BLOGG: FORAN BODØ/GLIMT - START

Etter god poengfangst for begge lag og delt serieledelse,så braker de to opprykksfavorittene sammen tirsdag kveld.

Annonse:

Klarer vi å få med oss poeng i denne kampen har vi fått en strålende start på sesongen. Men tirsdagens kamp blir en krig, og de som VIL vinne mest, de vil trolig stå igjen med 3 poeng. Derfor er det viktig at Steinar virkelig klarer å formidle viktigheten av å vinne en krig som dette. Gjør vi det, blir det trolig kamper mot Rosenborg og Brann neste sesong - og ikke kamper mot Tromsdalen og Levanger.

TABELLEN (før runden startet)


1. Start........ 4 3-1-0 10-3 10
1. Bodø/Glimt 4 3-1-0 10-3 10 

BODØ/GLIMT

Bodø/Glimt ble stiftet i 1916 og har i de senere år hoppet litt mellom eliteserien og 1.divisjon. De rykket som kjent ned sammen med Start i fjor, og er definitivt en av de store favorittene til å komme seg rett opp igjen. Laget har en solid historie med 2 cupgull, 3 tapte cupfinaler og 3 sølvmedaljer i toppserien. Spesielt i 2003 hadde de en god sesong der det ble både cupfinale (tap) og seriesølv.

Glimt har fått en god start på sesongen og er delt serieleder med Start foran denne runden. Den eneste gangen de har avgitt poeng var i kampen mot Mons Ivar Mjelde's menn - der de til gjengjeld var heldige som fikk med seg poeng etter at de utlignet sent i kampen. 

Trond Olsen er lagets store profil, men de har også mange andre gode spillere. Forsvarspiller Martin Bjørnbakk er absolutt en av disse og er en stor grunn til at Glimt bare har sluppet inn 3 mål så langt. Trener er Aasmund Bjørkan.

Start har slitt voldsomt med Glimt de senere år og har f.eks tapt de tre siste kampene med en målforskjell på 2-11. Sist Start vant på Aspmyra var 5 juli 2000 da vi vant 4-3 etter to scoringer av Andreas Ottosen og to scoringer av Ousman Nyan. Det er absolutt på tide å pynte på denne statistikken.

BODØ/GLIMT'S 5 SISTE KAMPER
4 april: Bodø/Gimt - Tromsdalen 3-2 (serie)
9 april: Åsane - Bodø/Gimt 1-1 (serie)
17 april: Bodø/Gimt - Elverum 5-0 (serie)
23 april: Fredrikstad - Bodø/Gimt 0-1 (serie)
26 april: Fauske/Sprint - Bodø/Gimt 0-7 (cup)


IK START

Hos Start er det endelig noen gode nyheter foran kamp. Håkon Opdal er frisk igjen og starter i mål. Dennis Antwi stod over cupkampen, men også han er spilleklar igjen. I tillegg til disse har vi fått inn Dany N'Guessan, men med lang tid uten kamper, så er det vel kun et innhopp mot slutten vi kan forvente av vår nyeste spiller. Abu venter fremdeles på å bli klarert for spill så han må nok en gang bli hjemme når Start skal spille kamp.

Det er nok gode sjanser for at vi starter med samme mannskap som mot Tromsdalen (bortsett fra på keeperplassen). Da starter vi med disse: (4-4-2)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Daniel Aase
Gummi Kristiansson
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Niels Vorthoren 
Dennis Antwi

NOEN TANKER TIL SLUTT

Uten å imponere veldig, så fortsetter Start å vinne kamper. Det er en god egenskap. Mot Tromsdalen var vi best og skapte de største sjansene, men slet med å få uttelling foran mål - helt til Tobias Christensen ble felt inne i TUIL-feltet og det dermed ble straffespark som kaptein Larsen satte sikkert. Dermed fikk vi med oss 3 poeng på en vrien bortearena og står med 10 av 12 mulige poeng etter at 4 runder er unnagjort. Akkurat samme poengfangst har tirsdagens motstander og faktisk har lagene helt lik målforskjell - så det er definitivt et topp-oppgjør som blir spilt på Aspmyra.

I forrige uke ble det spilt cup-kamper og begge lag kom seg greit videre. Glimt vant enkelt 7-0, mens Start slet littegrann mer mot Randesund - uten at det egentlig var så mye tvil om hvem som skulle vinne..

Nå er det dog en helt annen type kamp - en mye viktigere kamp. Cupen i år er en bonus og ikke er en prioritet. Om jeg kan velge mellom cupgull og opprykk er det et enkelt valg. Opprykk er det eneste som virkelig teller, og skulle vi gjøre det bra i cupen så er det selvsagt hyggelig, men det må ikke komme på bekostning av det vi gjør i serien. Derfor er det nå viktig at vi får kampen mot Randesund ut av hodet og kroppen og innstiller oss på det som trolig er den vanskeligste kampen denne sesongen. Kommer vi oss gjennom denne med 3 poeng, da har vi fått en fantastisk start på sesongen - i allefall resultatmessig. 

Glimt har som oss - levert gode resultater - men ikke imponert spillemessig. Mot KIL var det en helt jevn kamp som laget vant 3-2. Mot Åsane var de veldig heldige som fikk med seg 1 poeng. I neste kamp brant Elverum straffe på 1-0, og etter det raknet det. Mot FFK ble det også en litt heldig 1-0 seier i en kamp der FFK hadde flest sjanser. Så vi reiser opp til et lag som resultatmessig har gjort det bedre enn det de har vist spillemessig.

I denne kampen er det utrolig viktig at vi jobber steinhardt og er fokuserte i begge boksene. Vi må passe på Trond Olsen og så må vi straffe Glimt når vi får sjansen med raske kontringer og overganger. Jeg ser for meg at vi blir liggende litt lavt, både for å unngå kontringer mot (som Glimt er gode på), men også for at vi kan få til vårt kontringspill som vi var gode på i treningskampene. Får vi dette til, kan det absolutt bli poeng i Bodø.

Dette blir trolig en veldig jevn kamp - som kan bli avgjort av tilfeldigheter. Det blir uansett utrolig spennende og så får vi håpe at vi kan stoppe den elendige statistikken vi har i Bodø, og få med oss 3 poeng hjemover. Jeg er i utgangspunktet fornøyd med 1 poeng her, men tror vi har alle muligheter til å få med oss full pott.

Etter denne kampen er vi også ferdige med reiser til Nord-Norge, og det er jo også positivt...

Lykke til i en av sesongens viktigste kamper alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: