Blogg thomassen

BLOGG: FORAN MJØNDALEN - START

Da kommer en av sesongens vanskeligste bortekamper.

Annonse:

Mjøndalen har som mål å rykke opp, men har levert mye rart så langt. Hjemmelaget kommer fra en imponerende cup-kamp mot Godset og strutter av selvtillit, og er normalt veldig gode på hjemmebane. 

I vinter vant Start 4-0 her og så får vi håpe at vi kan få til noe lignende i søndagens kamp.

 TID: Søndag 4.juni kl.1500
STED: Isachsen Stadion

TABELLEN 
2. Start....... 10...7-1-2...24-11..22
6. Mjøndalen.10...3-5-2...19-13..14

MJØNDALEN IF
Mjøndalen ble stiftet i 1910 og spilte stort sett i toppdivisjonen på 1970 og 1980-tallet. De har to sølvmedaljer i 1976 og 1986 som sine beste plasseringer og har i tillegg vunnet 3 cupgull. 

I fra 2001 til 2006 spilte laget i 3.divisjon før det ble et par sesonger i 2.divisjon. I 2009 var laget tilbake i 1.divisjon/Adeccoligaen og spilte der fram til 2014 - da det ble opprykk til Eliteserien. Der ble det nedrykk, til tross for at laget imponerte med mange gode kamper. Laget ble kjent for lange innkast og gode dødballer, men det var ikke nok til å redde plassen. I fjor ble det 6 plass i OBOS-ligaen - samme plassering laget ligger på i skrivende stund.

Laget har variert mye denne sesongen og har slitt veldig på bortebane der det ennå ikke har blitt en 3-poenger i serien, men hjemme har de levert med 3 seire og 2 uavgjorte i serien. I cupen slo de denne uken ut storebror Strømsgodset med 2-1.

Laget til trener Vegard Hansen har som mål å rykke opp denne sesongen, men har nå 8 poeng opp til Start på 2.plass og dermed er det ingen tvil om at dette er en viktig kamp for begge lag. Blir det Start-seier vil luken opp til direkte opprykk bli på hele 11 poeng. Den luken blir i såfall veldig vanskelig å tette igjen.

Toppscorer for bruntrøyene er Ousseynou Boye med 7 mål. Like bak kommer Amahl Pellegrino med 6 nettkjenninger. Han er veldig rask og var veldig delaktig i seieren mot Godset med en scoring og en målgivende. Disse to karene har altså scoret 13 av lagets 19 mål så jeg regner med at Steinar Pedersen gir Start-gutta klare innstrukser om å passe ekstra godt på dem.

Det skal også nevnes at laget spilte en hard cupkamp torsdag kveld, så her får laget kun 2.5 dager med hvile, mens Start hadde spillefri denne uken da laget (som vanlig) er slått ut av cupen.

MJØNDALEN'S 5 SISTE KAMPER
16 mai: Tromsdalen - Mjøndalen 2-1 (serie)
19 mai: Mjøndalen - Sandnes Ulf 2-2 (serie)
24 mai: Mjøndalen - Kvik Halden 3-1 (cup)
28 mai: Bodø/Glimt - Mjøndalen 1-0 (serie)
1 juni: Mjøndalen - Strømsgodset 2-1 (cup)


IK START
Hos Start ser det ut som vi kan starte med omtrent samme lag vi har spilt med i det siste. Simon Larsen spilte selv om han var syk sist. Gummi og Børufsen har slitt med litt småskader denne uka, men ser ut til å bli klare igjen. Da starter vi i såfall med dette laget: (4-4-2)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Daniel Aase
Gummi Kristjánsson
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Niels Vorthoren
Dennis Antwi

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Strømmen, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Simon Larsen, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjánsson, Daniel Aase
Strømmen: Steinar Strømnes, Mathias Blårud, Emil Sildnes

NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter et par strake tap, fikk vi en veldig viktig 3-poenger mot Jerv forrige helg. Om vi ikke storspilte, så fikk vi poengene og det var det viktigste. Vi hadde terpet litt ekstra på dødballer og scoret to kjappe mål mot en usikker Jerv-keeper. I tillegg fikk vi se Daniel Aase's hovmesterblikk og Espen Børufsen's kliniske avslutning. Med en 3-0 ledelse burde vi kontrollert inn kampen. Akkurat her mener jeg at Steinar Pedersen burde tatt grep. I stedet for å sette inn noen nye krefter som kunne holde ballen i laget og styre kampen inn, lot han samme gjengen spille det meste av kampen. Abu kom inn for Aase, men bortsett fra det ble det ikke gjort bytter før i det 86 minutt. Heldigvis klarte vi å ro det i land, men det var veldig unødvendig å slippe Jerv inn igjen i kampen.

Nå står en utrolig viktig - og ikke minst vanskelig kamp for tur. Mjøndalen er et av lagene som har som mål å rykke opp, men etter en varierende sesong så langt ligger de nå 8 poeng bak oss. Skulle vi vinne denne kampen vil nok luken mellom lagene bli for stor til at Mjøndalen kan ta oss igjen - selv om vi kun har spilt 1/3 av sesongen. Vinner derimot Mjøndalen, vil luken bli på kun 5 poeng og da er det kontakt.

Start har hatt spillefri denne uken, mens Mjøndalen spilte så sent som torsdag kveld en knalltøff cupkamp mot Strømsgodset. Den kampen vant de fullt fortjent, men det er helt klart at laget fikk en fysisk og mental utladning etter den kampen og Start burde ha en klar fordel av at de ikke har spilt denne uken.

Dermed håper jeg vi ser et Start-lag som går knallhardt ut og setter press på Mjøndalen. Hvis vi i tillegg kan klare å holde på ballen og få Mjøndalen til å bli løpende i mellom så vil vi nok fort se et hjemmelag som vil slite med å holde følge med oss.  

I denne kampen må vi passe ekstra godt på Pellegrino og Boye. Disse to er Mjøndalens klart største trussel og får vi tatt dem ut av kampen så burde vi kunne kontrollere kampen.

Vi kan leve greit med ett poeng i denne kampen, men det kan ikke Mjøndalen. Alt press er på hjemmelaget her.

Til slutt: Vi har nå spilt 1/3 av serien og ligger på 2.plass etter at vi har spilt mot alle de antatt beste lagene. Hvis vi vinner denne kampen og Bodø/Glimt vinner borte mot Ranheim, så vil vi få en luke på 4 poeng ned til 3.plass. 

Men først må vi vinne i Mjøndalen - og det blir ikke lett.

HEIA START

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: