Blogg thomassen

Foran Tromsdalen-Start

Start har kommet godt i gang denne sesongen. Vi har tatt 7 av 9 mulige poeng.

Annonse:

Spillere som Eirik Wichne, Daniel Aase, Niels Vorthoren med flere har imponert og vi tar poeng på gode og dårlige dager. Fortsetter vi den trenden så rykker vi opp, men da må vi vinne kamper som den vi skal spille i Tromsdalen. Mot en lite attraktiv motstander med snø rundt banen og med lite folk på tribunene. Dette er hverdagen i OBOS-ligaen og vi har hele tiden visst at slike kamper blir vanskelige. Forhåpentligvis klarer vi å få med oss 3 poeng hjem til Sørlandet.

TABELLEN

3. Start........ 3 2-1-0 8-2 7
7. Tromsdalen 3 1-2-0 5-3 5

TROMSDALEN UNGDOMS- OG IDRETTSLAG

Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag (TUIL) ble stiftet i 1938. Laget har i de siste 10 sesongene enten kjempet i toppen i 2.divisjon eller i bunnen av 1.divisjon. Faktisk har de i løpet av disse årene havnet mellom 12 og 14 plass i 1 divisjon (rykket ned 4 ganger) eller havnet på enten 1 eller 2 plass i 2.divisjon. (rykket opp 4 ganger) Det vil si at laget kun 2 ganger disse årene har blitt i den divisjonen de spilte i, så dette kan man trygt kalle et heislag.
Trener for laget fra Troms er Gaute Ugelstad Helstrup.

Tromsdalen har kommet godt i gang med sesongen og har ennå ikke tapt. I forrige kamp klarte de 2-2 hjemme mot Kongsvinger.

Start og Tromsdalen har spilt mot hverandre 6 ganger og Start har aldri tapt. I Tromsdalen har det blitt 3 strake Start-seire med en målforskjell på 7-2 mens det i Kristiansand har blitt 1 Start-seier og 2 uavgjorte og en målforskjell på 10-4. 


TROMSDALEN'S 5 SISTE KAMPER

14 mars: Florø - Tromsdalen 4-1 (treningskamp)
19 mars: Bodø/Gimt - Tromsdalen 1-0 (treningskamp)
2 april: Tromsdalen - Åsane 2-0 (serie)
9 april: Elverum - Tromsdalen 1-1 (serie)
17 april: Tromsdalen - Kongsvinger 2-2 (serie)

IK START

Hos Start er skadesituasjonen faktisk blitt litt verre enn sist i og med at Håkon Opdal ikke er klar etter smellen han fikk i skulderen i forrige kamp. Det betyr at Benjamin Boujar får sin første kamp fra start, mens Mats Olsen blir med som reservekeeper. Utenom dette så er det vel ikke så mye nytt. Abubakar Ibrahim venter fremdeles på spillerlisensen som nå visst har kommet opp på FIFA-plan så forhåpentligvis er han klar om kort tid. 
Start har noen prøvespillere inne for tiden, men ikke noe konkret er bestemt der, så gjengen som har reist til Nordens Paris er stort sett de samme som sist, bortsett fra nevnte Opdal.

Niels Vorthoren gjorde jo sakene sine meget bra sist mandag, så han får garantert fornyet tillit på topp sammen med Dennis Antwi.

Fevennen tror vi starter med følgende lag: (4-4-2)

Benjamin Boujar

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Daniel Aase
Gummi Kristiansson
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Niels Vorthoren 
Dennis Antwi

NOEN TANKER TIL SLUTT

Start tok en ny viktig seier mot Åsane på 2.påskedag. Kampen startet litt rotete og det tok litt tid før man fikk til så mye, og gutta til Mons Ivar Mjelde yppet seg et par ganger. Men så våknet høyresiden vår for alvor og Daniel Aase og Eirik Wichne begynte virkelig å finne tonen og serverte flotte innlegg inn i boksen der den flyvende hollender Niels Vorthoren plutselig viste målteft ala Matthias Vilhjalmson. To ganger fikk han flotte innlegg fra høyresiden og begge ganger var han på rett sted til rett tid og dermed kunne Start gå til pause med en 2-0 ledelse. Tidlig i 2.omgang fikk bortelaget en spiller utvist etter at Henrik Robstad ble meid ned rett foran benken til Start. Heldigvis ble ikke Robstad skadet og fortjent nok ble det tidlig dusj på Åsane-spilleren selv om en gretten Mons Ivar Mjelde mente det var strengt.
I 2.omg kom også Tobias Christensen inn og leverte sine beste minutter i Start-drakta. Han og Daniel Aase lekte seg med blendende teknikk og gode kombinasjoner og Start burde scoret flere enn de to som Antwi og Vorthoren satte. Det ebbet dog ut med 4-0 i en kamp der Start spesielt etter pause leverte strålende spill. Det var forresten morsomt å se en gretten Mons Ivar Mjelde bruke det meste av tiden under intervjuet etter kampen til å klage over at Start ikke var gode - og at sitt eget lag produserte så mange sjanser. 

Nå er dog den kampen historie og vi må nullstille igjen. Nå venter en mye vanskeligere kamp - borte mot et lag som kommer til å kjempe i hver eneste duell. De tok poeng mot Kongsvinger sist og er ubeseiret så langt - og skulle det bli hjemmeseier her, så går de forbi Start på tabellen. Dette er en veldig viktig kamp og det er slike "drittkamper" borte mot ukjente motstandere vi må vinne om vi skal rykke opp. Sesongen hittil viser at mange av de antatt beste lagene har snublet i slike kamper. Jerv står med 1 poeng etter 3 kamper. Kongsvinger står også med 1 poeng etter 3 kamper. Fredrikstad var en outsider og har ikke vunnet så langt (3 uavgjorte) i tillegg til at både Glimt og Sandnes Ulf har avgitt poeng. 

Samtidig så er det ingen tvil om at de to siste kampene har gitt oss en god dose selvtillit - og det er viktig i fotball. Får man flyt, så avgjør man jevne kamper og man har ofte marginer med seg. Men i bunnen må det ligge enormt med innsats. Vilje til å ta de ekstra lange løpene når kreftene er i ferd med å ebbe ut. Vilje til å markere en motstander man egentlig ikke tror kommer til å få ballen. Vilje til å bli med opp - så man kan skape en overtallsituasjon. Vilje til å ta et løp inn i boksen i tilfelle Vorthoren ikke header den i mål...
Hvis vi klarer å matche Tromsdalen på innsats så er vi et bedre lag - og skal kunne få med oss 3 poeng hjem til Sørlandet.

Et godt skjema for opprykk er å vinne hjemme og spille uavgjort borte. Dvs ta 2 poeng i snitt. Akkurat nå har vi 7 poeng etter 3 kamper. Blir det uavgjort mot TUIL så ligger vi akkurat på det skjemaet, men skulle det bli seier så har vi kommet meget godt i gang med sesongen. La oss håpe vi kan fortsette slik vi gjorde spesielt etter pause sist mandag og at vi kan få med oss 3 viktige poeng til Kristiansand

Lykke til alle Start-venner!

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: