3-1-tap for Enga etter 3x30 min. i Sandefjord

Start tapte 3-1 i treningskampen mot Vålerenga på gamle Sandefjord stadion tirsdag ettermiddag.

Vålerenga – Start 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Kamp over 3x30 minutter. Gamle Sandefjord stadion.

1-0 Petter Strand ‘24
2-0 Petter Strand ‘45
3-0 Vidar Örn Kjartansson ‘76
3-1 Bjarni Mark Antonsson ’81 (str.)

Start var fullt på høyde med Eliteserie-laget Vålerenga de første 30 minuttene og skapte flere gode sjanser ved Eirik Schulze og Jonathan Braut Brunes. Men det var Oslo-laget som tok ledelsen etter 24 minutter ved Petter Strand.

Start hadde mye ball og viste til tider flott angrepsspill mot den gode motstanderen.

I den andre omgangen var Vålerenga mye mer involvert og presset til tider Start godt tilbake på banen. De doblet også ledelsen etter 45 minutter ved Petter Strand, en ledelse som var fortjent etter spillets gang.

Unggutten Emir Derviskadic imponerte med noen flotte ballferdigheter og var med på å få laget inn i kampen igjen, og Start tok over litt mer av spillet mot slutten av omgangen uten å skape de aller største sjansene.

I den tredje omgangen byttet begge lag flere spillere. Start byttet samtlige spillere bortsett fra Antonsson og Thorkildsen, og inn kom blant annet prøvespillerne Eden Bly og Vindbjart-spilleren Daniel Eikeland.

Vålerenga fortsatte presset og skapte noen farligheter foran Thorkildsen i Start-buret, og islendingen Kjartansson økte til 3-0 etter 76 minutter på en flott heading etter et heller svakt innlegg fra venstre.

Start reiste seg igjen og skapte en del farligheter ved blant annet Basilio Ndong og Mathias Grundetjern, og sistnevnte skaffet også Start straffespark ti minutter før slutt. Det satte islendingen Bjarni Antonsson i mål til 3-1.

Grundetjern var også nære på å redusere til 3-2, men avslutningen fra innenfor 16-meteren gikk like utenfor målet til Vålerenga.

Dermed endte det med årets første tap i treningskampene, men mye positivt å ta med seg de kommende ukene.

Starts Kristoffer Tønnessen i duell med Vålerenga-spiller Tobias Christensen.

Slik så vi kampen minutt for minutt:

1 min: En umiddelbar sjanse til Vålerenga etter bare 20 sekunder når Torkildsen nesten gir bort ballen til Vålerenga. Men det blir ikke mål ut av det.

5 min: Fin fotball av Start. Sjøkvist får lagt inn til Braut Brunes, men avslutningen går over målet til Vålerenga.

7 min: Start vinner ballen høyt, men innlegget blir for dårlig og sjansen renner ut i sanden.

8 min: Sjøkvist kommer frem på høyrekanten på nytt og får avsluttet fra innenfor 16-meteren, men skuddet går over mål.

15 min: Vi er halvveis ut i den første av tre omganger i Sandefjord. Start har klart å holde en del i ballen mot Eliteserie-laget Vålerenga og skapt flere ok muligheter. Vi er fullt på høyde så langt.

17 min: Og så får vi en ENORM mulighet. Flott gjennombruddspasning fra Valsvik til Schulze, som setter ballen i stolpen.

22 min: Sanyang og Braut Brunes kontrer, men får ikke tråklet seg igjennom forsvaret.

23 min: Frispark til Vålerenga på kanten av 16-meteren.

24 min: Petter Strand setter inn 1-0 til Vålerenga etter frisparket.

29 min: Ny sjanse til Start og Eirik Schulze etter en stikker fra Sanyang, men skuddet går utenfor målet til Vålerenga.

30 min: Vålerenga dribler seg igjennom fra venstrekanten, men Start får klarert.

Pause

– Jeg synes det er ganske mye bra. Vi står bra til et veldig bra fotballag. Vi skaper nok til å score både 1 og 2 mål, sa Sindre Tjelmeland til fvn.

I pausen gikk Kristoffer Valsvik ut og Bjarni Mark Antonsson kom inn.

35 min: Braut Brunes rives ned av Skaret og gult kort til Vålerenga-spilleren.

38 min: Vålerenga med mer av banespillet i denne andre av tre omganger, men de store sjansene har uteblitt.

40 min: To innlegg fra Sjøkvist fra høyre. Braut Brunes får til slutt avsluttet over målet.

45 min: Vålerenga går opp i 2-0 ved Petter Strand etter fint spill på høyrekanten.

48 min: Start får en sjanse etter at Luc Mares spiller igjennom Schulze, men Haug i Vålerenga-målet plukker ballen foran Start-beina.

50 min: Fin mulighet for Start og Sjøkvist, men Skaret får avklart.

54 min: Et par hjørnespark for Vålerenga, men det ender opp med et skudd fra Hedenstad som går utenfor målet.

55 min: Emir Derviskadic viser glitrende ballegenskaper når han drar av flere Vålerenga-spillere, før han spiller ballen fint fremover til en lagkamerat. En herlig kamp av vår nye nummer 7.

Vi nærmer oss dagens andre pause. Fortsatt 2-0 til Vålerenga.

60 min: Hjørnespark til Vålerenga. Det er trolig det siste som skjer i denne omgangen.

Pause

Thorkildsen - Reinhardsen, Frobenius, Robstad - Tveita, Eikeland, Antonsson, Ndong - Bly, Svela, Grundetjern.

62 min: Vålerenga med en sjanse etter at Kjartansson får ballen på lengste stolpe, men skuddet går heldigvis utenfor.

63 min: Ndong dribler seg forbi to Enga-spillere og får frispark i fin posisjon.

64 min: Det blir bare et hjørnespark som det ikke blir noe ut av.

66 min: Stor sjanse for Vålerenga på kontring, men avslutningen fra Kjartansson har Thorkildsen kontroll på.

76 min: Islendingen Kjartansson header inn 3-0 til Vålerenga etter et innlegg fra venstre. En god prestasjon av spissen.

78 min: Så går ballen i mål igjen for Vålerenga, men Thorkildsen får frispark etter en duell.

80 min: Ndong finner Grundetjern som blir felt i 16-meteren. Start får straffespark.

81 min: Bjarni Antonsson setter straffesparket i mål til 3-1.

84 min: Start flinke til å spille av seg press og får holdt litt i ballen nå i sluttminuttene. Ndong får lagt inn, men Vålerenga avklarer.

89 min: Kjempesjanse til Start når Svela tar med seg ballen oppover høyrekanten og finner Grundetjern foran mål, men den tidligere Fløy-spilleren setter ballen utenfor forholdsvis upresset. Svært nære en redusering der.

90 min: Kampen er over. Vålerenga vinner 3-1.