Foran Start - Vålerenga

Frank Thomassen vil se et Start-lag fulle av energi mot Vålerenga i kveld.

Annonse:

Med to strake tap på nord-vestlandet ramlet vi nå ned igjen under streken. Vi trenger desperat poeng, og jeg håper virkelig at vi kan få en ny tre-poenger mot Vålerenga. Da må vi levere mye bedre enn vi gjorde i Kristiansund - både fra banen og fra benken.

TID: Mandag 17 august kl.2030
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN 
4. Vålerenga....13...6-5-2...18-17..23 poeng
15. Start........ 14...1-6-7...15-27...9 poeng

VÅLERENGA FOTBALL
Vålerenga har satset ganske hardt i flere sesonger, men har ikke lykkes med å etablere seg i toppen av eliteserien. I fjor havnet de på en skuffende 10 plass - kun 4 poeng over direkte nedrykk. 

Her er spillerne Vålerenga har mistet foran denne sesongen:
Fitim Azemi (Stabæk)
Pierre Kanstrup (SønderjyskE)
Samuel Fridjonsson (Paderborn)
Markus Nakkim (Mjøndalen)
Christos Zegeiris (Grorud)
Leo Cornic (Grorud)
Josias Furaha (Grorud)
Jonas Levernes (Kjelsås)
Erik Israelsson (Kalmar, fra 1. august)
Mohammed Abu (lån, DC United)
Sakarias Opsahl (lån, Tromsø)
Sander Werni (lån, Ull/Kisa)
Mohammed Fellah (kontrakt utløpt)
Efraín Juárez (kontrakt utløpt)
Mayron George (returnerer fra lån, FC Midtjylland)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Fredrik Oldup Jensen (Zulte Waregem)
Peter Michael (tilbake fra lån, Skeid)

Selv om ikke VIF har handlet allverdens av nye spillere, så har de sikret seg en dyktig trener i Dag-Eilev Fagermo som tok turen etter stor suksess med Odd i flere sesonger. Selv om han nok er den mest usympatiske treneren i eliteserien, så er han nok også en av de dyktigste - og jeg blir ikke overrasket om laget vil kjempe om medalje allerede denne sesongen. 

Laget har også hatt en god start på sesongen og ligger på en solid 4 plass - kun 2 poeng bak Odd. Men laget til Fagermo har også slitt i enkelte kamper og tapt stort både mot Odd og Molde.

I troppen finner vi også et par spillere som vi kjenner godt på Sørlandet. Matthias Vilhjalmsson er sammen med Bård Finne delt toppscorer for laget med 4 nettkjenninger. En annen spiller er Herolind Shala, som var god i perioden han spilte for Start i 2018. Shala spilte forresten venstreback i forrige kamp mot Glimt...

Til kampen mot Start må Vålerenga klare seg uten høyrebacken Christian Dahle Borchgrevink som fikk sitt 4 gule kort, og dermed må sone denne kampen. Ousmane Camara og Osame Sahraoui er tvilsomme med småskader, men ellers kan nok Fagermo mønstre sitt beste mannskap.

Her er laget Vålerenga stilte med I forrige kamp mot Glimt (4-3-3): 


13 Kristoffer Klaesson

2 Christian Dahle Borchgrevink 
4 Jonatan Tollås Nation (k) 
22 Ivan Näsberg 
6 Herolind Shala  

8 Magnus Lekven 
14 Fredrik Oldrup Jensen 
26 Osame Sahraoui

9 Aron Dønnum 
10 Matthías Vilhjálmsson 
11 Bård Finne 

INNBYTTERE
1 Kjetil Haug 
25 Sam Adekugbe 
3 Johan Lædre Bjørdal 
33 Amin Nouri 
29 Oskar Aron Opsahl 
31 Brage Skaret 
15 Odin Thiago Holm 
20 Benjamin Stokke 
7 Deyver Vega 


VÅLERENGA'S 5 SISTE KAMPER
19 juli: Kristiansund - Vålerenga 0-0 (serie)
26 juli: Vålerenga - Strømsgodset 2-0 (serie)
29 juli: Molde - Vålerenga 4-1 (serie)
1 august: Brann - Vålerenga 1-2 (serie)
8 august: Vålerenga - Bodø/Glimt 2-2 (serie)


IK START
Hos Start så blir verken Aremu eller Ramsland klare, og det samme gjelder Mathias Bringaker. Andri Tryggvason er også uaktuell. I og med at vi har fått en hel uke uten kamper trenger ikke Joey å tenke på belastning etter et tett kampprogram tidligere. Kasper Skaanes gjorde et meget godt innhopp i Kristiansund og fortjener å starte denne kampen. Ellers vil jeg tro at Børufsen kommer inn igjen og at vi starter med Skålevik på topp. Jeg ville startet med dette laget: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Isaac Twum
Eirik Schulze

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Espen Børufsen

Steffen Lie Skålevik


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Bodø/Glimt, og følgende spillere må unngå kort denne runden for å kunne få spille den kampen:

Start:
Eirik Wichne
Eirik Schulze
Erlend Segberg

Bodø/Glimt
Glimt har ingen spillere i faresonen.


NOEN TANKER TIL SLUTT
Det er ikke overraskende at vi ikke fikk noen poeng i bortekampene mot Molde og Kristiansund, men måten tapene kom på var ikke bra. Kollapsen i 2.omgang mot Molde var unødvendig, og mot Kristiansund symes jeg vi var svake det meste av kampen - selv om vi klarte å snu 0-1 til 2-1 i 2.omgang. 
Jeg synes vi virket slitne. Noe av skylden skal NFF ha som gav Start en midtukekamp i Molde, mens Kristiansund hadde spillefri, men når situasjonen en gang var slik forventet jeg at Joey hadde tatt tak i dette og brukt byttene bedre. 
Kristiansund ledet 1-0 til pause og i pausen ble det gjort ett bytte - og det var fra Kristiansund. Trener Christian Michelsen sa i pauseintervjuet at laget hans ikke hadde nok energi og at han derfor gjorde et bytte. Da hadde hjemmelaget allerede byttet to spillere pga skade. Joey på sin side foretok seg ingenting, selv om Start-laget ikke fungerte og de fleste spillerne virket slitne etter en lang reise til Molde noen dager tidligere. 
Når det først kom et bytte var det i det 60 minutt, da Kasper Skaanes kom inn. En uthvilt Skaanes markerte seg med en gang og scoret 2 ganger - og vi snudde kampen. Hva kunne vi klart om Skaanes hadde kommet inn til pause, sammen med et par andre uthvilte spillere? Like etter at Kristiansund utlignet i det 74 minutt gjorde laget sine to siste bytter. Dermed fikk de inn nye spillere med energi og entusiasme. Start-benken foretok seg ingenting. Dermed var det ingen overraskelse at Kristiansund tok ledelsen i det 82 minutt - og først da kom det et nytt Start-bytte. 
Dermed foretok Start (som hadde en ekstra kamp og tung tur til Molde i bena) kun tre bytter - det siste med få minutter igjen, mens et uthvilt hjemmelag foretok alle sine fem mulige bytter - og fikk betalt.

Jeg liker Joey som person og synes laget har levert mye bra spillemessig denne sesongen, men er ikke fornøyd med lagledelsen under kamp - og mener at vi kunne fått mye mer ut av kampen i Kristiansund med bedre lagledelse. Hadde Start-laget spilt bra og skapt sjanser, så er det greit å la spillerne fortsette, men når laget sliter og virker slitne må man ta grep tidligere.

Nå er den kampen historie og så får vi håpe at Joey og resten av trenerapparatet klarer å få Start-gutta til å reise seg mot VIF. Vi har spilt jevnt med de fleste på hjemmebane og har selvfølgelig muligheten til å vinne denne kampen. Nå har vi hatt en uke uten kamp og jeg forventer et Start-lag fulle av energi og som er villige til å løpe lenger og fortere og smartere enn Vålerengas spillere. 

Vi har noen skadeproblemer, men samtidig har vi nok av gode spillere som absolutt er gode nok til å vinne mot Vålerenga. 
Jeg håper Joey klarer å motivere Start-gutta til å gå ut og kjempe som løver fra første sekund og at man jobber for hverandre - og ikke minst at vi får se en Start-trener som er villig til å ta grep tidlig om ting ikke fungerer. Det er ingen regel som sier at man ikke kan bytte før man har spilt 60 minutter. Mot Kristiansund mener jeg lagledelsen kostet oss poeng. La oss håpe det ikke skjer mot Vålerenga - og at vi kan sende usympatiske Dag-Eilev Fagermo hjem til Oslo med 0 poeng.

God kamp alle Start-venner!

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: