Blogg: Foran Start-Strømmen

Etter en god start på sesongen har vi hanglet veldig i det siste. Vi har tatt poeng her og der men har ikke imponert spillemessig i det hele tatt.

Dette har dessverre gjort at folk holder seg unna på hjemmekampene. Nå er det på tide at de som kommer får en skikkelig god fotballopplevelse igjen, og at de som har valgt å bli hjemme sitter i godstolen og angrer. Dersom Start vil ha folk tilbake på tribunene så må det imponeres på banen. La oss håpe på godt oppmøte mot Strømmen og en skikkelig fotballfest.

TID: Lørdag 10.juni kl.1530
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN 
3. Start........ 11...7-1-3...25-14..22
9. Strømmen.11...4-3-4...12-14..15

STRØMMEN IL
Strømmen ble stiftet under navnet Strømmen FK den 25 september 1911. Klubben skiftet navn i 1914 til FK Norrøna. Etter noen flere navnebytter fikk klubben sitt endelige navn i 1945.
Klubben spilte i toppdivisjonen fra 1949 til 1955, fra 1956 til 1961 samt sesongene 1986 og 1988. Klubben har også rekorden for lavest antall tilskuere på en toppseriekamp med 202 tilskuere.
Så sent tilbake som i 2006 spilte klubben i tredjedivisjon, men har etter dette stort sett gjort det litt bedre hver eneste sesong. I 2007 og 2008 ble de nr 12 og 11 i 2.divisjon, mens de i 2009 vant avdelingen og rykket opp i Adeccoligaen. Der ble de nr 7 i første sesongen, mens de i sesongene etter dette har endt som nummer 12,11,11,10,8 og 7. 

Denne sesongen har de variert endel fra å vinne borte mot Jerv og Levanger, til å tape 0-4 hjemme mot KIL og tape hjemme for Kjelsås i cupen. De kommer dog fra en god kamp sist, der de slo FFK med 4-1. Toppscorer for klubben er Stian Rasch med 3 scoringer. En annen profil er Pål Steffen Andresen med lang erfaring fra LSK.

De har litt skadeproblemer og Espen Rødsand, Pål Steffen Andresen og Martin Trøen blir ikke klare til denne kampen. 

Start har spilt to offisielle kamper mot Strømmen og vunnet begge (3-1 hjemme og 2-1 borte).

STRØMMEN'S 5 SISTE KAMPER
16 mai: Elverum - Strømmen 2-1 (serie)
21 mai: Strømmen - Kongsvinger 0-4 (serie)
24 mai: Strømmen - Kjelsås 0-1 (cup)
28 mai: Åsane - Strømmen 2-2 (serie)
4 juni: Strømmen - Fredrikstad 4-1 (cup)


IK START
Hos Start begynner det å lysne på skadefronten. Både Lasse Sigurdsen og Dany N'Guessan er skadefrie og med i troppen. Gummi er småskadet og vil nok ikke bli klar til denne kampen. Mye tyder på at Tobias Christensen vil ta plassen som hengende spiss mens Niels Vorthoren vil bli trukket ned på sentral midtbane. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg et bytte i forsvaret. Tapio Heikkila har hatt flere svake kamper og jeg synes Rolf Daniel Vikstøl burde få sjansen igjen sammen med kaptein Larsen.

Jeg ville startet med dette laget: (4-4-1-1)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Rolf Daniel Vikstøl
Henrik Robstad

Daniel Aase
Niels Vorthoren
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Tobias Christensen

Dennis Antwi

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Levanger, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Simon Larsen, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjánsson, Daniel Aase
Levanger: Tom Erik Nordberg, Kim-Robert Nyborg, Horenus Tadesse, Adria Lopez, Aniekpeno Udoh, Robert Stene

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Mjøndalen var en skikkelig nedtur. I første omgang spesielt lot vi hjemmelaget gjøre som de ville og vi var griseheldige som ikke lå under med mer enn ett mål. Steinar Pedersen gjorde to bytter i pausen og det hjalp endel. Vi var betydelig bedre i 2.omgang og fikk en litt ufortjent utligning kun minutter før slutt. Men, langt på overtid så rotet vi bort ballen på midten og lot hjemmelaget få avgjøre kampen. Her burde vi selvfølgelig roet ting ned og ikke sendt alle mann i angrep. Joda, det hadde smakt godt med 3 poeng og Antwi burde nok ha avgjort, men mot en opprykksrival som Mjøndalen burde vi kontrollert inn 1 poeng.

Ellers så synes jeg det var veldig skuffende at Steinar Pedersen igjen brukte samme mannskap som har slitt i mange uker. Når noe ikke fungerer så må man foreta bytter. Det ble gjort i pausen, men jeg synes at disse byttene burde blitt gjort foran kampstart, så vi hadde sluppet å bruke 2 av 3 bytter til halvtid. Hadde de samme 11 spilt bra i flere kamper i forkant så er det forståelig, men det laget vi startet med har ikke spilt bra siden vi var i Bodø for over en måned siden. Jeg mener at en av jobbene til en trener er å endre på et lag som ikke fungerer, i stedet for å håpe at det en gang skal snu. En spiller som Tobias Christensen har levert nesten hver gang han har fått sjansen og var vår klart beste spiller mot Fløy i cupen. Jeg synes det er helt feil at han kun skal få 3-4 minutters innhopp på slutten av kampene. Han hadde fortjent å starte både mot Jerv og mot Mjøndalen. Nå ser det ut som han får sjansen mot Strømmen - men det er vel mest på grunn av at Gummi er skadet. Hvis ikke så ville det ikke overrasket meg om vi hadde startet med akkurat samme mannskap som har slitt i det siste.
Der fikk jeg ut den frustrasjonen. 

Nei vent. Litt mer frustrasjon må ut. Hvordan er det mulig at Start må spille i hvite bortedrakter når vi spiller mot Mjøndalen som er helbrune? Jo, det er fordi noen fant ut at det var lurt å ha en svart framside og en gul bakside på hoveddrakta. Hele fotball-Norge ler av oss og det faktum at vi nesten ikke kan spille i våre gule drakter i noen av bortekampene da enten framsiden eller baksiden ligner for mye på hjemmelagets drakter. Start-ledelsen har gjort veldig mye riktig i lang tid, men den hjemmedrakta vi nå spiller med er både stygg og veldig upraktisk - og nå viser det seg (som jeg skrev om i begynnelsen av sesongen) at vi nesten aldri kan spille med den utenfor Kristiansand. Starts hovedfarge er gul - men slik det har blitt nå må vi faktisk spille i hvitt i mange bortekamper. Utrolig nok. 

Sånn - da kan vi gå over på hyggeligere ting!!

Det som er gledelig er at både Dany N'Guessan og Lasse Sigurdsen er tilbake fra skade og er med i troppen. Dette vil sette press på Dennis Antwi som ikke har imponert i det siste. Jeg håper minst en av disse får spille tid mot Strømmen.

Dette blir en kamp der det er utrolig viktig at vi er skjerpet bakover, men at vi i tillegg er tålmodige framover. Jeg er rimelig sikker på at vi får se et bortelag som legger seg langt bak og satser på kontringer og dødballer. 
Skulle vi derimot få en eller to kjappe scoringer, så kan det fort bli en morsom ettermiddag på Sparebanken Sør Arena. 
Det er 4 kamper igjen før sommerpausen. Det er hjemme mot Strømmen, borte mot Levanger, hjemme mot Arendal og borte mot Elverum. Dette er kamper der vi absolutt er gode nok til å vinne. Dersom vi tar 10-12 poeng på disse 4 kampene så har vi et meget bra utgangspunkt foran høstsesongen, men dersom vi tror at noen av disse kampene vil bli enkle, da kommer vi til å bli overrasket!

Jeg håper Steinar Pedersen virkelig får kommunisert at det er nå grunnlaget for 2018 legges. Det som vi gjør i de fire neste kampene vil ha stor betydning om vi neste år skal spille mot samme type lag, eller om vi kan bytte dem ut med Rosenborg, Brann og Vålerenga.

Skal vi spille Eliteserien neste sesong så må vi vinne mot Strømmen. Og det skjer ikke om vi ikke er 100 % klare i hodet og bena. Det gjelder spillerne og det gjelder trenerapparatet. Vi har ikke råd til å starte med feil lagoppstilling og de som får sjansen må nå bevise at de vil spille på dette laget.

Etter mange svake kamper trenger vi nå en skikkelig opptur og fornyet tro på at dette laget er gode nok for et opprykk! Jeg håper vi får se det mot Strømmen!

God kamp alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: