Blogg thomassen

Blogg: Foran Start - Arendal

La oss vise våre nye investorer at vi vil bli med på eventyret. Start En Drøm!

Annonse:

Ting snur fort i fotball. Etter noen kjipe uker med svake Start-kamper kom nyheten om at fem investorer vil inn og bidra til at Start blir et topplag i Norge igjen. Dette tror jeg er den beste nyheten jeg har fått i min tid som Start-supporter. Plutselig tror jeg seriøst at Start kan bli en klubb å regne med i årene som kommer. Første steg mot det er seier hjemme mot Arendal. Håper mange andre har latt seg begeistre av denne ukas nyhet og kommer på Sparebanken Sør Arena tirsdag kveld. La oss vise våre nye investorer at vi vil bli med på eventyret. Start En Drøm!

TABELLEN 
4. Start....... 13...7-2-4...25-15..23
16. Arendal. 13...2-3-8...14-24...


ARENDAL FOTBALL
Arendal Fotball ble etablert 27 september 2010 og startet i 3 divisjon i 2011. Etter to sesonger ble det opprykk til 2.divisjon, hvor laget spilte fire sesonger før det ble opprykk til OBOS ligaen i fjor. Denne sesongen har de fått det tøft, og ligger i øyeblikket sist, men det er jevnt i bunnen og et par seire vil sende dem opp i midtsjiktet av tabellen. Sesongen startet med tre knepne 1-2 tap og deretter har de tapt annehver kamp de har spilt i OBOS, mens de andre kampene har gitt 2 seire og 3 uavgjorte. Forrige kamp endte med 1-3 tap for Bodø/Glimt så statistisk sett skal de unngå tap i Kristiansand..

Den 12 juni valgte klubben å avslutte samarbeidet med trener Knut Tørum, og hentet i stedet Fløy-trener Mattias Andersson. Mattias har flere år bak seg som Start-2 trener og burde kjenne klubben godt. Sist hans lag (Fløy) spilt mot Start, ble det 4-3 seier i cupens 2.runde. 

Toppscorer for Arendal er Peter Rnkovic med 4 nettkjenninger. Bak ham kommer Wilhelm Pepa og Jacob Rasmussen med 3 scoringer hver.
En spiller som ikker er aktuell mot Start er Adnan Mohammad - som har bestemt seg for å reise hjem igjen til Danmark og dermed har avsluttet kontrakten med Arendal.

ARENDAL's 5 SISTE KAMPER
25 mai: Arendal - Notodden 1-2 (cup)
28 mai: Fredrikstad - Arendal 1-1 (serie)
4 juni: Arendal - Tromsdalen 1-2 (serie)
11.juni: Åsane - Arendal 2-2 (serie)
17 juni: Arendal - Bodø/Glimt 1-3 (serie)

IK START
Hos Start er Erlend Segberg tilbake fra karantene og tar trolig tilbake plassen fra Nigel Reo-Coker. Bakover vil jeg tro at vi fortsetter med samme oppstilling etter at vi holdt nullen i Levanger. Framme så håper jeg virkelig at Tobias Christensen kommer inn og tar plassen på topp. Jeg håper Dany N'Guessan får sjansen fra start og jeg skulle veldig gjerne sett disse 11 starte tirsdag: (4-4-1-1)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Rolf Daniel Vikstøl

Daniel Aase
Erlend Segberg
Niels Vorthoren
Espen Børufsen

Tobias Christensen

Dany N'Guessan

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Elverum, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Simon Larsen, Gudmundur Kristjánsson, Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Espen Børufsen
Elverum: Rebin Sulaka, Stian Simenstad, Erlend Eggen Persgård, Carlos Gaete

NOEN TANKER TIL SLUTT
For en uke siden spilte vi mot Levanger og nok en gang leverte vi en svak kamp. Joda, vi holdt nullen og bra er det, men vi skapte nesten ingenting og må vel si at vi var heldige etter at hjemmelaget brant et par store sjanser. Vi fikk dog med oss et viktig poeng, selv om vi ramlet ned til 4 plass på tabellen. Etter kampen mot Sandnes Ulf 16 mai var jeg rimelig trygg på at Start skulle reise fra de andre lagene på tabellen, men etter kun en seier på våre 6 siste kamper (5 i serien) så var jeg plutselig ikke så sikker lenger. Kanskje ikke dette laget hadde det som trengtes for å rykke direkte opp? Når i tillegg sørlendingene tilsynelatende hadde gitt opp klubben (kun 2896 tilskuere i forrige hjemmekamp) så virket det ikke som det var mye penger til å forsterke spillerstallen i sommer heller. Normalt er jeg en positiv og optimistisk person, men etter Levanger kampen var jeg bekymret...

MEN på onsdag stod følgende i Fevennen: "Start får nye eiere - Brandsdal fortsetter som direktør." Jeg måtte sjekke kalenderen, for dette er en overskrift media ofte drar opp 1 april, men datoen var 21 juni og ingenting tydet på at dette var tull. At Even Brandsdal fortsetter er noe jeg hadde håpet på i lang tid, så bare den nyheten var en skikkelig opptur. 

Torsdag var det pressekonferanse, og det som kom fram der fikk meg til å virkelig tro på at noe utrolig stort er på gang i klubben i mitt hjerte. Her kommer det inn 5 suksessfulle gutter (3 av dem lokale Start-supportere) som vil bruke noe av det de har tjent de siste årene på å hjelpe Start opp i norgestoppen av norsk fotball. Ikke bare kommer de med kapital, men de kommer med pågangsmot og de tar med seg verktøy som Start kan bruke i hele organisasjonen. Dette er folk jeg kaller "vinnerskaller". Folk som jobber hardt og som ikke gir seg før de oppnår suksess. At de hadde som krav at Even Brandsdal ble med gjør dette enda bedre. Det viser at de kun vil ha med de beste. Kanskje får vi også inn Søgne-gutten Inge Andre Olsen som sportslig leder? Da har vi et fryktinngytende team i tillegg til ny frisk kapital. Som Pål Jørgensen skrev i sin spalte i Fevennen: "Det er nesten så man må klype seg i armen". Jeg er klar over at dette må godkjennes av årsmøtet, men om årsmøtet klarer å rote dette til, så er det nok ikke langt fra at jeg gir opp Start og norsk fotball og heller fokuserer på Minnesota United og MLS... 

Neida, dette skal gå gjennom, for maken til gavepakke har ikke Start opplevd i historien. Går dette gjennom, kan vi vinke farvel til røde tall og salg av profiler på billigsalg. Samtidig har vi nå mulighet til å handle bedre kvalitet nå vi skal styrke stallen. Det er lenge siden det har skjedd. 
Jeg tror Start-fremtiden er knallgul og at Start i de nestes sesongene vil bli en klubb som kommer til å etablere seg helt i toppsjiktet av norsk fotball. Ikke bare fordi vi får inn mange millioner kroner, men fordi det nå kommer inn vinnerskaller i de viktige posisjonene i klubben. Jeg gleder meg veldig til både årsmøtet, ukene etter det og fremtiden som Start-supporter! Jeg håper mange andre også gjør det, for det er lenge siden vi Start-supportere har hatt mye å glede oss over.

Jeg tror på en skikkelig opptur for Start, men for å få det til må det jobbes knallhardt. På samme måte som de nye Start-investorene har jobbet knallhardt for å komme der de er i dag, så må resten av klubben nå vise at de virkelig VIL bli med på dette eventyret. Den jobben starter mot Arendal på tirsdag!

Jeg håper og tror at de siste dagers nyhet vil fyre opp både Steinar og spillerne. Nå er det veldig sannsynlig at det vil bli hentet flere forsterkninger de neste ukene, og dermed legges det press på de spillerne som allerede er i klubben. Nå må hver enkelt spiller gå i seg selv og virkelig vise at de har lyst til å bli med videre. Nå får vi vinnerskaller i styret og organisasjonen og da må vi ha vinnerskaller på banen. Vi må ha gutter som jobber knallhardt - hele tiden. Som gir 100% i hver eneste duell - selv om man er totalt utslitt. Som jobber like hardt som Tom Nordlie's gutter i 2004/05. Som jobber og kriger i hver eneste duell - både i egen boks, på midtbanen og i motstandernes boks. Skjer dette så vil publikum bli begeistret og det vil gi resultater på banen. 

Tirsdag kveld kommer første sjanse til å vise seg fram. De 11 som trer på seg Start-drakta har et enormt ansvar. Ingenting annet enn seier er godt nok her. Etter kun 1 seier på våre 5 siste seriekamper, er det nå kritisk at vi avslutter vårsesongen med to strake seire. Dersom vi har som mål å kjempe i norgestoppen, har vi ikke råd til flere kamper som den mot Strømmen. Jeg håper Even Brandsdal tar en prat med Steinar og gutta i garderoben før tirsdagens kamp og gir hver eneste spiller et ultimatum - nemlig å bevise at de har lyst til å bli med på det Start-eventyret.. Er man ikke villig til å blø for Start-drakta så har man ingenting i klubben å gjøre.

Men det er ikke bare spillerne som nå må levere. Steinar Pedersen hadde en god åpning på sesongen, men det som har blitt vist de siste ukene er trist. Joda, det er spillerne som må ta løpene og som må score målene, men det er trenerens ansvar å ta ut de rette spillerne. Kampen mot Arendal er en perfekt kamp for en spiller som Tobias Christensen. Som vanlig fikk han 4-5 minutter i forrige kamp (og det var vel først da det ble litt liv framover) men nå må han få tillit fra start. Hans dødballfot er fantastisk og han er en spiller som kan begeistre publikum. Det trenger vi nå. 

Vi kan ikke bare fortsette med samme mannskap uke etter uke når disse ikke leverer. 

Til slutt: Jeg nevnte publikumstallet mot Strømmen som var på under 3000 mennesker. Tirsdag kveld er det meldt om opphold og rundt 15 grader. Det er sesongens siste lokaloppgjør i Kristiansand og siste sjanse til å se Start på hjemmebane før lagene tar sommerpause.
La oss vise de nye investorene at vi er glade for deres initiativ. La oss vise Even og resten av Start-administrasjonen at vi ikke har gitt opp klubben. La oss vise Start-gutta at vi ønsker å bidra som spiller nr 12. Drømmen til Even er at Sparebanken Sør Arena skal fylles opp uke etter uke. Det skjer ikke mot Arendal, men la oss gi dem en pekepinn på at vi er klare for å bli med på den reisen som nå starter - mot norgestoppen av norsk fotball. Jeg håper spillerne gir en skikkelig respons på det som nå skjer i klubben, og så håper jeg at vi sender Arendal hjem til Aust Agder med 0 poeng. 

Jeg gleder meg veldig til denne kampen og jeg gleder meg stort til fortsettelsen. Start En Drøm! Drømmen (og oppturen) starter nå!!!

Forresten: Jeg tar turen fra USA til denne kampen, og anbefaler alle som har kortere vei enn meg til også å ta turen. 

Vi sees på stadion på tirsdag!

FROM OVER THERE, 
- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: