Blogg thomassen

Blogg: FORAN START - JERV

Da var det klart for et av sesongens høydepunkter for fotballinteresserte sørlendinger.

Annonse:

Start mot Jerv. Topplag mot bunnlag. Steinar Pedersen mot Arne Sandstø. Tigerberget mot Svaberget. Det er meldt sol og blå himmel og det kommer til å bli folksomt. Det må jo bli en minneverdig ettermiddag. Ta turen til Sparebanken Sør Arena og få med deg denne kampen som er utrolig viktig for begge lag.

 

TABELLEN 
3. Start. 9...6-1-2...21-10..19
15. Jerv. 9...0-6-3....9-14...6


JERV
Jerv var et av lagene mange mente ville kjempe helt oppe i opprykksstriden denne sesongen. Etter at laget hadde tapt kvalik-kampene mot nr 14 i Tippeligaen de siste to sesongene mente mange at nå var laget modne for å rykke direkte opp. Flere eksperter tippet sågar at Jerv ville havne over Start på tabellen denne sesongen. 
Fasiten er at når vi nesten har spilt 1/3 av sesongen så har Jerv ennå tilgode å vinne en seriekamp. Det har blitt 6 uavgjorte og 3 tap og i øyeblikket er det kun Kongsvinger som ligger under Jerv på tabellen - også det et lag mange mente ville kjempe helt i toppen.
Det er ingen tvil om at laget har slitt med tapet av Tonny Brochmann (som nå storspiller i eliteserien) og de nye spillerne til laget har heller ikke imponert noe spesielt.
Det skal sies at laget har spilt jevnt med de fleste lagene, men de er for svake i begge boksene og da blir det lite poengfangst.


Toppscorer for Grimstad-laget er Glenn Andersen, Tobias Collett og Jakob Toft med 2 nettkjenninger hver. Ulrik Berglann har 2 målgivende og leder dermed den statistikken..


JERV'S 5 SISTE KAMPER
6 mai: Arendal - Jerv 1-1 (serie)
13 mai: Jerv - Kongsvinger 2-2 (serie)
16 mai: Fredrikstad - Jerv 1-1 (serie)
21 mai: Jerv - Åsane 1-1 (serie)
24 mai: Jerv - Bryne 2-1 (cup)


IK START
Hos Start ser det ut til å bli noen endringer. Kaptein Simon Larsen er trolig ute med sykdom. Det meste tyder på at Gudmundur Kristjansson tar plassen ved siden av Heikkila. Robstad er skadet og Rolf Daniel Vikstøl tar nok den plassen. På midten blir nok Niels Vorthoren trukket ned sammen med Segberg, mens Tobias Christensen trolig tar plassen sammen med Dennis Antwi på topp. Da starter vi i såfall med dette laget: (4-4-1-1)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Gummi Kristjansson
Tapio Heikkila
Rolf Daniel Vikstøl

Daniel Aase
Niels Vorthoren
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Tobias Christensen


Dennis AntwiI FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Mjøndalen, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Simon Andreas Larsen, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjánsson, Daniel Aase
Mjøndalen: Ulrik Arneberg, Sondre Johansen, Amahl Pellegrino, NOEN TANKER TIL SLUTT
Det er mye som har endret seg på en uke gitt. Etter en god start på sesongen så ledet vi for en uke siden serien og det virket som vi hadde evnen til å vinne på både gode og dårlige dager. Deretter kom det en meget trist kamp mot Ranheim, der vi tapte helt fortjent, før det onsdag kveld bar hodestups ut av cupen etter tap for lille Fløy. Dermed er statusen nå 3.plass i serien og sofaplass i resten av cuprundene. Det siste er ikke uvanlig for oss Start-supportere, men det var surt å slippe inn et sent mål imot Ranheim - der vi var kun minutter unna en hederlig poengdeling.

Men vi har sett det en stund nå. Mot Sandnes Ulf var det mye som manglet - selv om vi ufortjent fikk med oss 3 poeng. Det virket som om gutta var slitne, og jeg etterlyste flere endringer på laget foran kampen mot Ranheim. De kom ikke og vi fikk i stedet oppleve årsverste i Ranheim. Det ble gjort endel nødvendige endringer mot Fløy, selv om jeg faktisk skulle sett enda flere unge få sjansen i den kampen. Jeg etterlyste spesielt en spiller som Mikael Ugland - som har imponert både for U-17 landslaget og for Start 2. Han ble ikke engang med i troppen som skulle til Flekkerøy. Det synes jeg var trist.

Nå er vi ute av cupen og på en måte er det like greit, for sesongens store mål er å komme blant de 2 første i serien slik at vi kan spille toppfotball i 2018, og da er det greit å slippe harde cupkamper som i verste fall kan ende med ekstraomganger.. Nå får vi heller bestille hotell i Oslo i november 2018 istedet.. 

Lørdag ettermiddag skal vi bryne oss mot Jerv og etter at Jerv i mange år har blitt nevnt som en parantes når man skulle snakke om topplagene på sørlandet, så har de i de siste par sesongene virkelig yppet seg - og klarte nesten et sensasjonelt opprykk både i 2015 og i 2016.

I 2015 vant Start over to kvalik-kamper mot Jerv og beholdt plassen med knappest mulig margin i en kamp som var spennende helt til Alex DeJohn scoret sitt viktigste mål i Start-trøya. 

Denne sesongen har de derimot slitt veldig og står faktisk uten en eneste seier i serien etter 9 runder. Men her kan ikke Start-gutta la seg lure av tabellen, for Jerv og Arne Sandstø har helt sikkert ikke tenkt å selge seg billig lørdag ettermiddag. 

Jeg er helt sikker på at Jerv vil vise hele fotball-Norge at de er mye bedre enn det tabellen viser etter 9 runder. Når i tillegg Start har flere spillere ute med sykdom og skader så kan dette bli jevnere enn mange ville tro når man ser på tabellen. Jeg blir ikke veldig overrasket om Jerv får med seg poeng hjem til Grimstad. De har faktisk spilt uavgjort i sine 5 siste OBOS-kamper.


Hos Start så har vi en tung uke bak oss, men jeg håper virkelig at i stedet på å begynne å tvile på egne ferdigheter, så vil Start-gutta bruke kampen mot Jerv til å revansjere det flaue tapet på Flekkerøy. Det som skjedde der var pinlig og gutta er forhåpentligvis veldig motiverte for å vise at de er mye bedre enn det som ble vist onsdag kveld.


Selv om det var mye negativt i kampen mot Fløy, så var ikke alt bare sorgen. Tobias Christensen leverte en meget bra 1.omgang og var omgangens klart beste spiller. Han slo gode dødballer, hadde et frispark i kryss-stolpen og viste blendende teknikk. Han fortjener nå å starte på A-laget og det ser ut som han får sjansen i denne kampen. Jeg gleder meg stort til å se han fortsette å blomste i Start-drakta - og får vi frispark fra 16-25 meter, så er det bare å gi Starts 16-åring ansvaret!

Selv om tapet mot Ranheim var tungt, så er vi fremdeles meget godt plassert på tabellen. Det er bl.a hele 7 poeng ned til Åsane på 7.plass og kun 3 poeng opp til Glimt på 1.plass. Vi har også spilt mot alle de 5 topplagene og har mange overkommelige kamper i ukene som kommer. 

Mot Jerv må vi pga skader og sykdom endre litt på laget, men jeg håper virkelig at de som nå får sjansen virkelig tar den. At vi får se Antwi igjen score mål, at vi får se en frisparkperle av Christensen, at Daniel Aase dribler Jerv backene opp i pølseboda og at Espen Børufsen fortsetter å bøtte inn mål. Vi ER best på Sørlandet, og lørdag skal vi forverre tabellsituasjonen til Jerv. 

Håper mange tar turen på kamp. Det er meldt solskinn og gode temperaturer og vi husker med glede hva som skjedde sist Jerv kom på besøk. Jeg vil påstå at vi er bedre nå enn vi var da, mens Jerv er dårligere enn de var da, og dermed kan det kun bli hjemmeseier lørdag ettermiddag.

Etter en tung uke - skal vi snu det mot Jerv og komme tilbake på vinnersporet! La oss alle bidra til at det blir hjemmeseier både på tribunen og på banen!

HEIA START!!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: