Avslutter helgen i Ulsteinvik

Det ble mye jubel da vi møtte Hødd hjemme i mai. Søndag møtes vi igjen, denne gang på Høddvoll i Ulsteinvik. (Foto: Svien Grundetjern)

Annonse:

I morgen, søndag, spiller vi vår siste bortekamp i årets OBOS-liga, og vi har spart en av de lengste borteturene til slutt. Hødd i Ulsteinvik på Nye Høddvoll stadion er på menyen søndag klokken 15:00.

K P
12 Sogndal 0 0
13 Stabæk 0 0
14 Start 0 0
15 Vålerenga 0 0

Vi ligger før runden plassert på femteplass, tre poeng foran Sogndal på sjetteplass, og to og fire poeng bak Kristiansund og Kongsvinger på henholdsvis fjerde- og tredjeplass. Det betyr at vi kan ende på alt fra sjette til tredjeplass i årets OBOS-liga. Høyere plassering betyr lettere og kortere vei i kvaliken. Med seier søndag vil vi i praksis være sikret dårligst femteplass, takket være overlegen målforskjell sammenliknet med Sogndal på plassen bak.

Hødd i desperat poengnød

Søndagens motstander kjemper en desperat kamp om å unngå nedrykk til PostNord-ligaen. Hødd rykket før denne sesongen opp til OBOS-ligaen, men er nå i fare for å bli sendt rett ned igjen. To runder før slutt ligger de på direkte nedrykksplass, ett poeng opp til kvalik og fire poeng opp til trygg grunn.

I forrige runde tok Hødd en viktig borteseier mot Raufoss, og runde før det tok de et sterkt poeng hjemme mot Sogndal. Laget fra Ulsteinvik har en tendens til å spille jevne kamper. På de siste ti kampene er det kun én kamp der forskjellen mellom lagene har vært mer enn ett mål, det var 3-0-tapet borte mot Moss.

Ung hovedtrener

I likhet med oss er hovedansvaret til A-laget til Hødd gitt til en ung trener trener. 33 år unge Joakim Dragsten fikk hovedtreneransvaret i Hødd i forkant av 2022-sesongen. Tidligere har han trent Eidsvold Turn i fire sesonger, fra 2018 til og med 2021, og Lokomotiv Oslo i 2026 og 2017.

NTB_IVqYNevdcNc.jpg
Joakim Dragsten kom til Hødd fra Eidsvold Turn før fjorårets sesong. Her er han avbildet da Eidsvold Turn møtte Vålerenga i NM 2021. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Hans første sesong i Hødd ble en særdeles vellykket sesong. Sesongen endte med opprykk til OBOS-ligaen, og Dragsten ble hedret med prisen "årets unge trener" av Norsk Fotballtrenerforening.

Ingen nye suspensjoner

I forrige kamp, 2-0-seieren hjemme mot Bryne, fikk vi ingen kort eller skader, hvilket betyr at hele troppen fra sist kamp er aktuell for spill på søndag. Det er kun de skadde spillerene Agon Sadiku, Eirik Schulze, Jack Lahne, Jon-Helge Tveita og Marius Nordal som ikke er være aktuelle til søndag.

DSC_0008.jpg
Eirik Schulze håper å kunne bidra på banen i kvaliken. Schulze har enda ikke spilt et eneste minutt av årets sesong, men er nå i full trening.

For hjemmelagets del er Erlend Hellevik Larsen suspendert til morgendagens kamp. Larsen fikk sitt fjerde gule kort for sesongen på overtid i forrige, og går dermed glipp av oppgjøret mot vårt lag.

I faresonen

Vi har fire spillere som vil måtte stå over kronekampen mot KFUM ved gult kort mot Hødd. Vito Wormgoor (7), Emir Derviskadic (5) Henrik Robstad (3) og Jasper Silva Torkildsen (3) er alle ett gult kort unna å måtte sone karantene.

Se kampen på TV2 Play eller Direktesport

Har du ikke valgt å ta den lange turen til Ulsteinvik for å se kampen med egne øyne, kan du se kampen godt plassert på sofaen. Oppgjøret sendes både på TV2 Play og på Direktesport.

Velger du å se Hødd-kampen på TV/Streaming, håper vi du neste helg benytter anledningen til å dra på Sparebanken Sør Arena for å se på kamp. Søndag 12. november spilles siste serierunde i OBOS-ligaen, og vi møter KFUM.

Alle billettene til den kampen selges for kun én krone, og både næringslivet og privatpersoner kan bidra med en kronesum per solgte billett for å støtte klubben.

Annonse fra Obos-ligaen: