Syv cupfinaler igjen

Frank Thomassen mener det kun er seier som er godt nok mot Sarpsborg.

Annonse:

FORAN  START - SARPSBORG 08

Etter et forventet tap på Lerkendal må Start nå opp igjen på hesten - for dette er en kamp som vi må vinne. Skal vi klare det, må vi levere noe helt annet enn det vi har sett i våre to siste kamper. I kampene mot Sandefjord og spesielt mot RBK var vi veldig svake framover. Vi vinner ikke kamper uten å score mål - så mot Sarpsborg forventer jeg et heltent Start-lag som skaper sjanser og scorer mål. 

TID: Søndag 8 november kl.1800
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN
9. Sarpsborg..23...8-4-11...27-30...28 poeng
14. Start.......23...4-7-12...25-42...19 poeng

SARPSBORG 08
Sarpsborg har stort sett kjempet rundt midten av tabellen denne sesongen - med god klaring til bunnstriden og uten å ha muligheten til medalje eller E-cupspill. Etter en god periode i september der de tok 10 av 12 mulige poeng, har laget slitt mere i det siste. I likhet med Start har det blitt 2 tap og 1 uavgjort på sine 3 siste kamper og skulle det bli tap i Kristiansand er det kun 6 poeng ned til kvalikplassen.
Sarpsborg 08 er det fjerde verste bortelaget med 2 seire, 3 uavgjorte og 6 tap på sine 11 bortekamper så langt. Målforskjellen er 9-19.

Toppscorer for gjestene er Mos med 6 scoringer mens Jonathan Lindseth har flest målgivende (4).

Kaptein Joackim Thomassen må stå over med gule kort. Jørgen Horn er også skadet (korsbånd) mens Eurosport rapporterer at Mos og Molins er usikre med småskader, men trener Micke Stahre sier at de kan stille fulltallig bortsett fra Horn og Thomassen.

Her er laget Sarpsborg 08 stilte med I forrige kamp mot Odd (3-4-3):

33 David Mitov Nilsson

5 Magnar Ødegaard
4 Bjørn Inge Utvik
22 Mikael Dyrestam

2 Sulayman Bojang
6 Nicolai Næss
20 Anton Salétros
16 Joachim Thomassen (k)

11 Jonathan Lindseth
28 Alexander Ruud Tveter
14 Tobias Heintz

INNBYTTERE
12 Simon Thomas
21 Jordan Adéoti
24 Anwar Elyounoussi
18 Sebastian Jarl
27 Aboubacar Konté
8 Mohamed Ofkir
17 Joachim Soltvedt


SARPSBORG'S 5 SISTE KAMPER
26 September: Strømsgodset - Sarpsborg 0-0
3 oktober: Sarpsborg - Stabæk 4-0
18 oktober: Haugesund - Sarpsborg 2-0
25 oktober: Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2
31 oktober: Odd - Sarpsborg 1-1

IK START
Hos Start er det usikkert om Jonas Deumeland blir spilleklar fra sin skade. Hvis han ikke er klar, blir det nok en gang Amund Wichne som vokter Start-buret. El Makrini fikk rødt kort på Lerkendal og må stå over denne kampen. Erstatter blir enten Erlend Segberg eller Joackim Jørgensen. I og med at vi må framover og score, håper jeg det blir Segberg som får plassen.
Ellers så tror jeg Espen Børufsen kommer inn igjen på bekostning av Bringaker, men at vi ellers stiller som vi gjorde mot RBK. Da starter vi med dette laget (4-3-3)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Eirik Schulze
Erlend Segberg
Espen Børufsen

Christian Bolanos
Martin Ramsland
Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Odd. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille kampen neste helg.

Start:
Erlend Segberg
Kevin Kabran
Eirik Wichne

Odd
Birk Risa
Elbasan Rashani

NOEN TANKER TIL SLUTT
Som forventet ble det for vanskelig i Trondheim. Vi var OK bakover i denne kampen og RBK skapte ikke veldig mange store sjanser, men framover på banen var vi utrolig tafatte. Vi skapte omtrent null og niks før vi på overtid fikk en stor sjanse. Det ble etterhvert en fullt fortjent hjemmeseier mot et Start-lag som skuffet veldig - spesielt offensivt.

Kampen mot RBK var en "bonus-kamp" der vi ikke kunne kalkulere med poeng, men kampen mot Sarpsborg 08 er derimot en kamp der vi må ta poeng i. Dette er et lag vi skal ha alle muligheter til å vinne mot. De mangler kapteinen sin og de har egentlig ikke allverdens å spille for - så her har Start alle muligheter til å ta 3 uhyre viktige poeng.

Men da er det viktig at vi tør å spille vårt eget spill. At vi stoler på egne ferdigheter. Vi har gode nok spillere til å skape sjanser og score mål - uten å måtte tenke på hva Sarpsborg gjør. Men skal vi ha muligheten til noe som helst må 100% innsats ligge i bunn. Vi må løpe med og uten ball - og kan ikke forvente å få noe gratis. Mot Sandefjord i forrige hjemmekamp var det altfor stillestående - spesielt i 2.omgang da Sandefjord hadde tatt ledelsen.
Når jeg prater med spisser på lagene jeg har trent oppigjennom, så forteller jeg at hvis man tar et løp og ikke får ballen, så drar man ofte med seg forsvarere ut av posisjon som kan gi rom for andre medspillere. Jeg vil se Start-spillere som "løper som gale" og når man mister ballen, så skal den vinnes tilbake så fort som mulig. Vi har muligheten til å bytte hele 5 spillere og dermed er det ingen grunn til at ikke spillerne skal løpe til krampa tar dem.

Dette er en av kampene som må vinnes om vi skal ha noe som helst håp om å klatre en plass eller to på tabellen. Da holder ikke uavgjort eller et hederlig tap. Vi må ha 3 poeng - og jeg håper virkelig at Joey klarer å tenne gutta nok til å innse alvoret! Det er  det skal avgjøres om vi neste sesong skal spille mot Rosenborg, Brann og Viking - eller om vi skal spille mot Fredrikstad, Jerv og KFUM.

Vi har 7 kamper igjen. 7 cupfinaler. Det ligger 21 poeng i potten og Start har muligheten til å avgjøre dette selv.

Da må de 3 første poengene kommer mot Sarpsborg 08.

Lykke til alle som har Start i hjertet!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: