BLOGG: FORAN START - SANDNES ULF

Oppturen fortsetter for Start. A-laget fortsetter å bøtte inn scoringer og vi ligger nå på direkte opprykksplass etter en meget god start på sesongen.

Annonse:

Etter noen turbulente og tunge år så er noe stort på gang.  La oss håpe at Sparebanken Sør Arena kan fylles opp med folk som har Start i hjertet og som nå endelig er klar for å vise at Start-gutta har vist nok til at man endelig er motivert til å gå på kamp igjen.

TABELLEN

2. Start.......... 7 5-1-1 19-8 16
4. Sandnes Ulf. 7 5-1-1 11-6 16


SANDNES ULF
Fotballen kom til Sandnes da de to brødrene Arnold og Hubert Thomas flyttet til byen i 1907 fra England. De startet opp Sandnes Fodboldforening men klubben ble lagt ned noen år senere da brødrene flyttet tilbake til England. Men interessen for den vakre sporten ble i byen og i 1911 ble Sportsklubben Ulf stiftet.

Laget slet lenge i de lavere divisjoner, men i 1997 ble 11 lokale fotballklubber i Sandnes slått sammen for å få til et topplag i norsk fotball. Det var ikke spesielt vellykket og i 2003 ble det en ny sammenslåing da Sandnes FK og Ulf-Sandnes slo seg sammen. 

I 2006 kom Asle Andersen og han profesjonaliserte klubben - som gav umiddelbar suksess. I 2007 rykket de opp til Adecco-ligaen. De måtte ned en tur til i 2.divisjon, før man igjen rykket opp i 2009. I 2011 ble laget nr 2 i Adecco-ligaen og rykket dermed opp i Tippeligaen. Der ble det 3 sesonger, før man rykket ned igjen i 2014.

Denne sesongen er Sandnes Ulf absolutt et av lagene man regner med vil slåss om opprykk, og etter 7 kamper ligger laget på 4 plass - kun med svakere målforskjell enn Start på 2.plass. Laget har dog variert endel så langt - fra å bli knust 0-4 av Åsane for 3 uker siden, til å feie Bodø/Glimt av banen med 3-0 i forrige runde.

Toppscorer for de lyseblå er Kjell Rune Sellin med 6 scoringer så langt. Kent Håvard Eriksen har 3 scoringer, så dette er absolutt en duo man må passe på.


SANDNES ULF'S 5 SISTE KAMPER

23 april: Åsane - Sandnes Ulf 4-0 (serie)
26 april: Lura - Sandnes Ulf 1-4 (cup)
30 april: Sandnes Ulf - Tromsdalen 2-0 (serie)
9 mai: Kongsvinger - Sandnes Ulf 2-3 (serie)
13 mai: Sandnes Ulf - Bodø/Glimt 3-0 (serie)


IK START

Ingen nye skader for Start etter kampen i Florø. I tillegg så viste Abu seg virkelig fram de minuttene han spilte så Steinar Pedersen begynner nesten å få et lite luksusproblem offensivt. Dennis Antwi fikk kanskje litt overraskende en ny sjanse i forrige kamp, men takket for tilliten med en scoring og en assist. Han får nok fornyet tillit mot Sandnes Ulf og dermed er det vel mye som tyder på at vi starter som vi gjorde sist.

Da starter vi med disse: (4-4-2)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Daniel Aase
Gummi Kristiansson
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Niels Vorthoren 
Dennis Antwi


NOEN TANKER TIL SLUTT

Start tok en sterk 4-1 seier borte mot Florø sist. Det kom ikke som resultat av blendende spill, men det kom som resultat av at vi er gode i begge boksene. Vi er effektive og så er vi stort sett gode til å lukke igjen bakover. At vi drar hjem med en 4-1 seier i kofferten viser at laget har en evne til å vinne kamper der vi ikke spiller opp mot vårt beste og det er en god egenskap.

Fram til nå i sesongen har høyresiden vår imponert og har produsert både mål og målgivende, men i kampen mot Florø var det plutselig venstresiden som dominerte. Espen Børufsen er i knallform og Henrik Robstad leverte sesongbeste, og dermed er vi nå farlige på begge sidene. Det er positivt for oss - men skummelt for de lagene vi skal spille mot. 

Nå er det fotballens festdag som står for tur og med resultatene i det siste så blir dette en skikkelig toppkamp. Sandnes Ulf er i meget god form og Start er i god form, og dette er absolutt to av lagene som vil kjempe om direkte opprykk denne sesongen. 
Sandnes Ulf har gode resultater i det siste, men resultatene deres er dog litt flatterende. Mot Glimt så hadde de i følge Nettavisen kun 4 skudd - mot Bodø/Glimts 9 skudd. Det endte med 3-0 til hjemmelaget. Mot Kongsvinger var de også heldige - og scoret seiersmålet langt ute i tilleggstiden.
De har mange gode spillere som Kjell Rune Sellin, Kenneth Sola, Remi Johansen, Bojan Zajic og Vidar Nisja. Her er det mye rutine og de vil nok gi alt for å ta sin 5 strake seier.

Jeg har også lyst til å benytte anledningen til å skryte av en herremann i Start. I dag fikk vi beskjeden fra NFF om at Start var flyttet over i grønn sone når det gjelder økonomistyring. Det er første gang at dette har skjedd siden NFF innførte dette systemet. Det er selvsagt flere som har bidratt, men ingen har gjort så mye som Even Øgrey Brandsdal. Måten han har snudd en elendig økonomi til å nå vise at vi er over kneika og plutselig i grønn sone er rett og slett imponerende. Joda, han måtte ta avgjørelser som var vanskelige og upopulære - og han fikk kjeft fra media, sosiale nettverk og blant mange som mente de hadde bedre greie på ting - men han stod fast i stormen og jobbet knallhardt for at man skulle lykkes. I dag har vi fått beviset på at operasjonen var vellykket. Er vi friskmeldte? Nei, men vi har et utgangspunkt som vi ikke har hatt på enormt lang tid, og klarer vi nå å komme oss opp til mediepengene i Eliteserien så begynner ting å se veldig lyse ut. Tusen takk til Even Øgrey Brandsdal. Jeg vet det er mange andre som har bidratt, men for oss som sitter utenfor så virker det soleklart at han skal ha mesteparten av rosen for at vi nå er der vi er. 


Hvis man leser litt på sosiale nettverk og andre steder, så er det enormt mange som ønsker at Brandsdal skal fortsette i klubben og jeg håper virkelig at ikke Even har lukket døra helt igjen for et videre engasjement i Start. 


Her borte i USA så har de noe som heter Powerball - som er et lotteri der man kan vinne flere hundre millioner dollar. Hadde jeg vunnet Powerball så hadde jeg garantert brukt noe av de pengene til å gi Even et tilbud han ikke kunne motstå. Så viktig mener jeg han er for klubben og dens videre utvikling!

Til slutt: Det er så utrolig mye bra som skjer i Start for tiden. Vi er i grønn sone, vi ligger på direkte opprykksplass, Start scorer mest av samtlige i OBOS-ligaen, Start 2 topper sin avdeling i 3.divisjon etter 5 strake seire. Det er veldig mange unge og gode spillere på vei opp og vi aner at Start for alvor har startet en ferd som kan ende med at vi kan etablere oss på øverste halvdel i Eliteserien innen kort tid. MEN, det er en negativ ting som bare må nevnes, og det er selvfølgelig oppmøtet på hjemmekampene. Joda, det har snødd og sluddet enkelte dager og det er ikke de mest fengene motstandere vi har spilt mot - MEN de som har kommet på kamp har fått sett et hjemmelag som scorer mye (vi har scoret 3 mål i snitt på hjemmekampene), som har en stor andel av lokale spillere, som spiller en morsom fotball. Vi kjemper helt i toppen og vi har hatt en ledelse som har gjort mange feil, men som absolutt har gjort mye riktig i det siste også. Jeg synes Start-ledelsen og Start-gutta fortjener at tribunene fylles mot Sandnes Ulf. Det er ingen tvil om at det er mye gøyere å se kampen på stadion og kunne feire hver gang ballen ligger i nettet bak motstandernes keeper. At man kan reise seg og brøle JAAAAAAA og klappe taktfast mens HEIA-START sangen ljomer i bakgrunnen. Den følelsen får man ikke ved å sitte hjemme i godstolen. Fotball ER best på stadion. Punktum.


Det er nok mange som fremdeles sitter på gjerdet, men nå er det absolutt på tide å komme seg ned og ta turen på kamp. La oss vise resten av fotball-Norge at vi ikke er så trege som mange har inntrykk av. At vi kan stille opp og støtte gutta - selv om det er i OBOS-ligaen. Hver eneste kamp er viktig, men kampene mot Sandnes Ulf er ekstra viktige. Kall den gjerne en 6-poengskamp for hvis vi vinner, så vet vi at vi får med oss 3 poeng mer enn Sandnes Ulf - og de kan bety enormt mye når status skal gjøres opp i november.

Om det er meldt regn - så ta med deg regntøy eller paraply. Det er nok av plasser du kan sitte under tak og her i USA forteller jeg stadig folk om at i Norge så er det ingenting som heter dårlig vær... Det heter bare dårlige klær! Vis at du er en sørlending med hjerte for klubben. Hver eneste person som kommer på kamp - hjelper klubben økonomisk. Vi har startet klatringen mot toppen av norsk fotball, men vi trenger DEG med på laget. Ta med deg noen venner og dra på kamp 16.mai. Even, Steinar og resten av Starts spillere og ledelse fortjener det nå. 

Velkommen på kamp - og så håper vi at Start-gutta kan gå med hevet hode i borgertoget på onsdag!

HEIA START!

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: