- Det er lov å håpe

Supporterblogger Frank Thomassen ser frem mot den tøffe kampen mot Glimt, og han mener Joey Hardarson har noen vanskelige valg med tanke på laguttaket.

Annonse:

FORAN  START - BODØ/GLIMT

Vi kom oss ganske kraftig ned på jorda mot et effektivt Viking-lag, men det er bare å komme seg opp igjen på hesten, for onsdag kveld kommer Norges beste lag til Kr.sand. Skal vi ha noen mulighet til poeng, må Start levere årsbeste. Leverer ikke samtlige Start-gutter 100 prosent innsats, kan det fort bli et nytt stygt tap..

TID: Onsdag 2 desember kl.1800
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN
1. Bodø/Glimt...26...23-2-1...90-29...71 poeng
13. Start..........26...6-7-13...31-49...25 poeng


BODØ/GLIMT
For en utrolig sesong Bodø/Glimt har hatt. Det er nesten utrolig at dette var et lag som kjempet mot Start i OBOS-ligaen i 2017 og som var 3 poeng unna direkte nedrykk i 2018.
I 2019 havnet laget på en sensasjonell 2.plass og mange trodde det var et blaff, men laget til Kjetil Knutsen har knust all motstand denne sesongen. Seriemesterskapet ble sikret 5 runder før slutt og for dem som trodde at laget skulle slippe seg ned i neste kamp mot RBK tok grundig feil. De lekte med Rosenborg og gav seg ikke før det stod 5-1.
Klubben har solgt flere profiler, men da kommer det bare nye profiler til og det ser ut som uansett hva slags spillere trener Kjetil Knutsen har til rådighet, så får han dem til å blomstre.
Laget har scoret 90! seriemål på 26 kamper. Det er nesten 3.5 i snitt og 25 mål flere enn neste lag (Molde) og hele 59 flere mål enn Start har scoret. De har sluppet inn minst i ligaen også (29). De har ikke toppscoreren i ligaen, men de har nummer 2 (Junker), nummer 3 (Zinckernagel) og nummer 4 (Hauge).
Hjemme i Bodø, har de 13 strake seire og 51-9 i målforskjell. De er også ligaens beste bortelag med 20 av 26 mulige poeng og 39-20 i målforskjell.

De har allerede tangert poengrekorden i eliteserien og de ser ut til å knuse alle andre rekorder denne sesongen.
Det er bare å ta av seg hatten for dette imponerende laget!

Glimt har lite skader og trolig er både Patrick Berg og Marius Lode tilbake etter å ha sonet karantene etter at de ble smittet med koronaviruset.

Start har tatt i mot Glimt 33 ganger i toppdivisjonen og har vunnet 11 av disse. 11 kamper har endt med poengdeling mens Glimt har vunnet 11 kamper. Målforskjellen er 53-55.


Her er laget Bodø/Glimt stilte med I forrige kamp mot RBK (4-3-3):

12 Nikita Haikin

3 Alfons Sampsted
6 Isak Helstad Amundsen
4 Marius Høibråten
5 Fredrik Bjørkan

19 Sondre Brunstad Fet
23 Elias Kristoffersen Hagen
14 Ulrik Saltnes (k)

10 Philip Zinckernagel
21 Kasper Junker
26 Ola Solbakken

INNBYTTERE
1 Joshua Smits
24 Aleksander Foosnæs
16 Morten Konradsen
22 Vegard Leikvoll Moberg
20 Hugo Vetlesen
15 Runar Hauge
17 Sebastian Tounekti


BODØ/GLIMT'S 5 SISTE KAMPER
25 oktober: Bodø/Glimt - Mjøndalen 2-0
1 november: Kristiansund - Bodø/Glimt 2-3
8 november: Bodø/Glimt - Aalesund 7-0
22 november: Strømsgodset - Bodø/Glimt 1-2
29 november: Bodø/Glimt - Rosenborg 5-1


IK START
Hos Start er det ingen nye skader eller karantener. Christian Bolanos ble sittende på benken hele kampen mot Viking og er nok aktuell mot Glimt. Jeg tipper han kommer inn for Martin Ramsland og at vi starter med disse mot seriemesterne (4-3-3):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen
Kristoffer Tønnessen

Eirik Schulze
Mohamed El Makrini
Erlend Segberg

Christian Bolanos
Eman Markovic
Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Mjøndalen. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille den kampen.

Start:
Erlend Segberg
Kevin Kabran
Eirik Wichne
Mikal Ugland
Mohamed El Makrini
Martin Ramsland

Mjøndalen
Stian Semb Aasmundsen
Joackim Solberg
Sondre Liseth
Lars Olden Larsen
Sondre Johansen
Markus Nakkim


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter at vi vant to kamper på rad var det stor optimisme foran kampen i Stavanger mot et Viking lag med mange frafall og mye bråk rundt sparkingen av Bjarne Berntsen. Alt lå til rette for en ny Start-seier, og det hele startet så bra. Vi gikk respektløst til verks og var det beste laget i 1.omgang, selv om Viking ledet 1-0. Alt så bra ut, og vi startet bra også i 2.omgang, men da Viking gikk opp til 2-0 etter 62 minutter var det som om noen dro ut kontakten av Start-maskinen - for plutselig lakk forsvaret som ei sil, og i løpet av 10 minutter var stillingen 4-0.
Det siste kvarteret kom vi oss litt igjen og Kevin Kabran fikk satt inn trøstemålet i det 90 minutt. Det var hans tredje scoring på tre kamper!
Ser vi på tallene fra kampen, så vant Viking skuddstatistikken med 17-12, mens Start hadde ballen hele 59 prosent av tiden. Det er ganske uvanlig på bortebane og viser at dette var en kamp vi var med i veldig lenge.


Heldigvis var vi heldige med de andre resultatene denne runden og både Mjøndalen og Godset tapte. Dermed er det fremdeles 5 poeng ned til Mjøndalen og 1 poeng ned til Godset når det gjenstår 4 kamper.

Og godt var det at våre største rivaler i bunnstriden tapte, for onsdag kveld får vi besøk av Norges suverent beste lag - og selv de mest optimistiske Start-supporterne har nok vanskelig for å tro på Start-seier her. Slik som Glimt har spilt stort sett hele sesongen, skal det mye til om Start skal vinne. Da må Start ha en meget god dag og Glimt må ha en dårlig dag.

Det er nok litt vanskelig for Joey å vite hva han skal prioritere i denne kampen. Vi har 6 spillere som står i fare for å måtte sone neste kamp (borte mot Mjøndalen) om de får gult kort mot Glimt. I tillegg er det hektisk kampprogram for tiden med to kamper i uka. Vil Joey da hvile et par av spillerne mot Glimt? Både Kabran og El Makrini er i faresonen, og det vil bli et stort tap om disse ikke kan spille mot Mjøndalen til søndag. Det blir spennende å se hva slags prioriteringer Joey gjør til denne kampen. Jeg håper uansett at han benytter seg av muligheten til å gjøre 5 bytter i denne kampen. Det er viktig å ha så mange som mulig uthvilte spillere mot Mjøndalen til søndag.

Selv om de fleste tipper på en klar borteseier, så har Start skapt problemer mot flere av topplagene denne sesongen. Vi burde vunnet mot Molde. Vi burde vunnet mot Rosenborg og vi slo Vålerenga. Hjemme i Kristiansand har vi vunnet 5 av våre 7 siste kamper. Bodø/Glimt har hatt en mindre dag med hvile enn Start og har en lang reise til Kr.sand. 4 av seirene på bortebane er med kun 1 mål og de har avgitt poeng borte mot Stabæk, VIF og Molde.

Samtidig så er Start i god form (bortsett fra 10-15 minutter i Stavanger) og jeg er helt sikker på at Joey og spillerne går på banen for å vinne. Jeg er kjempefornøyd om vi får med oss 1 poeng fra denne kampen, men det samme sa jeg foran bortekampen mot Odd. Vi husker hvordan det gikk...

Kan vi klare det umulige? Kan Start bli det andre laget som tukter de suverene seriemesterne denne sesongen?

Det er lov å håpe.....

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: