Basilio Ndong i Start til sommeren 2024

Basilio Ndong har skrevet kontrakt med Start fram til 1. august 2024

Annonse:

- Dette er en stor utfordring for meg. Jeg er blitt tatt godt imot av både trenere og lagkamerater, og trives veldig godt i byen og klubben. Nå skal jeg tilpasse meg den norske kulturen og lære språket. Jeg er virkelig glad for å være her, og motivasjonen min er høy, sier den sympatiske og fotrappe 22-åringen.


Basilio Ndong kom til Kristiansand og Start tidlig i september på låneavtale med den belgiske klubben KVC Westerlo. Låneavtalen var opprinnelig ut 2021, med mulighet for permanent overgang. Start-trener Sindre Tjelmeland er veldig glad for at venstrekanten nå er med i prosjektet hans i minst to og et halvt år til.


- Basilio har x-faktor i farten sin, som gjør ham god til å passere folk med ball. Han trenger fortsatt litt tid kulturelt, i den forstand at han er kommet til et nytt land med et nytt språk. Når han blir bedre til å forstå språket, så kommer alt til å bli enklere både for oss og ham. Dette er jeg sikker på at kommer til å bli bra, sier Tjelmeland.


Basilio Ndong debuterte for Start i 4-2-seieren over Mjøndalen i 3. runde i cupen 22. september. Det er en debut det fortsatt snakkes om i Kristiansand. 22-åringen var rett og slett en åpenbaring på venstrebacken, der han var opp og ned til han ble tatt av banen til stående applaus 10 minutter før slutt. Han hadde også målgivende til Martin Ramslands 2-1-mål.


- Jeg er fortsatt i en tilpasningprosess. Jeg ønsker bli bedre dag for dag og kamp for kamp, og på sikt bidra til å spille Start opp i Eliteserien igjen, sier Ndong, som etter 3-1-seieren over Ranheim på søndag dro hjem til Ekvatorial Guinea for å spille VM-kvalifisering mot henholdsvis Tunisia og Mauritania.


- Deretter kommer jeg tilbake til Kristiansand, før jeg returnerer til hjemlandet mitt for å feire jul med familien min, sier Basilio Ndong, som også et tatt ut til å spille i Afrikamesterskapet (Africa Cup of Nations). Mesterskapet åpner med oppgjøret mellom arrangørlandet Kamerun og og Burkina Faso 9. januar. Ekvatorial Guinea starter mot Elfenbenskysten 12. januar.

Annonse fra Obos-ligaen: