Her er Starts nye trener

Mark Dempsey er ansatt som ny Start-trener.

- Jeg kjenner energi og er klar for å være hovedtrener i en klubb der det er masse spennende som skjer. Tiden var inne for meg til å gjøre dette valget. Nå er det bare om å gjøre å få med seg klubben og omgivelsene, sier Mark Dempsey og speider utover flotte Sparebanken Sør Arena.

>> Se intervju med Mark Dempsey og Tor-Kristian Karlsen nederst i saken!

Allsidig erfaring

Dempsey (53) kommer fra rollen som assistenttrener i Molde, der han har jobbet det siste året. Det er engelskmannens andre opphold i rosenes by, etter at han også var Ole Gunnar Solskjærs høyre hånd fra 2010 til 2013. Da var han med å vinne to seriegull og et cupgull. Dempsey ble så med Solskjær videre til Cardiff og Premier League.

Høsten 2015 tok Dempsey over som hovedtrener i Haugesund. Etter en god vårsesong i trakk han seg fra jobben sommeren 2016. Høsten tilbrakte han som trener i Djurgården, der han hjalp dem å berge plassen i Allsvenskan, før han vendte tilbake til Molde og Solskjær i desember 2016.

Oppvokst i United

Mark Dempsey vokste opp i Manchester og var en del av ungdomsavdelingen i Manchester United. Han spilte blant annet finale i FA Youth Cup for United i 1982, og scoret ett av målene i finalen. Blant lagkameratene på juniorlaget var Mark Hughes og Norman Whiteside.

Han fikk kun en seriekamp og en europacupkamp for United før han forlot Old Trafford som 22-åring i august i 1986. Det var kun to måneder før Alex Ferguson ankom klubben. Men de skulle møtes senere.

Deretter gikk ferden til Sheffield United, og siden videre til klubber lenger nede i seriesystemet, de siste årene som spillende manager.

I 1999 vendte han tilbake til United, som trener i ungdomsavdelingen. Han jobbet i Uniteds akademi frem til 2009, og var med å utvikle spillere som Johnny Evans, Danny Welbeck og Jesse Lingard.

Da byttet han, til Alex Fergusons store overraskelse, ut Manchester med Tromsø. Den gang var det Per Mathias Høgmo som lokket ham over Nordsjøen.

Åtte år senere har Start klart å lokke ham til Kristiansand, der han blir gjenforent med sin tidligere kollega i Manchester United, Mick Priest.Annonse fra Obos-ligaen: