Belli tilbake med god internasjonal erfaring

Mandag kveld kom vår ferskeste landslagspiller, Matias Belli Moldskred, hjem fra sin første landslagssamling med Nicaragua, og med seg i bagasjen fikk han med seg en flott opplevelse med mål og målgivende i sin debutkamp.

Annonse:

Han har fortsatt ikke rukket å få sin offisielle debut for Start, men allerede før sesongstart 2021 ble Moldskred tatt ut i landslagstroppen til Nicaragua.

Stolt Belli i landslagsdrakt
Stolt Belli i landslagsdrakt

Den offensive midtbanespilleren har en mor fra Nicaragua og er derfor kvalifisert for å spille for det Sør-amerikanske landslaget.

– Jeg fikk informasjon om at de hadde fulgt med det seneste året og analysert kampene jeg hadde spilt for Raufoss, men hvordan de fant meg, er jeg faktisk ikke helt sikker på.

Og turen ble en opplevelse han sjelden kommer til å glemme.

– Selve flyreisen var hele 20 timer. Jeg reiste Oslo Istanbul, Istanbul – Panama med mellomlanding i Bogota, Colombia, og Panama – Nicaragua.

– Så var det rett på trening, så det var en tung første dag.

– Jeg ble godt tatt imot der. De var positive til at jeg reiste såpass langt.

Den første kampen mot Saint Lucia ble kansellert, etter at motstanderen måtte trekke laget fra turneringen. Så midtbanemannen vår fikk ikke sin landslagsdebut på hjemmebane, men måtte fly videre til Den dominikanske republikk.

Der møtte han og landslagskameratene Turks- og Caicosøyene, og laget fikk en knallstart på VM-kvalifiseringsgruppen.

Belli i aksjon for Nicaragua
Belli i aksjon for Nicaragua

Der ble han byttet inn i det 55.-minutt og fikk seg både målgivende og mål i sin debut.

– Da var det bare å skape så mye som mulig. Det er viktig med målforskjell i forhold til videre tid i gruppa. Det var gøy det. God kamp å komme inn i og debutere i. Jeg kunne komme inn med lave skuldre og bare skape så mye som mulig.

Det ble til slutt 7-0 til Nicaragua, noe som er landets største seier noen sinne.

– Ja, jeg hørte noe om det. Det var en kompis som fant ut det og sendte det til meg.

Veien til et eventuelt VM-sluttspill i Qatar er lang for Nicaragua, som må vinne gruppen for å gå videre til andre kvalifiseringsrunde.

Der kan de møte lag som Canada, Trinidad og Tobago og El Salvador i en kvalifiseringskamp over to runder.

Vinneren der går videre til et gruppespill i tredje runde, der USA, Costa Rica, Honduras, Mexico og Jamaica allerede venter.

Men ifølge Moldskred er VM i USA/Canada/Mexico i 2026 et mer realistisk mål for den fotballinteresserte nasjonen.

Der vil det nemlig være enda lag som blir kvalifisert, og CONCACAF (det nord- og mellomamerikanske fotballforbundet) vil få hele seks plasser.

Senere i sommer skal Nicaragua spille landskamper igjen, men nå er det Start og OBOS-ligaen som gjelder.

– Vi får ta det når det eventuelt kommer. Klubben hjalp meg veldig med å komme meg dit denne gangen. Det setter jeg pris på.

Moldskred vil måtte sitte i innreisekarantene ut denne uken, men det er forventet at han er tilbake på trening etter påske. Og med sesongstarten i boks og treningskampene like rundt hjørnet, gleder vi oss til å se Moldskred også herje i Start-drakten utover sommeren.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: