Blogg: Foran Elverum - Start

Vårsesongens siste kamp står for tur når vi søndag kveld skal til Elverum.

Vårsesongens siste kamp står for tur når vi søndag kveld skal til Elverum. I denne kampen er det kun 3 poeng som er godt nok. Da vil vi gå inn i sommerpausen med et godt utgangspunkt og alle muligheter til å sikre oss en av de 2 øverste plassene.

Men allerede 4 dager etter kampen mot Elverum er det klart for en ny kamp - og den handler om Starts fremtid. Denne kampen er viktigere enn kampen i Elverum. I den kampen bestemmes det om vi vil fortsette som en parantes i norsk fotball eller om vi virkelig vil opp i norgestoppen. I den kampen har vi absolutt ikke råd til å tabbe oss ut.

TABELLEN
3. Start....... 14...8-2-4...28-16..26
14. Elverum. 14...2-6-6...11-25..12

ELVERUM FOTBALL
Elverum Fotball ble stiftet 30 juni 1907. Laget har stort sett kjempet mellom 2 og 3 divisjon, men har noen få sesonger på vårt nest-øverste nivå. Deres beste plassering var i 1992 da laget kom på 5 plass i 1.divisjon. I senere tid rykket aget opp i Adecco-ligaen i 2012, men rykket rett ned igjen sesongen etter. I 2016 rykket laget opp igjen og som ventet ligger laget i bunnstriden og det er nok store sjanser for at laget havner blant de 3 som rykker ned igjen denne sesongen.

I serien har de ikke vunnet siden de slo Arendal borte med 3-0 den 21 mai. Etter dette har det blitt 2 uavgjorte og 3 tap i serien. Det skal dog sies at de slo ut Bodø/Glimt på straffespark i cupens 3 runde. Dermed skal de spille 4 runde i cupen borte mot Vålerenga den 10 august.

Toppscorer for klubben er Amor Layoni med 3 scoringer så langt. Adnan Cirak har 4 målgivende og leder den statistikken.

Til kampen mot Start har de både Rebin Sulaka og Carlos Gaete ute med karantene pga gule kort.

ELVERUM's 5 SISTE KAMPER
31 mai: Bodø/Glimt - Elverum 2-2 6-7 straffer (cup)
4 juni: Jerv - Elverum 2-0 (serie)
11.juni: Fredrikstad - Elverum 4-0 (serie)
18 juni: Elverum - Åsane 0-0 (serie)
25 juni: Kongsvinger - Elverum 1-1 (serie)

IK START
Hos Start blir det trolig ikke så mange endringer, men Espen Børufsen soner karantene for 3 gule kort og jeg håper virkelig at Abubakar Ibrahim får sjansen i denne kampen. Jeg ville flyttet Daniel Aase over på venstre og satt Abu inn på høyre og ville dermed startet med disse: (4-4-1-1)

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi hjemme mot Kongsvinger, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Simon Larsen, Gudmundur Kristjánsson, Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren
Kongsvinger: Aleksei Gorodovoy, Johan Peter Wennberg, Martin Vinjor,

NOEN TANKER TIL SLUTT
Vi kommer fra en litt merkelig kamp mot Arendal forrige tirsdag. Vi var veldig gode i små perioder, men helt under pari andre perioder og var heldige som ikke fikk både ett og to baklengs tidlig i kampen. Men etter at vi tok ledelsen så skjedde det noe med gutta og vi spilte meget god fotball i en kort periode. Noe av det samme skjedde i 2.omgang der vi var svake i perioder, og lot Arendal komme tilbake i kampen, men så de siste 10 minuttene var vi igjen gode. Vi dro heldigvis hjem en viktig 3-1 seier og det var flere positive ting som kan trekkes fram fra kampen. Henrik Robstad og Eirik Wichne var begge meget gode på backene. Dani N'Guessan scoret en gang og var delaktig i scoringen der Sven Fredrik Stray scoret selvmål.
Et par andre lyspunkter var våre to innbyttere Antwi og Abu. Antwi var meget god og scoret en gang, vant ballen høyt på banen flere ganger og kjempet enormt. Det var morro. Ellers så synes jeg Abu var god, selv om han foretok et par merkelige valg da han hadde noen gode overgansmuligheter. Han serverte også 3-1 scoringen på sølv-fat for Antwi på slutten.

Og nettopp Abu håper jeg får sjansen fra start mot Elverum. Han var meget god i treningskampene, men pga papir-rot så fikk han ikke spille de første kampene, og da grep Daniel Aase sjansen med begge ben. Når Abu så var spilleklar, så kunne man ikke sette ut Daniel Aase.
Abu var god i de minuttene han fikk mot Arendal og har levert gode prestasjoner i de fleste kampene han har spilt denne sesongen. Han har 2 scoringer og 1 målgivende, men har kun 2 kamper fra start og 5 innhopp. Jeg synes han burde få sjansen nå som Espen Børufsen er ute med karantene. Jeg ville flyttet Daniel Aase over på venstresiden og satt Abu inn på høyrekanten. Dette kan fort bli en kamp der Elverum vil legge seg lavt og da tror jeg det kan passe bra med Abu og Aase på kantene.

Kampen mot Elverum er siste kamp i vårsesongen og vi vil gå inn i en 3 ukers sommerpause. Vinner vi mot Elverum står vi med 29 poeng etter 15 kamper. Det er litt under 2 i snitt. De fleste mener at 2 poeng i snitt skal holde til opprykk og det tror jeg også denne sesongen. Bodø/Glimt vil ta en av plassene og så vil det stå mellom Start, Sandnes Ulf og Ranheim om den andre. Jeg tror de andre lagene verken er gode nok eller stabile nok.

Normalt er sommerpausen en ganske kjedelig tid for oss som har hjerte for Start, men allerede den 6 juli står en ny viktig kamp på programmet, og den kampen kalles "et ekstraordinært årsmøte". Jeg mener at det er sesongens klart viktigste kamp. Denne kampen gjelder mye mer enn 3 poeng. Den handler om hva som skal skje med klubben i de neste årene. Vi har to utfall:

1. Vi kan si nei takk til det forslaget som stilles av Even & Co. Da sier vi at vi synes det er greit slik ting er nå. Vi synes det er greit at vi hver sesong må justere budsjett, publikumstall og i verste fall selge våre mest talentfulle spillere for småpenger. Vi vil da også måtte fortsette å se langt nede på hyllene når vi skal forsterke stallen.

eller

2. Vi kan si JA TAKK til den nye investorgruppen - med Even i spissen. Vi kan si JA takk til store økonomiske innskudd som vi allerede dette overgansvinduet kan dra nytte av. Vi sier da ja takk til 5 unge vinnerskaller, som hater å tape. Som ser en mulighet til å få til noe med fotballen på Sørlandet. Som består av unge menn med ambisjoner og som har produsert verktøy som Start kan få bruk for i sine analyser og på andre områder. I tillegg er dette folk som er gode for veldig masse penger, og jeg tror at mer penger vil bli spyttet inn i klubben om nødvendig. At tre av disse er lokale Start-supportere er også en bonus.
Dersom vi sier JA til disse, sier vi også ja til Even Brandsdal - en mann som har betydd enormt mye for å få den økonomiske situasjonen under kontroll. Og jeg tror også at et JA i denne kampen, betyr at vi får se Inge Andre Olsen som Sportslig leder i Start i løpet av kort tid. Det er bare et tips, men jeg kan ikke forstå at en lokal gutt kan takke nei til en pakke som disse investorene nå vil legge fram.
Jeg mener rett og slett at vi sier JA til Start som toppklubb i Norge i løpet av kort tid.

Dette er en mulighet jeg tror de aller fleste supportere rundt om i Norge misunner oss. Jeg håper virkelig at det blir et soleklart og rungende JA når Even legger fram det nye forslaget!!

Men først skal vi til Elverum, og der må vi på nytt gå i krigen. Vi møter et lag som slo ut Bodø/Glimt i cupen, så det er ingen grunn til å ta lett på denne kampen, men samtidig er vi gode nok til å vinne. Vi har rotet bort altfor mange poeng den siste måneden og dermed har vi ikke råd til poengtap her.

La oss avslutte vårsesongen med 2 klare seire. Seier på Elverum Stadion og seier på Sparebanken Sør Arena i det ekstraordinære årsmøtet den 6 juli.

Da tror jeg fremtiden blir lys for alle oss som heier på IK Start!!