Blogg thomassen

BLOGG: FORAN START - KONGSVINGER

Vi står foran 15 utrolig viktige kamper nå. Etter at årsmøtet sa JA til "Start En Drøm AS" så ligger alt til rette for at Start kan etablere seg i toppen av norsk fotball.

Annonse:

MEN et opprykk kommer ikke av seg selv. Det krever steinhard jobbing både av trenere, spillere og resten av apparatet rundt IK Start. Vi har ikke råd til poengtap i kamper som denne og derfor er det utrolig viktig å starte høst-sesongen med 3 poeng mot KIL. 

TABELLEN 
3. Start............ 15...8-3-4...29-17..27
10. Kongsvinger. 15...4-5-6...24-24..17

KONGSVINGER IDRETTSLAG
Kongsvinger har hatt en skuffende sesong så langt. Etter cupfinale og kvalik i fjor, så var de absolutt regnet som et av lagene som ville slåss om direkte opprykk. Men, etter halvspilt serie ligger laget på en 10 plass - hele 11 poeng bak Ranheim på 2.plass. Samtidig er det kun 5 poeng opp til 6 plassen som gir kvalik, så Kongsvinger har alt å spille for framover. 

Hos Kongsvinger mangler Martin Vinjord som soner for 3 gule kort, men ellers stiller de nok med sitt sterkeste lag. 
Toppscorer for laget er Maikel Nieves med 6 scoringer og i tillegg har han 3 assist så dette er nok en spiller vi må passe godt på. Adem Guven og Mats Cato Moldskred er også en farlig spissduo som må passes på.

KONGSVINGER's 5 SISTE KAMPER
4 juni: Ullensaker/Kisa - Kongsvinger 0-3 (serie)
10.juni: Kongsvinger - Levanger 0-1 (serie)
20 juni: Fredrikstad - Kongsvinger 1-1 (serie)
25 juni: Kongsvinger - Elverum 1-1 (serie)
2 juli: Kongsvinger - Åsane 2-0 (serie)


IK START
Hos Start så soner kaptein Simon Larsen karantene og dermed blir det nok Vikstøl og Heikkila som spiller i midtforsvaret. Espen Børufsen er tilbake fra karantene og går helt sikkert inn igjen på venstrekanten. Er litt mer usikkert på motsatt side der det nok står mellom Abu og Daniel Aase. Abu var vår beste spiller mot Elverum og fungerer klart best på høyrekanten. Daniel Aase har hatt litt formsvikt de siste kampene og jeg vil tippe at Kongsvinger ikke kommer til å legge seg bakpå, og dermed kunne jeg tenke meg å starte med Abu på høyrekanten. I midten blir det vel gjerne Segberg og Gummi som vanlig, med mindre Vorthoren tar en av disse plassene. Framme kunne jeg tenke meg å se Dennis Antwi i denne kampen. Han var god da vi spilte mot KIL sist og med N'Guessan borte så tror jeg Antwi er vårt beste kort. Makker til han blir vel enten Tobias Christensen eller Vorthoren. Jeg ville startet med disse 11:

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Rolf Daniel Vikstøl
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Abubakar Ibrahim
Erlend Segberg
Gummi Kristjanson
Espen Børufsen

Niels Vorthoren
Dennis AntwiI FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Sandnes Ulf, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Gudmundur Kristjánsson, Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren
Sandnes Ulf: Kenneth Sola, Tomas Kristoffersen, Vidar Nisja

NOEN TANKER TIL SLUTT
Da var sommerpausen over og vi går i gang med en veldig spennende høst-sesong. Siden sist har et medlemmene i Start bestemt at man ville gå for forslaget om å starte et eget AS der toppfotballen blir skilt ut. Dermed er Start En Drøm AS en realitet og det har kommet noen millioner med frisk kapital inn i klubben. Vi har sett lite til det så langt, men jeg håper og tror at vi får se minst en ny spiller den kommende uka. Uansett var det en god beslutning og det er bare å ønske de 5 nye investorene velkommen og lykke til. Det er ingenting som er bedre enn lokale gutter med kapital og med hjerte for Start.

Skal drømmen om å se Start som et topplag i norsk fotball nåes, så må det jobbes knallhardt både på styrerom men ikke minst på banen. Det er på banen poengene blir delt ut, og det betyr ingenting om bankkontoen sier 50 millioner hvis ikke gutta på banen gjør jobben. Det er helt klart at vi nå kan styrke stallen og dermed kan ingen av de spillerne som får sjansen mot Kongsvinger føle seg trygge på at de får sjansen i neste kamp. Nå er det opp til enhver spiller å bevise at man ønsker å bli med på det som nå er i ferd med å skje. Det kommer helt sikkert spillere inn og noen har allerede forlatt klubben. Flere kan forsvinne i tiden som kommer, og dermed er det utrolig viktig at hver eneste spiller nå virkelig blør for drakta. At man tar de ekstra løpene, at man følger sin mann uansett hvor sliten man er, og at man er fokuserte foran begge målene. Det ser ut som Bodø/Glimt er i ferd med å stikke av og dermed er det en eneste plass igjen som gir direkte opprykk. Den skal vi ta, men vi har sett at ingen kamper er enkle i denne divisjonen. Det er det laget som vil mest og som løper mest som oftest får med seg de 3 poengene. Da betyr det null og niks hva slags navn som står på lagoppstillingen til de respektive lag. 

Først ute er Kongsvinger. De har hatt en skuffende sesong, men sesongen i fjor viste at dette er et lag som kan slå alle, og jeg tror at samtlige Kongsvinger spillere vet at de kan få med seg poeng fra Kristiansand. Er ikke Start 100 % skjerpet så kan det veldig fort ende med borteseier i denne kampen. 

I forrige hjemmekamp kom det i underkant av 5000 tilskuere mot Arendal. Det var ganske bra. Etter dette leverte vi en svak kamp mot Elverum, MEN jeg håper inderlig at alle som bryr seg om klubben nå virkelig viser at man vil bli en del av den endringen som nå kommer i kjølvannet av årsmøtet. La oss vise disse gutta som nå bruker flere millioner kroner på klubben at vi ønsker å bli med på dette. La oss ikke fokusere på de svake kampene Start har hatt tidligere og heller se framover. Start trenger ikke medgangssupportere - de trenger supportere som er med i tykt og tynt. Etter årsmøtet mener jeg at vi har lov til å tenke litt positivt. Det kommer 5 vinnerskaller inn i klubben med penger og med kunnskap - og ikke minst engasjement. La oss ønske dem velkommen ved å stille opp på kamp. Søndag kveld kommer fjorårets cupfinalist - og et av lagene vi kan møte om vi havner i kvalifisering på besøk. De tror helt klart at de kan få med seg 3 poeng fra Kristiansand. La oss gi dem en leksjon både på banen og på tribunen. Nå er tiden for å samle seg rundt IK Start. 

For å se Start lykkes (som vi alle vil) så må alle bidra. Både investorer, ansatte, trenere, spillere og publikum. La oss starte høst-sesongen på en god måte. La oss vise fotball-Norge at vi virkelig VIL opp en divisjon og at vi virkelig VIL se Start i topp-sjiktet av norsk fotball.

Velkommen på kamp søndag kveld og måtte det bli en klar hjemmeseier!!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: