Amund Wichne - Starts poengvinner helt bakerst

Med disse hendene har Amund Wichne vartet opp med flere poengvinnende redninger for Start i sommer. Nå vil 24-åringen stoppe serieleder HamKams seiersrekke kommende søndag.

Annonse:

- Jeg er godt fornøyd med hvordan jeg har prestert i de fleste kampene jeg har fått spille denne sesongen. Jeg føler jeg har fått god kontinuitet i spillet mitt og holdt et jevnt høyt nivå. Det er bare gøy å kunne bidra såpass sterkt til at laget plukker poeng, sier Start-keeperen når vi møter ham etter torsdagens trening.

I kampen mot Sogndal sist søndag stod Amund Wichne for kanskje kampens største prestasjon. Det var da han på stillingen 1-1 slo Endre Kupens kanonskudd fra kort hold over mål.

- Jeg tror nesten samtlige spillere var inne i boksen vår. Likevel hadde jeg en veldig god posisjon, akkurat en liten glipe slik at jeg så utgangen på skuddet og fikk slengt opp en labb. Jeg fikk en solid touch på ballen og slått den over. Det var deilig. Du får en sånn energiboost av å vite at redningen kan ha bidratt til at vi fikk poeng.

- Er det den beste redningen du noen gang har gjort?

- Jeg tror nesten jeg setter en mot Raufoss her hjemme (1-1 17. juli – red.anm.) hakket høyere. Jeg er selvsagt veldig fornøyd med den mot Sogndal også. Men den er jo en klassisk refleksredning fra kort hold. Headingen fra Raufoss-spissen som jeg fikk vekk nede til høyre, var nok mer avansert å gjøre.

På rundens OBOS-lag

 

Amund Wichne overtok plassen mellom stengene på førstelaget da Jonas Deumeland ble skadet i forkant av Grorud-kampen 22. juni (4-1-seier – red.anm.). Der gjorde han også flere gode redninger, og ble belønnet med plass på rundens lag i OBOS-ligaen. Dette var også Sindre Tjelmelands første kamp som Start-trener.

- Føler du at keeperplassen på førstelaget nå er din?

- Jeg føler i alle fall at jeg har prestert så bra at jeg skal spille neste kamp. Nå er det HamKam som gjelder, så er det bare å levere der og gjøre seg fortjent til å stå kampen etterpå. Jeg har såpass stor tro på meg selv at jeg tror jeg spiller mot HamKam. Det er i grunnen så langt jeg tenker.

- Hva vet du om HamKam?

- Det er jo bare å se på tabellen og se hvor godt de har gjort det. De er et solid lag som spiller på ganske enkle premisser. De er direkte, aggressive, intensive i presset og har en veldig stor ærgjerrighet rundt å beskytte egen boks. Det blir en sabla tøff kamp. Vi må virkelig være på vårt aller beste for å kunne tukte dem.

- Hvor viktig er kampen?

- Den er superviktig. Skal vi klatre på tabellen, så må vi ta hver eneste trepoenger som det er mulig å ta. Det begynner allerede mot HamKam. Det å plukke trepoengere hjelper jo på selvtilliten og prosjektet vi holder på å bygge, og har tro på. Om det er HamKam eller Grorud eller Stjørdals-Blink, eller hvem det er, så må vi fighte for livet. Vi går alltid inn med en desperasjon etter å vinne, sier Amund Wichne.

 

- Har vist seg tilliten verdig

 

Assistenttrener Endre Eide (27) er svært godt fornøyd med hvordan Amund Wichne, bokstavelig talt, har tatt opp hansken og grepet muligheten etter at Jonas Deumeland skadet fingeren sin.

- Ja, Amund har virkelig vist seg tilliten verdig og vært en stabil og god keeper for oss, sier det unge trenertalentet fra Husnes i Kvinnherad kommune i Vestland.

- Hvordan vil du beskrive enhåndsredningen hans mot Sogndal?

- Det var selvsagt en god redning, men først og fremst var den viktig på et ekstremt viktig tidspunkt. Refleksene til Amund har det aldri vært noe i veien med. Han er flink på streken, og jeg er ikke overrasket over at det kom en kjapp arm der.

- Hvor viktig blir en formsterk Amund Wichne på Briskeby til søndag?

- Forhåpentligvis så får han ikke så mye å gjøre. Men dersom han må i aksjon, så vet jeg at han er klar. Amund har bygd på seg selvtillit og autoritet i det han gjør. Han er trygg og god med ballen i det som skjer i forhold til frispilling og er en viktig brikke i forhold til å få totalen til å se bra ut.

- Hva vil du si om viktigheten av søndagens kamp?

- Vi har selvfølgelig alltid lyst til å vinne. Det er det aldri tvil om. Så får prestasjonen være det som gjør at vi vinner slik at vi kan bygge videre på det vi er begynt på. Det er prestasjonene over tid som skal frembringe de resultatene vi ønsker, avslutter Endre Eide.

Annonse fra Obos-ligaen: