Langeland trer tilbake

Etter tre innholdsrike og krevende år som arbeidende styreleder i Start En Drøm overlater Christopher Langeland styreleder-vervet til Robin Reed. Langeland vil fortsatt være en del av Start En Drøm, og en ivrig supporter på tribunen.

- Det har vært noen utrolig innholdsrike år, med store oppturer og noen tunge nedturer. Det har vært gøy, men samtidig utrolig krevende. Jeg merker at det har tatt på, jeg er rett og slett veldig sliten. Med samboer og to små barn hjemme så følte jeg tiden var inne for å overlate styrelederansvaret til noen andre, sier Langeland.

Robin Reed overtar som styreleder i Start En Drøm, mens administrativ leder Christopher MacConnacher, tar rollen som daglig leder.

- Robin har vært engasjert hele veien, men spesielt etter at Corona-pandemien kom har han vært sentral i jobben som nå gjøres for at Start skal komme seg gjennom dette. Jeg er veldig trygg på at han vil gjøre en god jobb som styreleder. Christopher har vært administrativ leder i ett år nå og det er naturlig at han tar over ansvaret for den daglige driften. Klubben er i en veldig krevende situasjon nå, men jeg er trygg på at de to, sammen med resten av de ansatte og styrene, vil gjøre en god jobb for klubben fremover, sier Langeland.

 

Opp, ned, og så opp igjen

Langeland kom inn i Start som styreleder i Start En Drøm i juni 2017. Siden påsken 2018 har han også fylt rollen som daglig leder, etter at Even Øgrey Brandsdal ga seg i klubben.

I løpet av tre år har det blitt to opprykk og ett nedrykk.

- Det siste året har vært ekstremt. Nedrykket i 2018 var blytungt, og satte klubben i en tøff situasjon. Så kom Rekdal-saken, som var utrolig krevende for klubben, men til slutt så endte altså året med opprykk etter tidenes drama, sier Langeland.

- Det å ha vært med på det opprykket der er noe jeg aldri kommer til å glemme, det er det største jeg har opplevd i fotballsammenheng.

Fremover skal han bruke mer tid med familien, en familie som har sett litt for lite til ham de siste årene. Men han vil fortsatt bidra i Start.

- Det er naturlig at jeg er med en del nå for å sørge for at overgangen går så bra som mulig, og så vil jeg naturligvis bidra så godt jeg kan i fremtiden også. Men Robin tar nå over som styreleder, så bidrar jeg på lik linje med de andre styremedlemmene i Start En Drøm.

jerv start foto ntb scanpix 8
Langeland jubler sammen med Kevin Kabran etter Jerv-seieren i høst. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Gjort en fantastisk innsats

Påtroppende styreleder Robin Reed har stor forståelse for at Langeland ønsker å ta et steg tilbake.

- Christopher har lagt ned en enorm innsats for Start de siste årene, som styreleder i Start En Drøm og som fungerende daglig leder i administrasjonen. Det er vi i Start En Drøm veldig glade for. Spesielt jobben han gjorde for å få til en ny og bærekraftig leieavtale for Sparebanken Sør Arena er utrolig viktig for Start. Så er det naturlig at en person ikke kan sitte i en så krevende rolle over lengre tid, og derfor forstår vi godt at han ønsket å tre litt tilbake nå, sier Reed.

Styreleder i IK Start, Dag Andersen, ser tilbake på et godt samarbeid med Langeland.

- Vi (IK Start-styret) har hatt et veldig godt samarbeid med Christopher og han har lagt ned en fantastisk innsats for Start. Jeg skjønner at det har kostet for en ung mann med små barn hjemme. Jeg vil takke ham for en veldig god jobb, og så ønsker jeg han alt godt fremover, sier Andersen, som ser frem til å jobbe tett sammen med Reed fremover.

- I likhet med Christopher så er også Reed først og fremst en stor Start-supporter, som ønsker klubben det beste, så jeg er sikker på at vi skal samarbeide veldig bra, sier Andersen.

Langeland og Reed
​​Christopher Langeland og Robin Reed fotografert sammen på før Corona-utbruddet.

 

Overtar som styreleder

Robin Reed, som har vært styremedlem i Start En Drøm, siden starten i 2017, overtar nå som styreleder i Start En Drøm. Han ser frem til å bruke enda mer tid på klubben han elsker, men han kommer ikke til å fylle daglig leder-rollen, slik Langeland gjorde de siste årene.

Reed er oppvokst som Start-supporter et steinkast fra Kristiansand stadion, men han har de siste årene bodd i Marbella sammen med familien. Han forteller at det har blitt jobbet mye med å få satt en god styreform de siste ukene etter at Langeland signaliserte at han kunne tenke seg å tre ut av sin rolle.

- Vi kommer i hovedsak til å fortsette det gode arbeidet klubben har gjort det siste året. Det har blitt gjort en veldig god jobb med å få satt en dyktig administrasjon og veldig kompetent sportslig apparat, samt å bygge en god prestasjonskultur i klubben, sier Reed.

I tillegg til at MacConnacher tar over som daglig leder vil det bli satt sammen en ledergruppe som skal jobbe tett fremover.

- Nå handler alt om å komme oss igjennom denne ekstreme situasjonen vi har havnet i, men jeg er trygg på at vi har et sterkt lag og en god struktur i klubben nå, sier Reed.

- Vi er avhengige av å ha næringslivet, kommunen og folk på Sørlandet i ryggen, men jeg tror og håper at det er mange som ønsker et fotballlag å være stolte av på Sørlandet. Derfor er jeg optimistisk med tanke på å overleve dette.

 

Annonse fra Eliteserien: