Blogg: FORAN RANHEIM - START

Start fosser videre mot opprykk. Vi vinner på gode dager og vi vinner på dårlige dager.

Vi scorer mest mål i divisjonen og vi har mange spillere i form. Søndag kveld skal vi til Ranheim - mot det eneste laget som ennå ikke har tapt. En ny tre-poenger her og vi tar et nytt stort steg mot Eliteserie-fotball i 2018. 

TABELLEN 

1. Start...... 8 6-1-1 21-9 19
3. Ranheim. 8 5-3-0 10-5 18

RANHEIM

Ranheim ble stiftet i 1901 og har i den senere tid for det meste spilt i 2 og 3 divisjon fram til Per Joar Hansen ledet laget opp i 1.divisjon i 2009. Fram og med 2010 har laget spilt i den nest-øverste divisjonen og har en 4 plass i 2013 som sin beste plassering. 
Denne sesongen har de igjen startet bra og er med helt der oppe med Start og Bodø/Glimt. Det skal dog sies at de ikke har sprudlet og de har vunnet kun med ett mål i alle de 6 seirene de har (inkludert i cupen). I tillegg til dette har de 3 uavgjorte kamper - og dermed er laget faktisk det eneste i divisjonen som ikke har tapt en eneste kamp så langt denne sesongen. Det må også nevnes at Ranheim har til gode å spille mot noen av topp-6 lagene, så det blir spennende å se når de endelig får skikkelig motstand. De slet lenge i forrige kamp mot Levanger, men ble reddet av et selvmål i det 84 minutt.

Toppscorer er Michael Karlsen som har scoret 5 ganger - noe som faktisk er halvparten av alle målene Ranheim har scoret. Med 10 scoringer har laget scoret under halvparten så mange mål som Start har scoret (21). Men, de er gode bakover og har kun sluppet inn 5 mål - mot Starts 11.


RANHEIM'S 5 SISTE KAMPER

26 april: Træff - Ranheim 1-2 (cup)
30 april: Ranheim Åsane 2-1 (serie)
7 mai: Elverum - Ranheim 1-1 (serie)
13 mai: Ranheim - Fredrikstad 1-0 (serie)
16 mai: Levanger - Ranheim 1-1 (serie)

IK START


Dennis Antwi ble litt overraskende benket mot Sandnes Ulf, men kom inn og avgjorde på overtid. Tapio Heikkila måtte igjen gå av ved pause da Steinar Pedersen ville bruke Rolf Daniel Vikstøl's langpasninger mer. Det er litt usikkert om hvem Steinar vil bruke sammen med Simon Larsen. Jeg tipper at Vikstøl får fornyet tillit og at vi starter med disse mot Ranheim: (4-4-2)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Rolf Daniel Vikstøl
Henrik Robstad

Daniel Aase
Gummi Kristiansson
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Niels Vorthoren 
Ibrahim Abu


I FARESONEN

Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi mot Jerv hjemme, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Simon Andreas Larsen, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjánsson
Jerv: Nils Petter Andersen

NOEN TANKER TIL SLUTT

Start leverte en ganske god 1.omgang mot Sandnes Ulf, men slapp inn scoring helt mot slutten. I 2 omgang slet vi veldig og var veldig heldige som ikke slapp inn flere mål. I det 89 minutt bommet Sandnes Ulf alene med keeper, og i neste angrep fikk Start corner og der fikk Dennis Antwi styrt inn vinnermålet. Urettferdig? Ja, absolutt. Men du verden hvor viktig og hvor deilig den seieren smakte. Det er slike 3-poengere som til slutt kan bli helt avgjørende om vi rykker opp. Gode lag vinner på dårlige dager - og det var nettopp en slik seier vi fikk tirsdag kveld. Dessverre var det igjen et labert tilskuertall, men regn og lave temperaturer var nok en medvirkende årsak denne gangen. La oss håpe at sola skinner og det blir folksomt i neste hjemmekamp mot Jerv!

Søndag kveld skal vi til et av lagene som har overrasket så langt i sesongen. Ranheim er ennå ubeseiret, men de har ennå tilgode å spille mot noen av de beste lagene og dermed er det vanskelig å virkelig bedømme hvor gode de er. De har hatt en evne til å vinne jevne kamper og vil nok gi alt de har for å forlenge rekken med kamper uten tap.

Annonse:
Start virket litt slitne i 2.omgang mot Sandnes Ulf og det blir spennende å se om Steinar gjør noen endringer i et hardt kamp-program. Nå er det cupkamp neste uke mot Fløy og det er vel mer fristende å la noen spillere få hvile i den kampen. Det som er gledelig er at flere spillere er på vei tilbake fra skade. Hollingen er i trening igjen og Sigurdsen har kastet gipsen og har begynt å røre ball. N'Guessan er nok heller ikke langt unna å kunne trene igjen, så ting ser lysere ut nå enn for et par uker siden.

Vi er nå inne i en hard - men viktig fase av sesongen. Etter Ranheim venter Jerv og Mjøndalen - og med god poengfangst så kan vi plutselig få en solid luke ned.. Skulle vi vinne mot Ranheim så vil vi virkelig feste grepet i toppen - og vil da ha minst 4 poeng ned til 3.plassen.

Det er ganske kjedelig å ikke få spille mot de beste lagene, men denne sesongen får vi i det minste se et Start-lag som scorer mye mål og som vinner kamper. La oss håpe man kan fortsette den trenden og at denne egenskapen kan trekke trege sørlendinger ut av godstolen og inn portene på Sparebanken Sør Arena i ukene fremover.

Vi SKAL opp igjen denne sesongen - og en ny tre-poenger søndag kveld vil hjelpe oss et nytt steg mot det målet.

HEIA START!

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 20.05.2017, oppdatert: 23.05.2017
Skrevet av: Frank Thomassen