Les deg opp før kampen

Frank Thomassen blogger om kampen mot Strømsgodset.

FORAN START - STRØMSGODSET 

Da var det klart for en ny kamp - etter en etterlengtet pause for Start-gutta. Denne uken ble det klart at Kjetil Rekdal skal trene Start-laget de neste 2,5 sesongene. Jeg tror dette er et godt valg. Kjetil Rekdal er en vinnerskalle som hater å tape. Hvis han klarer å overføre denne evnen over på spillerne så kan det bli en morsom sommer og høst for oss som heier på Start. Ta turen til Sparebanken Sør Arena søndag kveld og vis at du også vil bli med å hjelpe laget oppover tabellen.


TABELLEN
12. Strømsgodset..12...3-3-6...16-19...12 poeng
15. Start..............12...2-1-9....9-27.....7 poeng

STRØMSGODSET IDRETTSFORENING
Strømsgodset har variert enormt de siste 18 månedene. Etter halvspilt serie i fjor hadde laget vunnet kun 3 kamper og lå midt i nedrykksstriden med kun 15 poeng på 15 kamper. 
I andre halvdel av sesongen vant de 11, spilte 2 uavgjorte og tapte kun 2 kamper. Dermed klatret laget helt opp på en 4. plass på tabellen. 
I vinter forsterket i tillegg klubben med Herman Stengel, Mustafa "Mos" Abdllaoue og Amahl Pellegrino og dermed var Godset en av de klare medaljefavorittene foran årets sesong startet.
Laget startet også OK med 2 uavgjorte og en sterk 4-1 seier borte mot Vålerenga, men etter dette var det mye motgang for gutta til Tor Ole Skullerud. Før kampen mot Sandefjord i forrige serierunde hadde laget 6 strake kamper uten seier og blant annet et ydmykende 0-4 tap for Kristiansund. I forrige serierunde vant de 2-0 mot Sandefjord, men det er ingen tvil om at laget har skuffet enormt denne sesongen.

Som konsekvens av dette trakk Tor Ole Skullerud seg fra jobben som trener denne uken. Bjørn Petter Ingebretsen tar over midlertidig mens klubben leter etter ny hovedtrener. "BP" hadde stor suksess med klubben i andre halvdel av 2015 og i 2016, men måtte gi seg pga helseårsaker. Det er uansett en populær mann som tar over Godset foran kampen mot Start.

Ellers så har Godset fått ekstra mediaomtale denne uken da verdens raskeste mann, Usain Bolt, har trent med klubben. Han fikk også 20 minutter i en treningskamp, men det var nok aldri aktuelt med noe kontrakt.

Toppscorer for Strømsgodset er Marcus Pedersen med 9 scoringer - noe som også er flest i hele Eliteserien.

Er ikke kjent med at Godset har spesielle skadeproblemer, men kamptroppen er klar og der er ikke Herman Stengel med, så mulig han sliter med en skade. Godset kommer uansett med en slagkraftig gjeng til kampen i Kristiansand.

Start har tatt i mot Godset 17 ganger i Kristiansand og har vunnet 4 av disse. 6 kamper har endt med uavgjort mens Godset har vunnet 7 ganger. Målforskjellen er 37-38.


STRØMSGODSET'S 5 SISTE KAMPER
9 mai: Bærum - Strømsgodset 0-3 (cup)
13 mai: Strømsgodset - Sarpsborg 1-2 (serie)
16 mai: Molde - Strømsgodset 2-0 (serie)
21 mai: Kristiansund - Strømsgodset 4-0 (serie)
27 mai: Strømsgodset - Sandefjord 2-0 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Her er det mange spillere som kunne blitt trukket fram. Blant annet Bassel Jradi som var fantastisk i andre halvdel av fjoråret, mens som har slitt mye mer denne sesongen. Men, det er jo umulig å ikke nevne Marcus Pedersen i en spalte som dette. Pedersen har scoret 9 mål på 12 kamper. Faktisk er det bare fire andre spillere som har scoret mål for Godset så langt i serien. Marcus Pedersen er nok absolutt en av de beste spissene i Eliteserien. God avslutter, sterk i lufta og det blir utrolig viktig for Starts forsvar å ta han ut av kampen. Da øker sjansen til poeng betydelig.


IK START
Vi har endel spillere som ikke er tilgjengelige til denne kampen. Tobias Christensen og Floki Finnbogason soner begge karantene for 4 gule kort. Simon Larsen er også ute med skade, sammen med Hollingen, Salvesen og Opdal. I tillegg er Isac Twum i faresonen for å måtte stå over denne kampen, også han med en liten skade. 

Det meste tyder på at Start går ut i en 4-2-3-1 formasjon og at man starter med disse:

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Damion Lowe
Henrik Robstad
Elliot Kack

Adnan Hadzic
Afeez Aremu


Kevin Kabran
Kasper Skaanes
Espen Børufsen

Mathias Bringaker


I FARESONEN
Mange spillere har nå fått en del gule kort, og dermed er det litt interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Kristiansund. Dermed må følgende spillere unngå kort i denne runden:
Start: Isaac Twum, Afeez Aremu, Damion Lowe
Kristiansund: Daouda Bamba


NOEN TANKER TIL SLUTT
Da var Kjetil Rekdal ansatt som ny hovedtrener. Dette er en gammel ringrev - og en skikkelig vinnerskalle. Det blir utrolig spennende å se hva han kan få til med troppen. Han har vunnet serien med Vålerenga og han har kommet til cupfinalen 5 ganger - og vunnet alle sammen. Bare det er et godt nok argument for å gi han jobben. I tillegg er Kjetil Rekdal er en type som hater å tape - og han er nok ikke redd for å gi spillerne beskjed om disse ikke presterer på det nivået som kreves. 

Vi vil nok se et litt mer kynisk Start-lag som ikke tar sjanser bakover på banen - altså den rake motsetning til Mark Dempsey som absolutt ville at laget skulle spille seg ut fra forsvaret hver gang. Nå har spillerne fått beskjed om å enten spille ballen tilbake til keeper, eller å slå ballen langt opp i banen. Det er fornuftig. Om vi ikke slipper inn mål, så taper vi i hvertfall ikke.
I tillegg så vil vi få se et Start-lag som vil slå knallhardt til med en gang ballen vinnes. Vi har sett altfor mange kamper der vi har hatt ballen mye, men der ballen har blitt spilt bakover og på tvers - uten at det resulterte i noe som helst offensivt. Nå vil vi nok få se et Start-lag som har mye mindre ball, men som er farlige mye oftere når vi vinner ballen. I tillegg til dette har det også blitt jobbet mer med dødballer - igjen et område der det er mye rom for forbedring både offensivt og defensivt.

Tross alt har vi mange gode spillere, men disse har ikke fått vist seg fra sin beste side med den måten vi har spilt på så langt. Jeg tror at den nye stilen vil gi et løft til en spiller som Kevin Kabran. Nå kan vi vinne ballen høyt, slå kjappe baller i bakrom på han og Børufsen og det passer en spiller som Kabran mye bedre enn den ballbesittende fotballen der vi spiller og spiller men at han aldri eller sjeldent blir involvert. 

Mye tyder på at vi går ut i 4-2-3-1 formasjon med Kasper Skaanes som hengende spiss og et bindeledd mellom midtbane og angrepet (Bringaker). Det er veldig mye fart i dette Start-laget og det tror jeg vi kommer til å utnytte allerede i kampen mot Godset.

Etter at nyheten kom om at Rekdal blir ny Start-trener har det blomstret opp en ny optimisme både i media og på sosialt nettverk. Plutselig melder folk at de skal på kamp og mange har tro på vår nye trener. Vi må dog huske på at han kun har hatt 4 dager i klubben og ser vi på hvor vi ligger på tabellen så kan vi ikke kreve at vi skal slå Godset til helga. MEN det jeg tror vi kan forvente, er et Start-lag som vil krige og kjempe, og om ikke vi har sett spillerne blø for Start-drakta tidligere så tror jeg vi får se det nå. Spillere som ikke er interesserte eller har kapasitet til å jobbe beinhardt hele tiden - vil bli tatt av eller bli sittende på benk. 
Ser vi på lagoppstillingene så har Strømsgodset mye mer kvalitet enn oss, og det er en grunn til at dette laget ble tippet helt i medaljekampen denne sesongen, men hvis alle Starts spillere er klare for krigen og følger kampplanen til Rekdal, så kan vi absolutt vinne denne kampen. 
Dersom vi klarer 3 poeng i denne kampen, er vi kun 2 poeng bak Godset. Da har vi heng på mange lag.


Ellers kan det se ut som Kjetil Rekdal-effekten har slått til allerede i klubben. Start 2 - som ikke hadde vunnet en eneste kamp i 3.divisjon, vant hele 8-0 mot Egersund 2 sist mandag. Mathias Bringaker scoret blant annet 4 mål i den timen han spilte, så det er jo absolutt lov å håpe at han tar med seg den godfølelsen med seg opp på A-laget...

Til slutt: Jeg har allerede sagt at det er en ny optimisme og interesse for klubben etter at Rekdal ble ansatt. La oss vise det på den beste måten vi kan. Nemlig å dra på kamp. Rekdal har selv sagt at han håper på mye folk og at sørlendingene kan bli med å hjelpe Start-gutta til å ta ut det lille ekstra som skal til for å bikke kampen i Starts favør. Start har absolutt muligheten til å redde plassen og jeg gleder meg veldig til å se hva slags preg Kjetil Rekdal får satt på dette laget. Får vi luket bort defensive feil, så har vi mer enn nok kvalitet i laget til å score mål og vinne kampen.

Kom på Sparebanken Sør Arena og vis Kjetil Rekdal og resten av Start-gutta at du vil bli med i krigen! Innen VM starter opp neste helg skal vi spille mot Godset på søndag og i cupens 1/8 finale mot Ham Kam. Du verden hvor godt det hadde smakt med 2 seire i disse kampene..

Velkommen til Kjetil Rekdal og velkommen på kamp alle Start-venner!!


 

FRA OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: