Bjørns supporterblogg: Nå lever drømmen om direkte opprykk

Hvis vi kunne putte Start inn i et nøtteskall, for så å knekke nøtta, hadde vi sett Starts sesong i det berømte nøtteskallet i går kveld. Foto: Tor Erik Schrøder

Annonse:

Hvis vi kunne putte Start inn i et nøtteskall, for så å knekke nøtta, hadde vi sett Starts sesong i det berømte nøtteskallet i går kveld. 

Det gikk fra en begredelig førsteomgang med null tempo, elendig presisjon og mest rot, til en andreomgang hvor sjanser ble skapt på løpende bånd, og fire av dem endte i Groruds mål. 

Det gjenåpnet også muligheten for direkte opprykk - jeg tuller ikke. Det er bare sju poeng opp til den plassen jeg har våte drømmer om, nemlig Eliteserie-plassen. 

Av alle, så er det Kåffa som innehar andreplassen nå, laget som spiller sine hjemmekamper på Ekebergsletta, som er mest kjent som Norway Cup-arenaen. Ikke til forkleinelse for Kristelig forening for unge menn, men det er mer «naturlig» at Start, som spiller sine hjemmekamper på Norges fineste arena, spiller i Eliteserien. 

Men dersom Kåffa, eller et av de andre lagene som ligger foran oss, klarer å spille seg opp, fortjener de plassen. Det må bare ikke skje.

Det er en himmelvid forskjell på å spille i Eliteserien kontra OBOS-ligaen. Både tilskuerinntektene og, ikke minst, inntektene fra medieavtalen, er i en helt annen verden. 

Og vi supportere vil heller banke Rosenborg, Bodø Glimt og Lillestrøm enn Åsane, Stjørdals Blink og Grorud. At Hans Tore i fotballkretsen og noen andre orker å reise rundt på disse balløkkene for å se Start, burde kvalifisere til ett eller annet.

Så derfor, spillere, trenere, Londsia og resten av supporterne:  Dere gir fanken ikke opp før siste spark på ballen er tatt. Direkte opprykk er faktisk mulig. Men vi tåler ikke flere tap, og helst ingen uavgjorte heller. 

Skulle det, mot formodning, ikke gå, er kvalifisering redningen. Men det gjelder å komme så høyt som mulig for å få greiest program. 

Så kjære Sindre, kjære spillere, kjære supportere: La oss gjøre ABSOLUTT ALT som står i vår makt for å oppfylle mine ønsker. Jeg orker bare ikke en sesong til i OBOS.
 

Annonse fra Obos-ligaen: