Banens bestemann på vei til Gold Cup

Damion Lowe var kampens beste spiller mot Skeid. Få timer senere satt han på flyet over Atlanterhavet, for å representere Jamaica i Gold Cup.

Annonse:

- Det var en tøff kamp, det forsvarte seg dypt. Men jeg synes vi fortjente å vinne, vi jobbet hardt for det, sier Damion Lowe etter kampen mot Skeid.

Publikum stemte ham frem som Starts beste spiller og han stikker dermed avgårde med den ettertraktede premien fra Strømmes: En bluetooth-høytaler fra JBL.

- Jeg synes jeg var ganske solid, jeg gjorde et par svake pasninger, men ingen er perfekte. Jeg gjorde så godt jeg kunne, og spesielt i denne kampen var det viktig ettersom jeg nå reiser til Gold Cup og ikke kommer til å se lagkameratene mine på ei stund, sier Lowe.

- Det er bra for klubben at vi har spillere som spiller på landslag og representerer klubben. 

- Jeg gjør mitt beste for både Start og Jamaica, så jeg håper på en fin turnering.


Vårsesongen ferdig

Lowe reiste til USA mandag morgen og allerede onsdag spiller Jamaica treningskamp mot USA. Om to uker starter Gold Cup, mesterskapet der de beste nasjonene fra Nord- og Mellom-Amerika møtes.

Jamaica spiller sin første gruppespillskamp 17. juni mot Honduras. Kampen spilles i Kingston, Jamaica, mens resten av kampene går i USA. Jamaica møter også El Salvador og Curaçao i gruppen. Finalen spilles 7. juli spilles på Soldier Field i Chicago. Start spiller siste kamp i vårsesongen 30. juni, og første kamp etter sommerpausen 21. juli, hjemme mot Ham Kam.

Trolig ser vi ikke Lowe i Start-drakt igjen før da. Det betyr at Espen Hammer Berger, Jesper Daland & co vil få muligheten til å vise seg frem i de siste tre kampene før pausen.

 

Sølv to ganger på rad

Jamaica har vært i finalen de to siste Gold Cup-mesterskapene, men tapte mot Mexico i 2015 og mot USA i 2017. 

Foruten Lowe så er Watford-midstopper Adrian Mariappa, Bayern Leverkusens ving Leon Bailey og det tidligere Manchester United-stortalentet Ravel Morrison (spiller nå i Östersund) blant de mest profilerte spillerne som er tatt ut i den 40 mann store troppen. Den endelige troppen på 23 spillere offentliggjøres denne uka. Lowe har vært fast på landslaget de siste årene og regnes som ganske sikker i troppen.

Annonse fra Obos-ligaen: