Angrepsspiller klar for IK Start

Håkon Lorentzen er klar for IK Start. 26-åringen har signert kontrakt som varer ut 2025.

Annonse:

IK Start er enige med Håkon Lorentzen om en kontrakt ut 2025. Lorentzen kommer gratis til klubben etter at kontrakten med Helmond Sport gikk ut 1. juli. 

- Det kjennes bra å signere for Start. Inntrykket er veldig bra. Jeg har vært her et par ganger som motstander og man merker at Start er en stor og fin klubb. Jeg er en hardtarbeidende kombinasjonsspiller som liker å være involvert i spillet, sier Håkon Lorentzen.

DSC_0039 kopi.jpg
Håkon har tidligere spilt for Brann, Åsane, Sandefjord og Helmond Sport.

Den 26 år gamle angrepsspilleren fra Bergen har sin første trening med klubben tirsdag 9. juli. Lorentzen er spilleklar fra overgangsvinduet åpner 17. juli, noe som betyr at han kan få sin debut for Start allerede mot Vålerenga på Sparebanken Sør Arena tre dager senere, 20. juli.

Ble tidenes yngste målscorer i Tippeligaen.

Lorentzen debuterte i 2013 for Brann i Tippeligaen allerede som 15-åring, da mot nettopp Start. Han ble med det den yngste spilleren for Brann gjennom tidene, og tidenes tredje yngste Tippeliga-debutant. Lorentzen ble også tidenes yngste målscorer i Tippeligaen mot Tromsø samme sesong, en rekord som ble brutt av ingen ringere enn Martin Ødegaard.

Han har de to siste sesongene spilt for Helmond Sport på nivå to i Nederland. Han har også en fortid fra Åsane og Sandefjord. 

Håkon Lorentzen har totalt 34 kamper for Norges U15-, U16- U17-, U18- og U19-landslag, og han har notert seg for imponerende 21 mål med flagget på brystet. 

DSC_0042 kopi.jpg
Håkon gleder seg til å spille i gult og svart.

Azar glad for at Håkon valgte Start

- Jeg er glad Håkon valgte Start. Håkon er en hardtarbeidende type som også er god i kombinasjonsspillet. Han bringer også med seg erfaring fra både norsk og internasjonal fotball, sier hovedtrener Azar Karadas.

Velkommen til IK Start, Håkon!

Annonse fra Obos-ligaen: