Sarpsborg-kampen gir håp om borteseier

Frank Thomassen håper Start-gutta kan bygge videre på andreomgangen mot Sarpsborg når de møter Odds BK søndag kveld.

Annonse:

FORAN ODDS BK - START 

Fikk vi vendepunktet i pausen mot Sarpsborg 08? Første omgang var begredelig - og trolig årsverste. Andre omgang var trolig årsbeste - der vi så et sprudlende og offensivt Start-lag. Klarer vi å bygge videre på den omgangen så kan vi ta mange poeng i de siste 6 kampene. Men da må en enorm innsats ligge i bunn - og så må vi ta vare på sjansene. Klarer vi det i Skien - kan det absolutt bli full pott.

TID: Søndag 22 november kl.1800
STED: Skagerak Arena

TABELLEN
5. Odds BK....24...13-3-8...44-35...42 poeng
14. Start.......24...5-7-12...28-44...22 poeng


ODDS BALLKLUBB
Det var spenning til hvordan Odd ville gjøre det denne sesongen - etter at Dag Eilev Fagermo forsvant, men laget har gjort det solid under Jan Frode Nornes. Med 6 kamper igjen er det kun 3 poeng opp til 3.plassen og 6 poeng opp til 2.plassen - og laget fra Skien har alt å spille for i sesongavslutningen.
Laget har variert stort de siste kampene og har blant annet vunnet stort hjemme mot Viking (3-0) og borte mot Aalesund (3-0) - men tapte også 1-4 borte mot Rosenborg og 0-2 borte mot VIF. Så det er vanskelig å spå hva vi får av Odd.
Hjemme på Skagerak Arena er de gode. På sine 12 hjemmekamper har det blitt 8 seire, 2 uavgjorte og 2 tap og en målforskjell på 25-13.

Toppscorer for laget er Mushaga Bakenga - med 9 nettkjenninger, mens nestemann er Espen Ruud, som har scoret 6 mål så langt. Espen Ruud er også spilleren med flest målgivende (7), så han blir det viktig å stoppe i denne kampen.

Til kampen mot Start må keeper Sondre Rossbach stå over etter at han kom fra landslag hvor det var corona-smitte og dermed er i karantene når Odd spiller mot Start. Egil Selvik tar dermed plassen i Odd-buret.
Kaptein Steffen Hagen er også skadet i tillegg til langtidsskadde Fredrik Semb Berge.

Odd har tatt i mot Start 13 ganger i toppdivisjonen og har et meget godt tak på gjestene. 9 kamper har endt med hjemmeseier, 1 kamp har endt med poengdeling mens Start har vunnet 3 kamper. Målforskjellen er 27-10.

Her er laget Odd stilte med I forrige kamp mot VIF (4-3-3):

1 Sondre Rossbach (k)

2 Espen Ruud
18 Odin Bjørtuft
6 Vebjørn Hoff
5 John Kitolano

8 Markus André Kaasa
26 Filip Rønningen Jørgensen
16 Joshua Kitolano

7 Vladimir Rodić
9 Mushaga Bakenga
11 Elbasan Rashani

INNBYTTERE
12 Egil Selvik
13 Kevin Egell-Johnsen
4 Rasmus Petersen
15 Eirik Asante Gayi
24 Bjørn Mæland
14 Fredrik Nordkvelle
10 Kachi
20 Tobias Lauritsen
22 Robin Simovic


ODD'S 5 SISTE KAMPER
4 oktober: Rosenborg - Odd 4-1
25 oktober: Aalesund - Odd 0-3
31 oktober: Odd - Sarpsborg 1-1
4 november: Odd - Viking 3-0
8 november: Vålerenga - Odd 2-0

IK START
Hos Start kommer nok Mohamed El Makrini inn igjen etter å ha sonet mot Sarpsborg 08, selv om Erlend Segberg leverte en meget god kamp sist.
Joackim Jørgensen kommer nok også inn og spiller sammen med Daland i midtforsvaret, mens Markovic trolig spiller spiss - noe som fungerte meget bra mot Sarpsborg.

Her er laget vi trolig starter med mot Odd (4-3-3):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen
Kristoffer Tønnessen

Eirik Schulze
Mohamed El Makrini
Kasper Skaanes

Christian Bolanos
Eman Markovic
Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Viking. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille kampen neste helg.

Start:
Erlend Segberg
Kevin Kabran
Eirik Wichne
Mikal Ugland

Viking
Rolf Daniel Vikstøl
Tommy Høiland
Even Østensen
Kristoffer Lie Løkberg
Ylldren Ibrahimaj
Fredrik Torsteinbø

NOEN TANKER TIL SLUTT
Forrige kamp mot Sarpsborg 08 ble en berg- og dalbane for oss som heier på Start. Start åpnet greit og hadde en bra sjanse tidlig, men deretter handlet alt om bortelaget som tok mer og mer over og det var fullt fortjent da gjestene tok ledelsen etter 20 minutter. Etter 36 minutter utligner Start ved Erlend Segberg mot spillets gang. Etter det hadde begge lag en god sjanse hver uten å få uttelling før Sarpsborg fikk tildelt et straffespark like før pause da Daland og Wichne ble rundlurt - og førstnevnte dro ned Tobias Heinz. Ole Jørgen Halvorsen satte inn straffesparket og omgangen ebbet ut med 1-2 til bortelaget. Den omgangen er nok årsverste fra Start-laget og trekket fra Joey om å sette Bolanos som midtspiss var en skikkelig skivebom.
I pausen gjorde Joey et bytte og satte innpå Jørgensen i midtforsvaret. I tillegg byttet Markovic og Bolanos plass samt at Eirik Wichne ble satt som frimerke på bortelagets Tobias Heinz. Alle disse trekkene var meget vellykkede, og det var et helt annet Start-lag som kom på banen etter pause. I løpet av omgangens fem første minutter hadde vi 3-4 store sjanser og en av disse ble satt inn av Erlend Segberg som scoret sitt andre mål og dermed stod det 2-2. Etter dette fortsatte bare Start å male på og skapte sjanse etter sjanse - men vi måtte vente helt til det 87 minutt før det hele ble avgjort. Ramsland ble felt(?) på vei ut av feltet og Bolanos gikk fram for å ta straffesparket. Det ble reddet, men på returen var mannen som aldri scorer - Kevin Kabran og satte inn sin første scoring for sesongen. Dermed ble det Start-jubel og 3 utrolig viktige poeng.

Med seieren mot Sarpsborg fikk vi plutselig kontakt med både Godset og Brann som nå ligger henholdsvis 2 og 3 poeng foran Start. Like bak er Mjøndalen - så det blir en nervepirrende avslutning på sesongen.

Søndag kveld er det Odds BK som skal ta i mot et Start-lag som enda ikke har vunnet på bortebane. Skal vi klare å holde plassen må vi finne ut hvordan vi vinner på bortebane. Det blir ikke enkelt mot et godt hjemmelag, men den andre omgangen vi leverte mot Sarpsborg gir absolutt håp om at vi kan få med oss noe. Da må vi vise samme innstilling og løpskraft som vi gjorde for 2 uker siden og så må vi ta vare på sjansene. Selv om det er lenge siden, så har vi vunnet i Skien før - og vi kan klare det igjen. Dessuten har vi noe å revansjere mot Odd. Hjemmekampen mot Skienslaget var begredelig - og vi må levere noe helt annet i denne kampen. I den kampen slapp vi inn et veldig tidlig mål, og det må vi unngå denne gangen.

Klarer vi å gjenskape det vi viste de siste 45 minuttene mot Sarpsborg, så har vi absolutt en god sjanse til å vinne denne kampen. I utgangspunktet er jeg fornøyd med 1 poeng her, men har en liten følelse om at vi endelig kan vinne vår første bortekamp for sesongen.

Det blir uansett spennende. La oss håpe Start-gutta endelig kan reise hjem fra en bortekamp med 3 poeng i sekken. Da vil nok tabellen se mye bedre ut for oss Start-supportere.

God kamp alle Start-venner!
 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: