BLOGG: FORAN SANDNES ULF - START

Av de 14 kampene vi har igjen denne sesongen, vil jeg si at dette er den viktigste.

Annonse:

Ikke bare spiller vi borte mot en direkte opprykksrival, men vi er i en fase der vi spiller mot mange av de beste lagene og derfor er det utrolig viktig at vi får spilt inn selvtillit i laget. Klarer vi å vinne mot Sandnes Ulf så tror jeg vi Start-supportere får en hyggelig høst-sesong. Men det blir absolutt ikke lett - mot har som målsetting å komme foran oss på tabellen. 

TABELLEN 
2. Start........... 16...9-3-4...31-18..30
3. Sandnes Ulf. 16...9-3-4...24-19..30\

SANDNES ULF
Sandnes Ulf er som forventet med i toppen av OBOS-ligaen og er helt klart en av de største utfordrerne til den andre plassen som gir direkte opprykk. Men også de har hatt svake kamper og en av dem kom da de tok i mot Jerv for litt over en måned siden og måtte se seg slått med 0-3 på eget gress. Av andre kamper så har de bl.a tapt 0-4 borte mot Åsane og 1-3 borte mot Florø. Men i skrivende stund er de så absolutt med i opprykkskampen.

Mestscorende for Sandnes Ulf er Kent Håvard Eriksen og Kjell Rune Sellin som begge har 7 nettkjenninger. Begge disse har i tillegg 4 målgivende hver og det betyr at de sammen har 22 målpoeng så langt. Ikke verst det på et lag som har scoret 24 mål så langt. 

Laget har nettopp signert en ny midtstopper fra Bosnia - Jasmin Bogdanovic. Han er derimot ikke spilleklar til denne kampen.

SANDNES ULF's 5 SISTE KAMPER
11.juni: Sandnes Ulf - Ranheim 2-0 (serie)
18 juni: Strømmen - Sandnes Ulf 1-3 (serie)
25 juni: Sandnes Ulf - Jerv 0-3 (serie)
4 juli: Arendal - Sandnes Ulf 2-3 (serie)
23 juli: Sandnes Ulf - Mjøndalen 1-0 (serie)

IK START
Hos Start så er kaptein Simon Larsen tilbake fra karantene og går helt sikkert inn igjen på laget. Usikkert om det er Vikstøl eller Heikkila som må vike. Jeg tipper Heikkila får fornyet tillit. Ellers har vi fått en ny mann i stallen. Adnan Hadzic er spilleklar og vil kanskje få noen minutter her - dog trolig ikke fra start.
Start byttet over til 4-3-3 i forrige kamp mot Kongsvinger og det fungerte ganske bra i perioder og vi fortsetter trolig med samme formasjon i denne kampen. Jeg kunne tenke meg å se både Zernichow og Abu fra start i denne kampen og håper vi starter med disse 11: (4-3-3)


Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Thomas Zernichow
Niels Vorthoren
Gummi Kristjanson

Daniel Aase
Abubakar Ibrahim
Espen Børufsen

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi hjemme mot Mjøndalen, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Gudmundur Kristjánsson, Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren
Mjøndalen: Ulrik A. Arneberg, Sondre Johansen, Jonathan Lindseth, Ousseynou Boye, Jibril Bojang

NOEN TANKER TIL SLUTT
Vi fikk en god start på andre halvdel av sesongen da vi kom tilbake fra 0-1 og vant 2-1 mot Kongsvinger. Vi var dog veldig svake i perioder, spesielt den første timen der Kongsvinger var klart best. Det virket som om gutta trengte litt tid for å bli vandt med det nye 4-3-3 systemet. Andre omgang var dog mye bedre og både Abu og Thomas Zernichow hadde gode innhopp. Det var veldig morro å se sistnevnte med sitt herlige driv med ballen et par ganger, selv om det ikke gav full uttelling. Jeg håper han får sjansen fra start mot Sandnes Ulf, for det er ingen tvil om at dette systemet passer han bedre enn 4-4-2.

Med den seieren rykket vi forbi Ranheim, som også leverte en god kamp da de klarte uavgjort i Bodø, og plutselig er det tre lag som har stukket fra de andre i opprykkskampen. Start og Sandnes Ulf står begge med 30 poeng mens Ranheim har 29 poeng. Neste lag er Tromsdalen med 23 poeng. Dermed ser det absolutt ut som det blir disse tre lagene som vil kjempe om opprykk sammen med Bodø/Glimt - som nå har en 6-poengsluke helt i toppen. 
Og med den tabellen, så er det lett å se hvor viktig kampen på søndag mellom Sandnes Ulf og Start er. Dette er en typisk 6-poengskamp og i tillegg så vil jeg si at det er den klart vanskeligste kampen vi har igjen. Vi har både Ranheim og Glimt igjen, men begge disse lagene kommer til Kristiansand senere i sesongen. 

Jeg tror faktisk at dersom vi klarer å få med oss 3 poeng i denne kampen så vil vi få den nødvendige selvtilliten i laget og da tror jeg ikke noen andre lag klarer å ta oss, selv om det selvfølgelig er 13 kamper igjen. Selv om dette er en vanskelig kamp, så er det kanskje en kamp som passer oss bedre enn mange av de andre kampene denne sesongen. Her vil vi nok få se en motstander som går rett i strupen og som vil sende mange mann framover. Det vil åpne opp muligheter for kjappe overgangen - slik som vi f.eks så i bortekampen mot Bodø/Glimt. Det er kanskje den beste kampen vi har spilt denne sesongen, og klarer vi å gjenskape det, så kan vi absolutt ta 3 poeng i Sandnes. 

Samtidig så må vi forstå at dette blir en krig. Det er to av divisjonens beste lag som braker sammen og vinneren vil få et forsprang i kampen om å klare direkte opprykk. Jeg håper at vi får se et Start-lag som ikke blir feige og som legger seg bak for å sikre 1 poeng. Her må vi gripe de mulighetene vi får, for vi kommer helt sikkert til å få sjanser i denne kampen. Og så må vi tette igjen bakover. Klarer vi å holde nullen, så holder vi samtidig Sandnes Ulf bak oss på tabellen. Derfor er det viktig at vi er tette og gode bakover, at vi er fokuserte på dødballer og at vi ikke tar unødvendige sjanser i de bakre rekker. Og så må keeper Opdal ha dagen. Klarer vi det, så er sjansen god for at vi får med oss et godt resultat hjem til Kristiansand. I utgangspunktet er jeg fornøyd med 1 poeng her, men samtidig har jeg en liten følelse av at vi kan få med oss alle tre i denne kampen...

Vi startet andre halvdel av sesongen med full pott mot Kongsvinger og det var viktig. Etter kampen mot Sandnes Ulf står Mjøndalen for tur og det blir heller ikke en enkel kamp. Med en 2.plass i skrivende stund har vi alt i egne hender. Dersom vi klarer 4-6 poeng i våre to neste kamper, så tror jeg det blir vanskelig å hindre oss å ta 2.plassen. Men det krever gode prestasjoner både framover og bakover på banen. Og det trenger vi nå - i to ganger 45 minutter.

Lykke til i en av sesongens viktigste - og vanskeligste kamper!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: