Landslagsspiller til Start

Midtbanespiller Isaac Twum har signert for Start.

- Alle har tatt meg i mot på en fin måte. Jeg føler meg allerede som hjemme. Nå skal jeg bare gjøre mitt beste for å hjelpe laget fremover.

>> Se intervju med Isaac nederst i saken!

Imponerte i turnering

Isaac Twum er midtbanespiller og var en del av Ghanas landslag som gikk seirende ut av WAFU Nations Cup i høst, en turnering for vest-afrikanske land, der spillertroppene består av spillere basert i Afrika. Twum ble også kåret til turneringens beste spiller.

Kort tid etter ble han kalt opp på Ghanas landslag til VM-kvalifiseringskampen mot Uganda. Ghana klarte ikke kvalifisere seg til VM i 2018, så selv om Twum skulle etablere seg på landslaget blir det ingen tur til Russland i juni. 

 - Jeg synes jeg er god med ballen og liker å både drible og skyte. Jeg er en offensiv type.

Isaac Twum har de siste to sesongene spilt for den ghanesiske klubben Inter Allies FC. I 2017 endte de på 13. plass i ghanesisk Premier League med ti seiere, ti uavgjort og ti tap.

- Jeg er klar for å ta et skritt fremover og har jobbet hardt for å nå så langt. Det har ikke vært lett for meg i Ghana, men nå er drømmen i ferd med å bli virkelighet.

Sentralt i banen

Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, sier Start får en spennende spiller.

- Isaac er en teknisk god og fotballklok midtbanespiller. Han trives best sentralt på midtbanen, som indreløper eller i en playmakerrolle, men kan også brukes på kant. Veldig god med ballen og kan se situasjoner tidlig. I tillegg er han flink til å komme seg ut av «tighte» situasjoner med ballen i beina og har et godt driv. Som alle andre utlendinger vil han trenge tid til å tilpasse seg norsk fotball, men han er både fysisk og atletisk nok til å takle den overgangen. Jeg gleder meg stort til å se denne gutten i Start-farger, sier Karlsen.

Isaac Twum får draknummer 18 i Start.


Annonse fra Eliteserien: