Blogg: FORAN LEVANGER - START

Start åpnet sesongen med å ta massevis av poeng, selv om vi ikke alltid imponerte.

Annonse:

Etter seieren mot Sandnes Ulf har vi derimot mistet den evnen totalt. Vi slo Jerv, men bortsett fra den kampen så har det blitt fire ettmålstap, og dermed har vi gått fra en komfortabel plassering helt i toppen av tabellen til et av mange lag som kjemper om den andre opprykksplassen. Nå må denne trenden snu, eller så kan vi vinke farvel til opprykk denne sesongen. Levanger er ett av lagene som utfordrer oss bakfra, og dermed er dette en kamp vi absolutt ikke kan tape.

TABELLEN 
3. Start........ 12...7-1-4...25-15..22
6. Levanger... 12...5-5-2...18-9...20

LEVANGER FK
Levanger Fotballklubb ble stiftet så sent som 20 mai 1996 som en overbyggingsklubb for de lokale klubbene SPKL Nessegutten og Sverre IK. I 2010 ble Skogn IL tatt med som samarbeidsklubb.Klubben har i de fleste sesongene spilt i 2.divisjon, men i 2014 vant de sin avdeling og rykket opp i OBOS-ligaen (Adeccoligaen da). Der har de havnet på en 9 plass og en 8 plass de to sesongene de har spilt der. 

Laget, som trenes av Frode Birkeland, er formlag nummer en i OBOS-ligaen og står med 4 strake seire i serien siden 6 mai - da de også tapte 0-1 hjemme for Strømmen. Etter den kampen har det blitt 5 seire og 1 uavgjort. I tillegg møtte de Rosenborg i 3 runde i cupen - der det ble et "hederlig" 2-4 tap. Ingen tvil om at Levanger er et lag i medgang.

Toppscorer for klubben er velkjente Robert Stene med 5 nettkjenninger, mens Erik Tønne og Marcus Astvald begge har 3 målgivende.

Ellers så kan det nevnes at det er åpning av Levanger Stadion i forbindelse med denne kampen og det derfor trolig vil trekke endel ekstra folk.

LEVANGER's 5 SISTE KAMPER
24 mai: Mosjøen - Levanger 0-4 (cup)
28 mai: Elverum - Levanger 0-2 (serie)
31 mai: Levanger - Rosenborg 2-4 (cup)
4.juni: Levanger - Åsane 3-0 (serie)
10 juni: Kongsvinger - Levanger 0-1 (serie)

IK START
Hos Start soner Erlend Segberg karantene og erstattes trolig med Nigel Reo-Coker som da får sin debut fra start i seriesammenheng. Gummi er skadefri og går trolig inn som makker til Reo-Coker. Fevennen spekulerer i at Henrik Robstad går ut og at Rolf Daniel Vikstøl blir satt ut på venstrebacken og at Tapio Heikkila tar plassen i midtforsvaret sammen med Simon Larsen. Trolig går Tobias Christensen og Dennis Antwi ut og blir erstattet med Niels Vorthoren og Lasse Sigurdsen. 

Hvis Fevennen får rett så starter disse: (4-4-2)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Rolf Daniel Vikstøl


Daniel Aase
Gummi Kristianson
Nigel Reo-Coker
Espen Børufsen

Niels Vorthoren
Lasse Sigurdsen

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi hjemme mot Arendal, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Simon Larsen, Gudmundur Kristjánsson, Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren
Arendal: Sune Kiilerich, Anders Viktor Lövgren

NOEN TANKER TIL SLUTT
Start er virkelig inne i en blindgate og sliter veldig for tiden og dermed blir det jevnlig satt ny bunnrekord når det gjelder oppmøte på Sparebanken Sør Arena. Bodø/Glimt fortsetter å vinne og dermed kan vi trolig bare vinke farvel til dem, og fokusere på å sikre oss 2.plassen denne sesongen.

Mot Strømmen var det litt av det samme vi har sett i mange kamper nå. Vi sliter med det offensive spillet og er ikke skjerpet nok i det defensive. Selv om vi har 2 i stanga, så var vi langtfra så gode som vi burde i denne kampen. Når vi da slipper inn et tidlig mål, så må vi jakte mot et lag som blir liggende langt bak og som tar seg god til ved alle dødballer. Da blir både spillere og publikum frustrerte, og skal man ha noen sjanse til å få folk tilbake på stadion så må slike kamper vinnes greit. Heldigvis er det ingen andre enn Bodø/Glimt som tar jevnt med poeng og dermed er det bare 2 poeng opp til Ranheim på direkte opprykk. Bak oss er det derimot tett som hagl og dermed har vi ikke råd til å tape mange poeng i ukene som kommer. 

Trener Steinar Pedersen får endel tyn i sosiale medier og jeg synes det er ganske forståelig. Vi skal ha et godt nok lag til å følge med Glimt i toppen, og selv om vi ligger på 3 plass så har vi ikke imponert i det hele tatt siden vi spilte mot nettopp Bodø/Glimt den 2 mai. Til tross for svikt i spillet har Pedersen beholdt stort sett samme lag i hver eneste kamp og en spiller som Tobias Christensen har blitt avspist med minutter her og der. Han fikk muligheten mot Strømmen i forrige kamp, og jeg synes han var en av våre beste spillere - og spesielt dødballfoten hans er veldig giftig. Jeg skulle veldig gjerne sett han få fornyet tillit mot Levanger, men det ser ikke ut som det skjer dessverre. En annen spiller som er ute i kulda er Ibrahim Abu. Han scoret 3 ganger for Start 2 forrige uke og imponerte stort i treningskampene i vinter. Jeg vet at Daniel Aase har spilt bra på høyrekanten, men her er hva jeg ville gjort om jeg var trener. Jeg ville satt inn Abu på høyrekanten, flyttet Daniel Aase over på venstrekanten og flyttet Espen Børufsen opp på topp. Børufsen er rask, han har et godt skuddben og han kan true et bakrom. Bak han ville jeg satt Tobias Christensen som kan åpne opp motstanderens forsvar med fine gjennomspill. Jeg tror denne kombinasjonen kunne fungert, men det er nok ikke trolig at det skjer dessverre. Kanskje vi kunne prøvd noe slikt i kampen mot Arendal i neste runde?

Nå er det dog et skikkelig formlag vi skal måle krefter mot. Taper vi denne så vil Levanger gå forbi oss, og ser vi på formtabellen så vil jeg si at Levanger er knappe favoritter her. Kanskje det kan passe oss bedre? Vi vil nok se et hjemmelag som går rett i strupen på Start og som vil gi alt for en tidlig scoring. Levanger er divisjonens gjerrigste lag og har kun sluppet inn 9 mål så langt (Start har sluppet inn 15) så det kommer ikke til å bli enkelt. Jeg tror tålmodighet blir viktig her. Jeg ser for meg en tett og jevn kamp med få sjanser og at det fort kan ende med 1-0 seier til et av lagene. Det blir forresten veldig spennende å se Nigel Reo-Coker i denne kampen. Her har han sjansen til å spille seg inn på laget og jeg håper virkelig vi får se noe av det han har vist i sin storhetstid i Premier League.

I utgangspunktet er 1 poeng greit borte, men siden vi har avgitt så mange poeng både borte og hjemme i det siste, så hadde det smakt utrolig godt med en seier i Levanger.

Da vil man legge en demper mot kritikken mot Steinar Pedersen og man vi skape litt engasjement igjen. Det trenger vi - spesielt siden vi vet at Arendal kommer til Sparebanken Sør Arena i neste runde. Det er en kamp som skal trekke endel folk, men det skjer ikke om Start ikke leverer i Levanger.

La oss håpe at formkurven til Start snur denne runden og at vi kan ta tilbake 2.plassen på tabellen.

Da må vi ta 3 poeng i Levanger!

LYKKE TIL ALLE START-VENNER!

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: