1-0 Alagie Sanyang ‘10
2-0 Mathias Grundetjern ‘19
3-0 Alagie Sanyang ‘25
4-0 Henrik Gjesdal ‘87

Start åpnet kampen bra, og de viste langt større aggressivitet enn mot Vindbjart forrige helg. Laget virket sikrere i forsvar og skapte mange fine sjanser både ved angrep på kanten og høye pasninger i bakrom.

Og Start tok også en fortjent ledelse etter ti minutter, da Luc Mares fant Alagie Sanyang med en fin gjennombruddspasning, og vår nye angrepsspiller lobbet pent inn 1-0.

Start fortsatte å kjøre over bortelaget, og Sander Sjøkvist bar bare millimeter unna å doble ledelsen bare minuttet etterpå, da han driblet seg forbi to spillere og banket ballen i stanga.

Eirik Schulze var også nære på et par ganger, men mandalitten hadde ikke fått stilt inn siktet sitt riktig enda.

Det hadde derimot prøvespilleren Mathias Grundetjern, som startet angrepet foran 2-0 og plasserte seg fint i feltet til å motta innlegget fra Sjøkvist og dermed kunne doble ledelsen til de gule og svarte.

Samme mann var på farten igjen ikke mange minutter senere, da han vant ballen høyt og sendte Sanyang igjennom alene med målvakten, og angrepsspilleren var iskald og økte til 3-0 før halvtimen spilt.

Egersund satte et lite press på Start de siste minuttene av førsteomgangen, men hjemmelaget kunne gå pause med en fortjent ledelse etter de første 45.

I andreomgang kom Adrian Nilsen, Peter Reinhardsen og Amund Wichne inn for Start, mens Bjarni Antonsson, Vito Wormgoor og Jasper Silva Torkildsen forlot banen.

Gjestene yppet seg i starten av andreomgangen, men Wichne og Start-forsvaret ryddet unna.

Ti minutter ut i andreomgangen kunne og burde Sanyang blitt tremålscorer, da han fikk avslutte fra kloss hold etter et glitrende innlegg fra Kristoffer Tønnessen, men ballen gikk like utenfor mål.

Start klarte ikke å opprettholde det fine presset fra førsteomgangen og lot Egersund komme mer med i kampen.

Med 25 minutter igjen av kampen gjorde Start en rekke bytter, og de resterende åtte spillerne fra førsteomgangen fikk velfortjent hvile.

Da kampen å ut til å ebbe ut i 3-0-seier til Start, dukket innbytter Henrik Gjesdal opp og headet inn 4-0-scoringen etter et hjørnespark fra Eman Markovic.

Kampen endte til slutt 4-0 og en fin gjennomkjøring av laget. Særlig førsteomgangen blir stående som årets til nå beste prestasjon, og allerede fredag venter en enda større test, da Start møter Brann i hjemme i Kristiansand.

Slik så vi kampen:

10 min: 1-0 til Start ved Alagie Sanyang.

Luc Mares lobber ballen inn i feltet fra midtbanen og finner Sanyang på et fint løp. Angrepsspilleren lobber elegant over målvakten og sender Start i ledelsen.

12 min: Sander Sjøkvist med en kjempeprestasjon på høyrekanten. Dribler seg forbi to Egersund-forsvarere og smeller ballen i stanga.

13 min: Ny ball inn i bakrom, denne gangen fra Bjarni Antonsson, men avslutningen fra Eirik Schulze går over mål.

19 min: 2-0 til Start ved prøvespiller Mathias Grundetjern.

Grundetjern finner Kristoffer Tønnessen på venstrekanten. Grimstad-gutten legger inn på bakerste stolpe, der Sander Sjøkvist ligger helt alene. Han legger ballen pent ut igjen til Grundetjern, som er sikker fra 7-8 meter.

22 min: Ny sjanse til Start etter at Tønnessen finner Schulze foran mål, men avslutningen går over mål.

25 min: 3-0 til Start. Dagens andre fra Alagie Sanyang.

Grundetjern involvert igjen, da han vinner ballen høyt og sender Sanyang igjennom alene med målvakten. Angrepsspilleren lar seg ikke be to ganger og setter inn 3-0.

40 min: Egersund med sin første store sjanse i kampen, men Jasper Silva Torkildsen er med på notene.

45 min: Lagene går til pause på stillingen 3-0.

49 min: Egersund farlig frempå i starten av andreomgangen, men Wichne og Start-forsvaret får klarert.

51 min: Start får frispark i god posisjon. Tønnessen banker ballen i muren, og Schulze header utenfor på det påfølgende innlegget.

56 min: Nydelig spill av Start. Tønnessen får ballen på venstrekanten og legger et flott innlegg til Sanyang alene med målvakten, men tomålsscoreren setter ballen like utenfor fra kloss hold.

64 min: Start gjør bytter:

Inn: Gjesdal, Molskred, Sanyang, Markovic, Robstad, Emil Pedersen, August Frobenius, Chukwuemeka Kalu.

Ut: Sjøkvist, Valsvik, Mares, Grundetjern, Tønnessen, Sanyang, Schulze, Bergan

76 min: Gult kort til Eman Markovic for å spille bort ballen.

87 min: 4-0 til Start ved Henrik Gjesdal.

Bergenseren er sterkest i lufta etter et hjørnespark fra Eman Markovic.

90 min: Kamp slutt. Start vinner 4-0.