Rekdal gikk tidlig igang med å forklare de nye spillerne hvordan han vil ha det.

- Høstens tøffeste kamp

Start-trener Kjetil Rekdal mener søndagens kamp i Drammen mot Strømsgodset er høstens største utfordring.

Annonse:

Start-trener Kjetil Rekdal mener søndagens kamp i Drammen mot Strømsgodset er den som blir vanskeligst å ta poeng i løpet av høsten.

- Det er verre å få med seg poeng derfra enn å klare det hjemme både mot Rosenborg og Molde, sier Kjetil som venter en tøff batalje på bortebane.

- Det er godt og vel to måneder siden sist Start møtte Strømsgodset i din første kamp som Start-trener (1-1), hva har skjedd med lagene i mellomtiden?

- Begge lag har utviklet seg og hatt fremgang, og det er vanvittig rart at et så sterkt lag som Godset ikke har tatt flere poeng. Start har på sin side spilt fem hjemmekamper uten tap, men er nødt til begynne å vinne på bortekamper for å skaffe nok poeng til å berge plassen. Det er ikke umulig å få med seg noe fra Drammen, men det krever at vi forsvarer oss godt, er farlige når vi angriper og er røffere i alle dueller, poengterer Kjetil.

- Begge lag kjenner hverandre godt, og vi vet hvordan vi skal spille for ta poeng. Det blir en krevende kamp for oss, men før eller siden kommer Start også til å seire på bortebane når vi nå har lært oss å vinne på Sparebanken Sør Arena.

- Vi har fått to nye spillere denne uken, ditt førsteinntrykk av disse?

- På litt sikt blir det veldig bra. Å komme til et nytt land og til en fotballkultur som er litt annerledes tar nødvendigvis tid å venne seg til.

Med Ibrahim Arafat Mensah og Adeleke Akinyemi på plass, samt en nesten skadefri tropp, har Rekdal en utfordrende oppgave når han skal ta ut laget.

- Ja, men det har vært vanskelig hele tiden, fordi vi har en så ung og jevn spillertropp, som er lovende, men som har svingende prestasjoner. Dermed blir det en del skifter både i formasjoner og konstellasjoner. Etterhvert som utviklingen går videre skal det bygges en stamme slik det ikke blir så mange skifter på laget, understreker Rekdal.

Annonse fra Obos-ligaen: