BLOGG: FORAN FLORØ - START

Etter ny trepoenger mot Ullensaker/Kisa er vi igjen helt i tetstriden av OBOS-ligaen.

Annonse:

Denne runden kommer en typisk Obos-kamp på en liten stadion, mot en liten og ukjent klubb som alle forventer at vi skal slå. Så lett blir det ikke. Her kommer vi til å møte et lag som kommer til å kjempe som menn og som ikke vil selge seg billig mot "stjernene" fra Kristiansand. Dette er nok en kamp Florø har gledet seg til helt siden de så oppsettet i årets OBOS-liga. La oss vise dem hvem som er best og ta et nytt steg mot tabelltoppen.

TABELLEN 

3. Start. 6 4-1-1 15-7 13
8. Florø. 6 1-4-1 5-6 7


FLORØ FOTBALL

Florø ble stiftet i 1912 og har stort sett kjempet i de lavere divisjoner. I 2001 spilte de i 2.divisjon, men rykket ned den sesongen og spilte fire sesonger i 3.divisjon før det ble nytt nedrykk til 4 divisjon i 2005. (samme året Start nesten tok seriegull i Tippeligaen). Neste sesong ble det opprykk og deretter spilte laget syv sesonger i 3.divisjon før de i 2013 rykket opp i 2.divisjon igjen. Her ble det to 6.plasser før man vant 2.divisjon i fjor og dermed blir det spilt OBOS-fotball på Florø stadion denne sesongen.

Laget var vel spådd en kamp i nedrykkstriden, men har åpnet sesongen bra og har kun ett tap på sine 6 første kamper. (det kom i Arendal). Det har dog blitt 4 uavgjorte kamper i tillegg til en sterk borteseier mot FFK i forrige runde, selv om de var litt heldige i den kampen der de bl.a avgjorde på overtid. Det skal også sies at laget ikke har spilt mot noen av de aller beste lagene til nå og det er vel først mot Start vi får se hva som virkelig bor i laget.

Florø har vist seg gjerrige bakover og har faktisk sluppet inn mindre mål enn Start så langt. De sliter mer framover på banen og har kun scoret 5 ganger - av 5 forskjellige målscorere.

FLORØ'S 5 SISTE KAMPER


17 april: Florø - Levanger 1-1 (serie)
23 april: Arendal - Florø 2-0 (serie)
26 april: Førde - Florø 0-2 (cup)
30 april: Florø - Elverum 1-1 (serie)
7 mai: Fredrikstad - Florø 1-2 (serie)


IK START

I forrige kamp måtte både Tapio Heikkila og Eirik Wichne gå ut ved pause, men det skal ikke dreie seg om noe alvorlig og det er vel gode muligheter til at begge starter denne kampen. En som dog er ute er Dany N'Guessan - som fikk seg en lett strekkskade i forrige Start-2 kamp. 

Ellers kan vi endelig bruke Abubakar Ibrahim - og han går trolig rett inn på laget. En formsvak Dennis Antwi må nok vike og dermed er det trolig Vorthoren og Abu som danner spissparet lørdag kveld.

Da blir det trolig disse som starter: (4-4-2)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Daniel Aase
Gummi Kristiansson
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Niels Vorthoren 
Abubakar Ibrahim


NOEN TANKER TIL SLUTT

Start spilte en ny solid kamp forrige helg mot Ullensaker/Kisa, og selv om det ikke sprudlet hele kampen så var vi det klart beste laget og det var fullt fortjent at poengene ble igjen i Kristiansand. Dermed tok vi et nytt hopp opp på tabellen og er nå kun 1 poeng bak Ranheim og 3 poeng bak Bodø/Glimt som topper Obos-ligaen etter at 20 % av sesongen er ferdigspilt. Vi har absolutt levert godkjent så langt - spesielt når vi ser på alle skadeproblemene vi har hatt i tillegg til et vanskelig kampprogram.

Til denne kampen får vi endelig se Abu i en offisiell Start-kamp. Den teknisk gode kantspilleren har måtte ta tribuneplass i de første kampene denne sesongen - og det er ekstra kjedelig så lenge det skyldtes papir-rot og ikke en skade. Han ble spilleklar til Start 2 kampen borte mot Tønsberg denne uken og takket for tilliten med å score kampens eneste mål. Det imponerte Steinar og trenerteamet nok til at han trolig blir kastet rett opp som spiss i Florø. Abu imponerte i treningskampene, men da spilte han høyrekant. Den plassen har Daniel Aase kapret og etter storspill er det ingen grunn til å sette ut lysluggen som endelig begynner å få ut det han har vist i mange år for Vindbjart.. 

Denne runden får vi igjen smake hvordan det er å spille i OBOS-ligaen og ikke Eliteserie-fotball. Det er omtrent så langt unna en stor og moderne stadion vi kommer og vi skal bryne oss mot et lag som stort sett har spilt i lavere divisjoner de siste sesongene. Fram til nå har Florø kun spilt mot andre nedrykkskandidater, men de har absolutt klart seg bra og står kun med ett tap så langt. Selv om Start er klare favoritter, så kommer ikke hjemmelaget til å selge seg billig her. Jeg ser for meg et entusiastisk hjemmepublikum og en gjeng med Florø-spillere som kommer til å spille med hjertet utenpå drakta. Da må Start svare med samme medisin. Man må gi absolutt alt i hver eneste duell. Man må vinne andreballer, spurtdueller og dødballer i begge boksene - og vi har absolutt ikke råd til å slippe oss ned 5-10 % - for da kan det veldig fort bli hjemmeseier i denne kampen. 

Klarer vi derimot å fortsette det spillet og vise den innsatsen vi har vist fram til nå, så vinner vi.. og skal vi rykke direkte opp igjen så er det slike "drittkamper" som dette vi må vinne denne sesongen. Det blir ikke lett, men spiller for spiller er vi vesentlig sterkere enn hjemmelaget.

Dersom vi kommer oss hjem med 3 poeng fra denne kampen, så har vi absolutt dekket bordet til en fantastisk 16.mai fest på Sparebanken Sør Arena. Sandnes Ulf tar i mot Glimt denne runden, og blir det hjemmeseier der - og borteseier i Florø, så ligger vi på direkte opprykksplass når nettopp Sandnes Ulf kommer på besøk tirsdag kveld. 

Kampen mot Florø starter et veldig travel periode for Start. I løpet av 14 dager skal vi spille mot Florø, Sandnes Ulf, Ranheim, Fløy og Jerv... Tar vi 10 poeng eller mer i disse kampene + går videre i cupen så har vi virkelig lagt et godt grunnlag for en vellykket sesong.

Men først av alt er det Florø som må overvinnes - og det skjer kun med 110% innsats!!

HEIA START!

 FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: