BLOGG: FORAN START - ULLENSAKER/KISA

Søndag kveld kommer Ullensaker/Kisa på besøk til Sparebanken Sør Arena.

Annonse:

Jeg tror Start kommer til å påføre Vegard Skogheim's menn sesongens første tap og at Start dermed går forbi laget fra Ullensaker. Vi var gode også mot Glimt og det var marginer som gjorde at vi ikke satt igjen med minst 1 poeng. Jeg tror Ullensaker/Kisa får gjengjelde søndag kveld, og så gleder jeg meg enormt til å se mer av N'Guessan og Reo-Coker. 

TABELLEN 

2. Ullensaker/Kisa. 5 4-1-0 11-4 13 
5. Start................ 5 3-1-1 12-6 10

ULLENSAKER/KISA

Ullensaker/Kisa ble stiftet så tidlig som i 1894 og kommer fra Jessheim. Laget har i lang tid spilt i 2.divisjon, men i 2011 rykket laget opp til Adeccoligaen under ledelse av Arne Erlandsen. Der ble de 3 sesonger før det ble nedrykk i 2014. Det ble opprykk igjen sesongen etter og i fjor reddet de plassen med et nødskrik da de endte på 12.plass. Denne sesongen har de startet meget bra og er ennå ubeseiret etter 5 kamper. Trener for laget er Vegard Skogheim.
Av kjente spillere, så er vel Jan Tore Amundsen og Ole Kristian Langås blant de mer profilerte.

Start har tatt i mot Ullensaker/Kisa en gang tidligere og da ble det 2-0 til hjemmelaget. Samme sesong vant Start 3-0 da de møttes på Ullensaker.

ULLENSAKER/KISA'S 5 SISTE KAMPER

9 april: Arendal - Ullensaker/Kisa 1-2 (serie)
17 april: Ullensaker/Kisa - Strømmen 2-0 (serie)
23 april: Elverum - Ullensaker/Kisa 0-3 (serie)
26 april: Skedsmo - Ullensaker/Kisa 1-4 (cup)
30 april: Ullensaker/Kisa - Fredrikstad 2-1 (serie)

IK START

Det skjer stadig nye ting med spillerstallen til Start. Dany N'Guessan ble som kjent klar forrige uke, mens vi denne uken kunne ønske velkommen til en tidligere Premier League profil - Nigel Reo-Coker. Trolig vil begge disse starte på benken mot Ullensaker/Kisa men det er veldig sannsynlig at begge får spilletid i denne kampen. 
Abu er fremdeles ikke spilleklar og dermed tyder mye på at vi starter med samme mannskap som mot Glimt.
Da blir det disse som starter: (4-4-2)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Daniel Aase
Gummi Kristiansson
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Niels Vorthoren 
Dennis Antwi

NOEN TANKER TIL SLUTT


Dessverre kom sesongens første nederlang i tirsdagens kamp i Bodø, men spillemessig var det absolutt en godkjent kamp av Start. Vi skapte flest sjanser, og hadde fortjent minst ett poeng i denne kampen. Dessverre slapp vi inn litt lettkjøpte scoringer i tillegg til at vi ikke klarte å score på de sjansene vi skapte selv. Hyggelig var det jo at Dany N'Guessan tegnet seg på scoringslisten allerede etter noen få minutter på banen. La oss håpe at det blir mange nettkjenninger på han i tiden som kommer. 

Denne uken signerte Nigel Reo-Coker for Start. Jeg er rimelig sikker på at det er den største profilen som noensinne har spilt på det nest-øverste nivået i norsk fotball. Dette er en ledertype som har enormt med erfaring. Han fikk 75 minutter for Start 2 mot Fløy på onsdag og jeg synes han klarte seg veldig bra. Han var bevegelig og var veldig pasningsikker. Han spilte med en ro og autoritet som jeg tror vi får god nytte av framover. Han har veldig lite kamptrening så det er nok for tidlig å starte for A-laget, men han vil nok få spilletid søndag kveld og jeg tror at han bare kommer til å bli bedre og bedre etterhvert som han får spilt noen kamper. 
En egenskap jeg la merke til under Start-2 kampen var at han ropte, gav beskjeder og dirigerte medspillerne sine. Det er ikke vanskelig å se at han har hatt kapteinsbindet i mange av klubbene han har spilt for. Jeg gleder meg virkelig til å se hva han kan få til i Start-trøya denne sesongen.

Søndag kveld kommer et topplag på besøk. Vegard Skogheim's lag har fått en glimrende start på sesongen men det skal sies at de ikke har møtt allverdens motstand så langt. Det er vel stort sett nedrykkskandidater (kanskje bortsett fra FFK) de har spilt mot, og i den siste kampen mot Fredrikstad var de vel litt heldige som fikk med seg 3 poeng. Denne kampen vil gi en bedre pekepinn på hvor laget vil kjempe denne sesongen, men det er ingen tvil om at de har kommet veldig godt i gang. 

Vil til slutt komme med en oppfordring. Om du har vendt ryggen til Start de siste årene, så er det for så vidt forståelig med store økonomiske problemer, stadige spillersalg, med elendige sportslige resultater og et labert Start-2 lag. Det er forståelig at mange har droppet å gå på Start-kamper, MEN jeg føler på meg at noe nå er på gang. Joda, vi tapte borte mot Glimt sist tirsdag, men måten det skjedde på var ikke skremmende. I den kampeni hadde vi absolutt marginene mot oss - for spillemessig var vi helt på høyde - om ikke bedre enn hjemmelaget. Siden det har vi hentet inn en tidligere profil fra Premier League og så fikk vi denne uken virkelig bevist at det gror enormt godt i de yngre rekker. Start 2 feide over serieleder Fløy i store deler av kampen. Det ble scoret flotte spillemål, en perle av et frispark og det endte til slutt med 5-3 mot et Fløy-lag som ikke hadde sluppet inn et eneste mål på sine to første kamper. Og det uten en av våre beste spillere - Mikael Ugland - som er opptatt med EM for U-17 landslag i disse dager. Du verden hvor morsomt det var å se unge Start-spillere gå respektløst til verks i denne kampen. For første gang på lang tid kan det virkelig se ut som det kommer fram en gjeng med unge, sultne spillere fra egne rekker som har kvaliteter til å nå langt. Fortsetter disse den flotte utviklingen, så slipper Start å hente ukjente spillere fra Afrika eller andre steder. Det er billigere og det er mye gøyere om egne ungdommer slår til. Tobias Christensen er en som holder på å få et gjennombrudd. Mikael Ugland er en annen som fort kan få det - men det er tydeligvis mange andre talenter i Start-2 for tiden og det gjør meg veldig optimistisk med tanke på fremtiden.

I tillegg ser det ut som vi har rimelig god kontroll på økonomien, vi har levert en absolutt godkjent serieåpning, det er masse talent i egne rekker, vi har veldig mange lokale spillere (9 av 16 i troppen mot Glimt var sørlendinger) og så har vi nå hentet to spennende spillere som jeg tror vil hjelpe oss denne sesongen.

Vi er i gang med oppturen og jeg anbefaler så mange som mulig å bli med. Jeg tror bare vi blir bedre og bedre utover og fortsetter vi som vi har gjort til nå, spiller vi trolig Eliteserie i 2018 - med mange lokale unge spillere i stallen. 
Vis at du verdsetter det arbeidet som nå skjer i Start. Ta med deg familien og kom og hei gutta fram til en tre-poenger mot Ullensaker/Kisa. Vinner vi den, passerer vi dem på tabellen. 

Velkommen til Sparebanken Sør Arena i jakten på ny 3-poenger og videre klatring mot tabell-toppen i OBOS-ligaen. Jeg setter en klar H på min oddskupong!

HEIA START!

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: