, men på søndag var det bare fansen som var helter. Etter ti gode åpningsminutter fikk vi en kalddusj, da Stabæk tok ledelsen på et innlegg som gikk direkte i mål. Etter det klarte vi ikke å skape det store, mens Stabæk skapte flere farligheter foran en travel Jasper Silva Thorkildsen. En 2-0-ledelse til pause, ble til 5-0 ved kampslutt, og det er rett og slett ikke noe mer å si om denne kampen. Vi må bare se frem mot neste kamp, der vi må vise oss mye mer frem.

Slik var kampen minutt for minutt:

Litt statistikk før kampstart:

Dagens motstander, Stabæk, ligger foran denne serierunden på en 5.-plass med 34 poeng. Det fire poeng opp til serietoer Ranheim og direkte opprykk, og fire poeng ned til Start på åttendeplass.

Laget har tapt sine to seneste kamper (Brann 1-2 hjemme og Stjørdals-Blink 2-3 borte), og tok tidligere i uken farvel med kristiansanderen Eirik Kjønø som hovedtrener. Tidligere landslagsspiller Lars Bohinen har kommet inn, og dagens kamp blir hans debut som Stabæk-trener.

Stabæks toppscorer så langt denne sesongen er 20 år gamle Gift Emmanuel Orban med 9 mål, mens Herman Hammy Geelmuyden står med 6 mål.

Start står med to seire, to uavgjorte og ett tap på de siste fem kampene, der Bryne ble knust 6-0 i forrige hjemmekamp, mens det ble 2-2 på Kongsvinger i forrige serierunde.

For Start er det Jonatan Braut Brunes som er toppscorer, og den nåværende Strømsgodset-spilleren er også toppscoreren i OBOS-ligaen med sine 12 mål. Eirik Schulze er nummer to på listen over Start-spillere med 5 mål, mens Bjarni Mark Antonsson, Oskar Fallenius og Mathias Grundetjern alle står med 3 mål hver.

Starts nykommer Zakaria Sawo står med to mål på to kamper og er i kjempeform. Tidligere i uken meldte Fædrelandsvennen at toppfarten mot Kongsvinger var på hele 35,5 km i timen. Den rekorden får vi satse på at han slår i dag.

Ellers blir det også spennende om 18 år gamle Salim Nkubiri kan få sine første minutter i Start-drakten på Nadderud i ettermiddag.

Vi er i gang!

5 min: Peter Reinhardsen får muligheten til å skyte fra en god posisjon, men skuddet blir blokkert. Ok start for vår del.

8 min: Våre to raketter Basilio Ndong og Zakaria Sawo kombinerer og skaper en ny nesten-sjanse for Start. Skal dette bli duoen som avgjør i dag?

10 min: Så går ballen i mål for hjemmelaget. Et innlegg går over Jasper og rett i mål. En kalddusj etter en god start for de gule og svarte. 1-0 Målscorer Thor Lange.

19 min: Vito Wormgoor sliter med en strekk. Inn kommer Henrik Robstad.

25 min: Stabæk tatt over etter målet og styrer en del her nå. Vinner ballen også med sitt høye press.

29 min: Stabæk-spiller Gift Orban prøver seg på et brassespark, men skuddet går over målet til Jasper Silva Thorkildsen.

33 min: Så er Stabæk veldig nære på å doble ved Gift Orban, men heldigvis går ballen utenfor mål.

35 min: Gult kort til Stabæks Gift Orban.

Jasper ligger nede etter duellen med 20-åringen.

41 min: Så må Jasper på jobb igjen. Et skudd fra utenfor 16 blir reddet, før dommeren dømmer straffe i neste duell. Dermed har Stabæk muligheten til å doble.

42 min: 2-0 til Stabæk Herman Geelmuyden på straffe.

45 min: Det er lagt til minimum 2 min.

45 min+: Gult kort til Simen Wangberg.

Lagene går til pause på stillingen 2-0.

Start gjør et bytte i pausen. Basilio Ndong ut – inn kommer Mathias Grundetjern.

Vi er i gang igjen i Bærum.

47 min: Spilt i knappe minuttet før Stabæk får sin første sjanse. Jasper er på, og det blir blåst for offside på returen.

48 min: Gult kort til Luc Mares.

56 min: Starts første sjanse i andreomgang etter at Grundetjern får lagt inn, men ingen Start-spillere kommer tidsnok på innlegget.

63 min: 3-0 Kristoffer Normann Hansen

67 min: Det høljer ned, og det er rett og slett ikke så trivelig på Nadderud akkurat nå. Vi har drøye 20 minutter å gjøre det på, men det ser vanskelig ut.

70 min: Emir Derviskadic går ut, inn kommer Sander Sjøkvist.

76 min: 4-0 til Stabæk Fredrik Krogstad

80 min: Salim Nkubiri kommer inn til sin debut, ut går Zakaria Sawo.

86 min: 5-0 Stabæk Fitim Azemi

90 min: Det er slutt. Vi taper kampen. Takk for en fantastisk bortesupport. Dere var i hvert fall på topp, selv om vi ikke leverte i dag dessverre.