- Angrep er det beste forsvar

Frank Thomassen om tålmodighet, håp og Starts muligheter mot Stabæk.

Annonse:

Start har fått en tung start på sesongen, men det er kun spilt fem av 30 seriekamper. Det er fryktelig jevnt på tabellen og en seier vil føre oss opp flere plasser. Jeg tror fort den seieren kan komme på Nadderud, men skulle det bli nytt poengtap - så har jeg 100 prosent tillit til det prosjektet som Start En Drøm-gutta har satt i gang. Jeg er helt sikker på at alle i Start-systemet jobber knallhardt for at dette skal snu - og da er det viktig at vi som har et hjerte som banker for klubben også trekker i samme retning.

STABÆK FOTBALL
Stabæk har virkelig etablert seg i toppdivisjonen. Siden 1995 har laget spilt i toppdivisjonen i 21 av 23 sesonger og i denne perioden har de 1 seriegull, 1 sølvmedalje og 3 bronsemedaljer i tillegg til at de har spilt 2 cupfinaler hvor de vant den ene av disse. Men laget har slitt noe i de siste sesongene og endte som nummer 14 i 2016, før de slo Jerv i to veldig jevne kvalik-kamper. I fjor endte laget på en 9 plass mens de i likhet med Start har slitt så langt i 2018-sesongen.

Laget har dog spilt 4 av 5 seriekamper på bortebane, men samtidig har de ikke spilt mot noen av de antatt beste lagene - bortsett fra Brann som de tapte 0-3 for i helga. Laget imponerte heller ikke i cupkampen mot Ullern, til tross for at de spilte med mange av sine beste spillere. Faktisk lå de lenge under 0-2, men scoringer av Boli og Ohi i det 87 og det 89 minutt reddet ekstraomganger.

Toppscorer for Stabæk så langt er Ohi med 2 scoringer, men også han har i liket med laget slitt veldig så langt i sesongen. Det virker forresten som om Stabæk er veldig avhengig av en Ohi i form for at laget skal lykkes.

Hjemmelaget har lite skadeproblemer og trener Toni Ordinas kan dermed velge fra en fulltallig tropp.

Stabæk har tatt i mot Start 12 ganger og 7 av kampene har endt med hjemmeseier. 3 kamper har endt med uavgjort mens 2 kamper har endt med Start-seier. Målforskjellen er 30-14


STABÆK'S 5 SISTE KAMPER
2 april: Ranheim - Stabæk 4-1 (serie)
8 april: Sandefjord - Stabæk 1-1 (serie)
15 april: Stabæk - Tromsø 1-1 (serie)
18 april: Ullern - Stabæk 3-5 etter ekstraomganger (cup)
21 april: Brann - Stabæk 3-0 (serie)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Her er det naturlig å nevne Ohi - som scoret 19 mål på 30 kamper i 2017-sesongen, men jeg vil i stedet nevne en annen spiller som kanskje ikke så mange er klar over.
Hugo Vetlesen er en meget talentfull unggutt som spiller på midtbanen til Stabæk. Hos Nettavisen har han 5.00 i snitt på spillerbørsen - som sammen med Demidov er best på laget. Vetlesen fylte nettopp 18 år, men har spilt på dette nivået en stund nå. Han spilte 23 kamper fra start i Tippeligaen 2017
Vetlesen har startet samtlige kamper for Stabæk så langt, men har en tendens til å plukke opp en del kort. I fjor endte det med 5 gule mens det allerede har blitt 3 gule kort på hans 5 første kamper denne sesongen. Dette er nok en spiller som vi vil se mye mer til i årene som kommer.

IK START
Til denne kampen er Simon Larsen tilbake og han går helt sikkert rett inn på laget. Det er større usikkerhet hvem som tar den andre plassen i midtforsvaret. I og med at Lowe har slitt endel de siste kampene vil jeg tro at det blir Hammer-Berger som tar den plassen.
På midten tar nok Aremu den defensive anker-rollen mens jeg tipper vi stiller med Tobias Christensen og Isaac Twum som indreløpere. Dette er samme trio som spilte serieåpningen mot TIL med stort hell. Fremme tror jeg vi får se Bringaker, Floki og Sigurdarson. Jeg synes Bringaker var frisk etter han kom inn mot RBK og fortjener å starte nå. Sigurdarson har også hatt et par gode kamper og vil nok starte.

Jeg tipper vi starter med disse (4-3-3):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Espen Hammer-Berger
Simon Larsen
Elliot Kack

Isaac Twum
Afeez Aremu
Tobias Christensen

Aron Sigurdarson
Kristjan Floki Finnbogason
Mathias Bringaker


I FARESONEN
Det begynner nå å bli en del gule kort, så det er litt interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot FK Haugesund. I den kampen er følgende spillere i faresonen:
Start: Damion Lowe
FK Haugesund: De har ingen spillere med karantene mot oss. (faktisk har de kun 1 gult kort så langt)

NOEN TANKER TIL SLUTT
Som forventet fikk vi det vanskelig i Trondheim. Det var ingen tvil om at Mark Dempsey stilte veldig defensivt i den kampen med et 4-2-3-1 system og målet var nok å hindre Rosenborg i å skape altfor mye på oss, og at vi kanskje kunne kontre inn en scoring eller to.

1.omgang ble vi trykket kraftig tilbake og vår nye keeper Jonas Deumeland holdt oss inne i kampen med flere kvalifiserte redninger. Spesielt skuddet fra Bendtner som han fikk slått via stanga og ut var det høy klasse over. Stort sett var han trygg og god - spesielt i 1.omgang.

2.omgang startet på verst tenkelig måte med en Rosenborg-scoring etter kun 2 minutter. Det var nok mange som fryktet at vi ville sprekke som vi gjorde mot VIF, men faktisk så endret den scoringen kampbildet og plutselig var det Start som måtte fram på banen - og det virket som om det passet Start-gutta bedre. Plutselig fikk vi mye mer kontroll over ballen og vi skapte også en stor sjanse da Lowe kom rundt på kanten og la inn til Bringaker som headet mot lengste hjørne. Bare en strålende redning av Andre Hansen hindret utligning der.
At Rosenborg fikk en scoring til rett før slutt ødela ikke en ganske god omgang av Start-gutta.
Det ble dog nytt tap - det fjerde på rad og fortsatt bunnplass på tabellen.

Nå er det derimot klart for hengekampen fra 2.serierunde og fra å se et meget defensivt lag i Trondheim, tror jeg vi får se et mye mer offensivt lag på Nadderud. Jeg tror Start er et bedre angrepslag enn forsvarslag og det blir jo ofte sagt at "angrep er det beste forsvar". Jeg håper virkelig at Start går ut for å angripe i denne kampen. Vi trenger en god opplevelse og jeg mener at vi har mer enn god nok kvalitet i laget til å vinne denne kampen. Samtidig håper jeg at vi varierer litt i oppbyggingen og at vi ikke skal spille oss ut fra eget forsvar for enhver pris. Mot RBK så varierte vi litt mer og det tror jeg er lurt også her. Det er ikke noe problem å slå lange baller, så lenge midtbanen er gode til å vinne andreballene. Da slipper vi også faren for å miste ballen i farlig posisjon og mot Stabæk er det i allefall én spiss som kommer til å straffe oss hardt om vi slurver bakover.

Det er mange som mener at det er fullstendig krise om vi ikke vinner denne kampen. Selv om det er en viktig kamp, så er jeg enig med Christopher Langeland som maner til tålmodighet. Han har sagt flere ganger at Start ikke er med i en sprint, men at man er med på et maraton. I et maraton betyr det ingenting hva man gjør de første kilometerne, hvis man sprekker mot slutten. Derimot er det ofte man ser folk starter rolig og så kommer sterkere og sterkere mot slutten av løpet. Slik tror jeg det blir med Start denne sesongen. Jeg er rimelig sikker på at poengfangsten vår blir langt bedre i andre halvdel enn i første halvdel og ser ingen grunn til at vi skal begynne å tvile på prosjektet som er i gang i klubben.

Dessuten så hjelper det absolutt ingen om Starts supportere nå vender Dempsey, TK eller våre nye eiere ryggen. La oss vise gutta at vi ikke gir opp fordi vi har fått noen svake resultater i starten. Starts nye eiere har sagt at de har forpliktet seg for 10 år - minst. Det de ber om nå - er tålmodighet.

Jeg synes det var så utrolig bra det IK Start la ut på Facebook/Instagram tirsdag:

"There will be obstacles.
There will be doubters.
There will be mistakes.
But, with hard work, there are no limits"

Start er i ferd med å bygge opp noe stort - og den reisen vil i alle fall jeg være med på. Jeg støtter klubben i medgang og i motgang. Skulle det bli tap mot Stabæk så vet jeg at både Dempsey, TK og resten av Starts spillere og administrasjon vil jobbe knallhardt for å snu rekka med tap til en rekke med seire.

Vi kan - og skal ikke gi opp nå. Vi har kun spilt 1/6 av serien og det er 75 poeng igjen å spille om.

Jeg tror det er gode sjanser for at tapsrekka ender allerede mot Stabæk - og at vi kan begynne klatringen på tabellen!

Lykke til alle Start-venner!

FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: