Henter ny Wichne

Den lovende keeperen Amund Wichne (22) gjenforenes med sin bror i Start. - Jeg håpte Start ville komme på banen! Foto: NTB scanpix

Annonse:

Amund Wichne har skrevet under en treårskontrakt med Start. Keeperen, som lenge har vært regnet som et stort talent, har spilt 26 kamper for Viking de siste sesongene.

Wichne, som står bokført med 39 landskamper for Norge fra G15 til G19, forlot moderklubben MK til fordel for Stavanger og Viking som 16-åring.

Nå gleder han seg til å komme «hjem» til Sørlandet og fortsette karrieren i Start.

- Jeg håpet at Start ville komme på banen. Det er jo den lokale storklubben på Sørlandet, så det har alltid vært en naturlig drøm å spille for Start. Av ulike grunner har det ikke blitt aktuelt før, men nå ble det veldig naturlig. Jeg var ganske kjapp med å bestemme meg da jeg fikk beskjed om at de ønsket meg, sier Amund Wichne, som nå nyter ferien i Thailand etter en lang sesong med Viking, som endte med cupgull forrige helg. Amund tror Start kan stå overfor en lignende opptur som den Viking fikk etter opprykket i 2018.

- Måten laget er bygd opp på nå, med mange unge, lokale spillere, er veldig bra. Det som er på gang nå trigger meg veldig. Det er mange likhetstrekk mellom Start og Viking, og Start er en klubb med et vanvittig potensial. Jeg ønsker å være med å bidra til å løfte klubben, sier han.

Søskenkjærlighet

I Start blir han gjenforent med bror Eirik, og det er også noe Amund ser veldig frem til.

- Det blir helt fantastisk, og det var en ekstra grunn til å ta det valget. Vi følger hverandres fotballkarrierer ekstremt tett, både meg, Eirik og Torje (spiller i Jerv). Jeg gleder meg veldig til å spille med ham igjen. Det har vært gøy å se utviklingen han har hatt i Start, og det gjør meg også tryggere på mitt valg, sier Amund, som også ser frem til å jobbe sammen med vår tyske keeperkjempe Jonas Deumeland.

- Det blir bra. Jeg har jobbet i et godt keeperteam i Viking, og det er viktig å ha god dynamikk i teamet. Jeg har snakket litt med keepertrener Frode Birkeland, og jeg har fått et veldig godt inntrykk av Jonas, både som spiller og person. Jeg har stor tro på at jeg kan lære mye av både Frode og Jonas, og jeg ser frem til å jobbe med dem.

Eirik Wichne er veldig fornøyd med å få en av sine brødre som lagkamerat igjen. Som kjent er tre av Wichne-firlingene nå aktive i toppfotballen, mens sistemann har valgt å satse på andre ting.

- Det blir kjempegøy å få Amund hit, han er en fantastisk spiller og en bra person å få inn i laget, sier Eirik.

Amund har fått god kjennskap til Start gjennom broren.

- Han har spurt meg om klubben, og jeg har skrytt veldig av Start og den oppfølgingen jeg får her. Så jeg tror ikke han trengte veldig lang betenkningstid, sier Eirik.

Foto mk Wichnes
Brødrene Wichne fra tiden i MK. Fra venstre: Eirik, Torje, Amund og Idar. Foto: Mandalskameratene

I oppveksten tilbragte firlingbrødrene utallige timer i Idrettsparken i Mandal, og med tre ivrige og talentfulle brødre er det ikke rart Amund raskt utviklet seg til å bli en god keeper

- Vi har bidratt med utrolig mye skuddtrening i parken, og det kommer til å bli mer av det nå i juleferien! Det var gull at en av oss valgte å bli keeper, så vi andre hadde noen å skyte på, sier Eirik og ler.

Hvordan beskriver du din bror som keeper?

- Han er veldig verbal, han skriker og dirigerer mye. Så er han god med beina og fysisk sterk. Han er også reaksjonssterk og god på streken.

Ny sørlending

- Amund er en lovende keeper, som senest i treningskampen mot oss i november viste hvilke kvaliteter som bor i ham. Vi vet også at han, i likhet med sin bror Eirik, er en veldig seriøs og profesjonell type som jobber hardt for å bli bedre. Vi gleder oss over at nok en god sørlandsk spiller velger å satse videre i Start, og vi tror Amund kan gi Jonas Deumeland god kamp om keeperplassen i årene fremover. Vi tror også at Amund vil kunne utvikle seg videre ved å jobbe sammen med en erfaren keeper som Jonas, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Amund Wichne blir dermed den femte sørlandske spilleren som har signert for Start det siste halve året. I sommer ankom Kristoffer Tønnessen, Eman Markovic og Martin Ramsland, mens Eirk Schulze også er klar for klubben fra 1. januar. I tillegg ble Johannes Eftevaag tatt opp i A-stallen i høst.

Godt over halvparten av spillerne i A-stallen er nå sørlendinger.

- Vi har vært tydelige på at vi ønsker at de beste sørlendingene skal spille i Start, og vi tror at det er viktig å ha en god andel sørlandske spillere når skal bygge opp et stabilt eliteserielag som hele Sørlandet kan støtte opp om. Men det viktigste er selvsagt at spillerne er gode nok, og vi har sett at sørlendingene som kom inn i sommer har spilt avgjørende roller på laget som sikret opprykk i år. Ingenting er mer gledelig enn det, sier Christopher Langeland, styreleder i Start En Drøm.

Sørlendinger i Starts A-stall

Eirik Wichne (Mandal)

Henrik Robstad (Kristiansand)

Jesper Daland (Kristiansand)

Johannes Eftevaag (Kristiansand)

Kristoffer Tønnessen (Grimstad)

Eman Markovic (Lyngdal)

Espen Børufsen (Kristiansand)

Mikael Ugland (Kristiansand)

Erlend Segberg (Kristiansand)

Sander Sjøkvist (Kristiansand)

Martin Ramsland (Marnardal)

Amund Wichne (Mandal) fra 1. januar

Eirik Schulze (Mandal) fra 1. januar

Annonse fra Obos-ligaen: