BLOGG: Foran Start-Mjøndalen

Etter et poeng i Sandnes ligger vi fremdeles i en god posisjon til å klare den andre opprykksplassen, men da må vi vinne våre hjemmekamper.

Annonse:

MEN, det som er hovedbegivenheten denne uka var da selveste Tor-Kristian Karlsen ble ansett som vår nye sportslige leder. Det kom som lyn fra blå himmel og viser veldig klart at våre nye investorer mener alvor med sine planer med IK Start. Fremtiden er utrolig spennende for oss som har et hjerte for klubben og jeg håper at vi får se mange nye mennesker som tar turen til Sparebanken Sør Arena til kampen mot Mjøndalen. Den beste måten du kan vise at du bryr deg er å stille opp på kamp. 

TABELLEN 
3. Start........... 17...9-4-4...32-19..31
10. Mjøndalen.. 17...5-7-5...30-25..22

MJØNDALEN IDRETTSFORENING
Mjøndalen har skuffet veldig i serien denne sesongen. De ligger 10 poeng bak Ranheim på 2.plass og må virkelig begynne å vinne kamper om de skal kjempe om direkte opprykk. Det er dog så jevnt at de fremdeles har heng på en av de fire kvalik-plassene og det er nok det som nå er målet til Vegard Hansens gutter.

Der laget har imponert denne sesongen er i cupen. Der har de allerede slått ut storebror Strømsgodset, og skal neste onsdag ta i mot Brann hjemme på Isachsen Stadion. I og med at de har slitt så i serien så er det mulig at de vil fokusere på å gå langt i cupen på bekostning av seriespillet.

I serien er de i elendig form og har ikke vunnet noen av sine siste 5 kampene, selv om det skal sies at de har spilt mot gode lag i denne perioden.

Laget har nylig signert backen Vetle Dragsnes fra Ull Kisa. Han fikk sin debut i forrige kamp mot Glimt. I den kampen fikk Ousseynou Boye sitt tredje gule kort, og han får dermed ikke bli med til Kristiansand. Boye er trolig bruntrøyenes beste spiller og har scoret hele 11 mål så langt i sesongen så at han ikke blir med vil helt klart merkes. Boye er dermed toppscorer for Mjøndalen med sine 11 mål, mens nestemann er Amahl Pellegrino med 9 nettkjenninger. 

MJØNDALEN's 5 SISTE KAMPER
18 juni: Ranheim - Mjøndalen 1-1 (serie)
25 juni: Mjøndalen - Florø 2-4 (serie)
2 juli: Strømmen - Mjøndalen 2-2 (serie)
23 juli: Sandnes Ulf - Mjøndalen 1-0 (serie)
29 juli: Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2 (serie)


IK START
Hos Start så er Gummi ute med karantene, mens Lasse Sigurdsen og Andreas Hollingen er ute i lengre tid med skade. Adnan Hadzic fikk sine første minutter mot Sandnes Ulf, og er nok en kandidat til å ta plassen til Gummi. En annen mulighet er å flytte ned Vorthoren eller Børufsen og sette inn Antwi eller Abu. Vi vet at Espen Børufsen har fungert i en indreløperposisjon tidligere og jeg kunne godt tenke meg han der. Da kunne vi flyttet Daniel Aase over på venstre og satt inn Abu på høyrekanten - som han trives klart best i. 

Jeg tror jeg hadde startet med disse: (4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Rolf Daniel Vikstøl
Henrik Robstad

Thomas Zernichow
Adnan Hadzic
Espen Børufsen

Abubakar Ibrahim
Niels Vorthoren
Daniel Aase

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi hjemme mot Florø, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Tapio Heikkila, Erlend Segberg
Florø: Christer Husa, Runar Hove, Vegar Gjermundstad, Halvor Solheim-Olsen, Kristoffer Ryland


NOEN TANKER TIL SLUTT
Forrige helg spilte vi mot Sandnes Ulf i et meget viktig oppgjør med tanke på å kapre den siste direkte opprykksplassen. Vi tok ledelsen etter en perle av Daniel Aase men lot hjemmelaget skape altfor mange sjanser på oss og bare en god Håkon Odal holdt oss inne i kampen. Og det var langtfra ufortjent at hjemmelaget etterhvert fikk scoringen sin. Vi fikk dog med oss et verdifullt poeng hjem til Kristiansand.

Bortsett fra Adnan Hadzic så har det blitt lite spillere inn, og mange har også etterlyst den nye sportssjefen som skulle komme, MEN i dag kom ansettelsen som vi alle har ventet på, og det var ikke Inge Andre Olsen eller noen andre av kandidatene som var blitt nevnt, men kaninen som ble dratt ut av tryllehatten var ingen ringere enn Tor-Kristian Karlsen. Dette er trolig den nordmannen med best nettverk og mest erfaring i den rollen Start ville fylle. Dette var en mann som de fleste trodde ville fortsette på det europeiske kontinentet eller tatt over en leder-rolle i Vålerenga eller en annen eliteserieklubb. Men neida. Han har nå skrevet under en avtale med Start for de neste 2.5 årene og alle lurer på hvordan det var mulig - men ikke Christopher Langeland og de andre gutta i Start En Drøm AS. De visste at Karlsen var ledig og tok en telefon, og etter flere møter der Karlsen fikk presentert planene og visjon til våre nye investorer, så var han overbevist om at hans neste jobb skulle bli i en OBOS-ligaklubb.

I dragsuget dro Tor-Kristian Karlsen med seg en merittert trener fra England. En trener som har hatt en finger med i spillet for utviklingen til spillere som Danny Welbeck, Danny Drinkwater og Jesse Lindgard. Han hadde bl.a 6 år i akademiet til Manchester United og det er ingen tvil om at dette er en person vi vil få stor glede av, og som trolig også sitter med et godt kontaktnett.

Det er egentlig veldig oppsiktsvekkende at en OBOS-ligaklubb klarer å hente slike personligheter som vi har fått presentert i dag og jeg tror vi bare kan konkludere med en eneste gang at våre nye investorer ikke bare har det i kjeften, men de viser at de mener alvor gjennom handlinger. Først snappet vi stortalentet Adnan Hadzic foran Odd og andre eliteserieklubber og nå henter vi trolig den beste sportslige lederen som var tilgjengelig. Jeg håper virkelig at de som var skeptiske nå ser at drømmen som disse gutta (og vi andre også) hadde er mulig å oppnå. De siste par ukene har vist at de mener alvor og at de er villige til å satse og akkurat nå bygges en grunnmur som vil føre oss opp i eliten i Norsk fotball. Jeg tror ikke disse gutta godtar noe som helst annet, så det er bare å sette på setebeltene for dette kan bli moro.

Jeg vil til slutt komme med en oppfordring til alle som leser dette stykket og som sjeldent eller aldri drar på stadion for å se Start spille: La deg begeistre av det som nå skjer. Legg bort pessimismen og Start En Drøm du også. Glem svake kamper og skuffelser fra fortiden og heller fokuser på det som er i fremtiden. Christopher Langeland og hans kompiser er i ferd med å legge et grunnlag for noe så utrolig spennende at det fortjener respons fra trege sørlendinger. Plutselig ser folk rundt forbi at Start er attraktive. På kort tid har en gjeng med rike investorer/Start-supporter valgt Start, et stortalent har valgt Start, en meget merittert sportslig leder har valgt Start, en erfaren engelsk trener og talentspeider har valgt Start og jeg er helt sikker på at det nå blir attraktivt for gode spillere og talenter å velge Start. Noe utrolig spennende er i ferd med å skje, og da er det på tide at alle oss andre også velger Start. 
Om det regner eller er sol, så velg Start. Om du må sitte i bil i 2 x 30 minutter, så velg Start. Om naboen eller kompisen din sier nei, så sier du ja og velger Start. Om du har revet ut alt hår på hodet i frustrasjon de siste sesongene, så velger du nå Start. 
Jo flere som velger Start, jo gøyere blir det, så bli med på oppturen, for opptur blir det!! La oss samtidig vise våre nye investorer, Even, styret og Tor-Kristian Karlsen at vi bryr oss om det som nå skjer. Still opp på Sparebanken Sør arena lørdag klokka 1500. Da kommer Mjøndalen og de skal få merke at det er en positiv vind som er i ferd med å feie over sørlandet. 

Vi trenger hvert eneste poeng vi kan i de siste 13 kampene - og Start-gutta trenger hver eneste person som kan bidra som Start-spiller nr 12! Velg Start på lørdag kl.1500! Start En Drøm!!

HEIA START!!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: